Jump to content

Vallisneria σε κριση!


Recommended Posts

εδω και δυο μηνες ξεκινησα ενα 200λιτρο ενυδρειο γλυκου νερου. προσ το παρον εχω 3 clown loaches kai 2 sailfin plecos. μεσα στο ενυδρειο εχω επισης τα εξης φυτα, 3 vallisneria, 2 bacopa australos, 3 anubias, 1 java fern. εδω και λιγες μερες παρατηρησα οτι οι νallisneria δεν φαινονται ιδιαιτερα καλα. τα φυλα τοθσ φαινονται σκισμενα σε μερικα σημεια και αδυναμα. σημερα παρατηρησα οτι υπαρχουν πολλα κομματια νεκρων φυλλων παντου στο ενυδρειο. αναρωτιεμαι τι φταιει. μηπως οι νallisneria αποτελουν μπουφε για τους pleco μου?

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω. το ενυδρειο σου ειναι καινουριο και δεν εχει ερθει σε ισσοροπια ακομη.

τα φυτα σου επισης θελουν χρονο να προσαρμοστουν πληρως. υπολογισε κανενα τριμηνο ακομη μεχρι να αρχισουν να αναπτυσσονται.

φωτισμο εχεις καλο? εμφανιση αλγης?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου... αν ειχες χρυσοψαρα η αφρικανες, θα ελεγα ναι... εγιναν γευμα.

Απο την άλλη ομως αφου δεν εχεις, θα ελεγα οτι οπως ειπε και ο θανασης, δεν εχει ερθει ακομα στα καλα το φυτο γιαυτο και μαδαει.

απο προσωπικη εμπειρια παντα θα σου πω οτι η δικες μου βαλισνεριες μεχρι τους 3 μηνες μαδουσαν... μετα αρχισαν να πετανε νεα φυλλα!!!

Υπομονη........

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι τα φυτα αυτα τα εχω εδω και περιπου εναμιση μηνα. ειμαι σιγουρος οτι οι vallisneria εχουν πιασει για τα καλα. πριν μερικες βδομαδες παρατηρησα και τουσ πρωτους νεους βλαστους οι οποιοι πλεον εχουν μεγαλωσει αρκετα. εθναι παραξενο γιατι μεχρι πρσφατως τα πηγαιναν τελεια! επισης προσφατα μερικες βδομαδες πριν ειχα και bba (black beard algae) το οποιο ακομα δεν εχει φυγει τελιως. το αντιμετωπιζω με algae control. μηπως ευθυνεται αυτο για την κατασταση των φυτων μου?

Link to comment
Share on other sites

εγω λεω να μην ριξεις τιποτα ακομη. τα φυτα σου δεν εχουν προσαρμοστει και επιμενω. χωρια που δεν εχεις φτιαξει ακομα βυθο να τρωνε τα φυτα σου. δεν θα ξεραθουν... τρωνε... απλα δεν τρωνε τοσο οσο χρειαζονται για να αναπτυχθουν. περιμενε λιγο και ασε τα χημικα για τις αλγεις ή λιπασματα. χαλας την φυσικη ισσοροπια του ενυδρειου σου και θα αργησει να ερθει. για μενα περιμενε.

αν την ετρωγαν τα ψαρια σου δεν θα εμενε ιχνος φυλλου και αν εμενε δεν θα ξερενωταν αμεσως.

ποσες ωρες την ημερα ειναι αναμενα τα φωτα σου? δεν πιστευω να χτυπας θερμοκρασιες πανω απο 30 βαθμους?

Link to comment
Share on other sites

αρχικα ναι αρχισα να ριχνω λιπασμα. δευτερον επρεπε να βαλω αυτο το χημικο για τον ελεγχο τησ αλγης γιατι το bba κοντευε να μου πνιξει τα φυτα! η αυτο θα εκανα η θα επαιρνα sae. τωρα ως προς την θερμακρασια... αυτες τις μερες εχει 3επερασει τους 30 αλλα τι να κανω! εχει καυσονα. συνηθως ειναι 30 -31. λες αυτο να φταιει..?τελος τι ενοουσες δν εχω φτιαξει ακομα βυθο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...