Jump to content

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΜΩΣΗ


Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.

Εχω στην κατοχη μου μια οσμωση dennerle compact 130. Μικρη φθηνη και καλη.

Την χρησιμοποιω ακριβως 1 χρονο για τις αλλαγες του νερου στο ενυδρειο μου. Μια η δυο φορες τον μηνα απο 70 λιτρα η καθε αλλαγη.

Αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι..... καθε ποτε κανουμε αλλαγη στις μεμβρανες της οσμωσης ? Εκτος απο αυτες ειναι και κατι αλλο που θα πρεπει να αλλαχθει για να θεωρηθει σωστο το service ?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την μεμβράνη, την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου,

την θερμοκρασία του νερού που φιλτράρει και αν κάνεις flushing κάθε τόσο.

Για να είσαι σίγουρος και να μην πας στα τυφλά

πρέπει να γίνει μέτρηση με tds meter.

Link to comment
Share on other sites

To προφιλτρο του ανθρακα πρεπει να αλλαζεται καθε 6μηνο απαραιτητα,ανεξαρτητα απο το ποσο εχει δουλεψει η μεμρανη.Διαφορετικα μπορει να χαλασει η μεμβρανη.Το προφιλτρο αμμου μπορει να αλλαχτει και στο 12μηνο,αν το νερο της υδρευσης σου ειναι καθαρο και χωρις χωματα.Αλλιως και αυτο 6μηνο.Για να δεις αν η μεμρανη σου ειναι ΟΚ πρεπει να μετρησεις με ενα TDS meter την τιμη του νερου πριν (απο την βρυση) και μετα την μεμβρανη (πριν ομως απο την αμμο απιονισμου,αν αυτη υπαρχει).Κανονικα,εφοσον το νερο απο την υδρευση ερχεται με καλη πιεση,θα πρεπει τουλαχιστον το 95%της τιμης του tds πριν την οσμωση να κατακρατειται απο την μεμβρανη.Αν πχ εχεις πριν 250 tds,μετα την μεμβρανη θα πρεπει να εχεις απο 0-12,5 (υπολοιπομενο 5%).Αν εχει παραπανω θελει αλλαγμα η μεμβρανη.Με καλη συντηρηση (αλλαγη προφιλτρων,ξεπλημα μεμβρανης) 2-3 χρονια κρατανε σιγουρα οι μεμβρανες.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη για να καταλαβω το TDS meter ειναι για να βλεπεις ποσο καλο ειναι το νερο ποιοτικα , και αν χρειαζωνται αλλαγμα η καθαρισμα οι μεμβρανες?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβος..Επίσης να προσέξεις γιατί θέλει αρκετά συχνά καλιμπράρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Κυριως χρησιμοποιειται ως η μονη ενδειξη για να ξερεις ποτε θελει αλλαγμα το τελευταιο σταδιο (η αμμος απιονισμου ή DI αλλιως).Η μεμρανη δεν καθαριζεται.Μπορει να αλλαχτει μονο.Ανα διαστηματα μπορεις να αποσυνδεεις τον περιοριστη ροης στην εξοδο του βρομικου νερου (ή να την παρακαμπτεις με μια καταλληλη διαταξη με βανες) για να περναει νερο μεσα απο την μεμβρανη με πιεση και να ξεπλαινεται για κανενα λεπτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...