Jump to content

βοηθεια με Firemouth


Recommended Posts

Γεια σας, σε 100λτ ενυδρείο έχω 2 firemouth (αρσενικό κ θρυλικό). Το μεγαλύτερο σε μέγεθος (αρσενικό) έχει ταράξει το μικρότερο σε μέγεθος (θρυλικό). Θέλω να προσθέσω μέσα κάτι άλλο που να τραβήξει την προσοχή του αρσενικού ώστε να αφήσει ήσυχο το άλλο και να ομορφύνει το ενυδρείο μου (τα firemouth θέλω να τα κρατήσω!!!) . Σκεφτόμουν 2 bristle nose pleco και μεγαλόσωμα tetra η barbs η upside down catfish. Έχει εμπειρία σε κάτι ανάλογο κάποιος άλλος. (Στο πετσοπ μου είπαν να βάλω blue acara η geophagus ισχύει κάτι τέτοιο?). Επίσης το ενυδρείο έχει ξυλά και είναι φυτεμένο με cabomba και microsorum pteropus.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου ! Ωραια ψαρια τα firemouth ! Το προβλημα μαλλον εντοπιζεται στο οτι ο αρσενικος θελει να ζευγαρωσει αλλα η θηλυκια δεν ειναι ετοιμη. Ισως λογω μεγεθους που αναφερεις να ειναι ανωριμη ακομα.

Μην προσθεσεις καποιο αλλο ψαρι και ιδιαιτερα κιχλιδα οπως σου συνεστησαν γιατι ειναι πιθανον να εχεις καυγαδες και μαχες για εδαφικη κυριαρχια. Ακομα και τα κοπαδοψαρα, αν θελεις να επιτυχεις αναπαραγωγη, καλο ειναι να μην τα βαλεις. Το ενυδρειο σου θα ειναι το ιδιο ομορφο και μονο με το ζευγαρι των firemouth !

Αν παλι δεν σε ενδιαφερει η αναπαραγωγη, μπορεις να βαλεις ενα μικρο κοπαδακι μεγαλοσωμα tetras

Εγω θα εφτιαχνα πολλες κρυψωνες για την θηλυκια και θα εκανα υπομονη μεχρι να τα βρει το ζευγαρι.

Σιγουρεψου μονο οτι η θηλυκια τρωει αρκετα, γιατι με το στρες της καταδιωξης αν μεινει και νηστικια θα εξασθενησει πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Raven, η θυλικη όντως είναι πολύ στρεσαρισμένη τρώει μονό όταν ρίξω το φαγητό στην μεριά που κρύβεται (προς το παρών κρύβεται πίσω από το φίλτρο). Έπρεπε να προσέξω να ήταν κ τα δυο στο ίδιο μέγεθος όταν τα πήρα. Τεσπα ευχαριστώ για την συμβουλή θα πάρω κιαλλα ξυλά να δημιουργήσω κρυψώνες και αν και πάλι την τρομοκράτη θα πάρω μερικά μεγαλόσωμα τετρα. Britlenose να μην βαλω? Θα τα τσακίσει ο αρσενικός? η δεν θα τα αφήσουν τα firemouth να ζευγαρώσουν?. Προς το παρόν θα ήθελα ισορροπία στο ενυδρείο κ όσο για ζευγάρωμα μελλοντικά καλοδεχούμενο. Είναι οι πρώτες μου κιχλιδες και έχουν πολύ χαρακτήρα ειδικά ο αρσενικός!!! και χρωματισμό τέλειο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δυστυχώς έφυγε χτες η πανέμορφη θυληκια Firemouth μου. Ότι είχαν αρχίσει να τα πηγαίνουν καλά με τον αρσενικό είχαν σταματήσει τα πεσίματα ο ένας στον άλλο και μοιραζόντουσαν τον ίδιο χώρο. Είχε προηγηθεί μια αλλαγή νερού 20% την προηγουμένη μέρα και την επόμενη την βρήκα παγιδευμένη ανάμεσα από δυο ξυλά, την αφαιρεσα αμέσως από το ενυδρείο έκανα μέτρηση νιτρικών ήταν ψηλά πάνω από 4 αλλά κάτω από 8. Έκανα ξανά μια αλλαγή νερού 20% επί τόπου. Όλα προς το παρόν φαίνονται φυσιολογικά θα πάρω ξανά μετρήσεις σήμερα. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω? Το Ενυδρείο τρέχει 3 μήνες χωρίς προβλήματα αλλά αναγκάζομε να κανω αλλαγή νερού ανά 4-5 μέρες λόγω νιτρικών που είναι τσιμπημένα μετά την πέμπτη μέρα. Φίλτρο που τρέχει είναι ΕΗΕΙΜ 300λιτ/ωρα και το ενυδρείο 105λτ. Ελαφρά φυτεμένο με εύκολα φυτά αλλά ψαριά μέσα είναι ο Αρσενικός firemouth + 2 pleco.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...