Jump to content

Ερωτήσεις, απορίες


Recommended Posts

επειδή εκανα λάθος παραθέτωντας τις ερωτήσεις μου για το ενυδρείο μου σε αλλο section του forum κανω εδω μια επικόλληση. οποιαδήποτε βοήθεια δεκτη :D

το ενυδρείο που πήρα είναι ενα HAILEA 60L με φίλτρο σφουγγαριού και 2 λάμπες. μόλις τελείωσα με το στήσιμο του και παραθέτω μερικές φωτογραφίες για να ρωτήσω 1-2 πράγματα που θέλω να ξεκαθαρίσω πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση ψαριών.

post-293-1249753772_thumb.jpgpost-293-1249753790_thumb.jpg

1)αυτες οι φυσαλίδες που υπάρχουν πάνω στο τζάμι του ενυδρείου είναι φυσιολογικές ή εχω κάνει κάποιο λάθος?υπάρχει τρόπος να τις καθαρίσω?

2)στην δευτερη φωτογραφία φαίνεται το water spray του ενυδρείου για οξυγόνο,κλπ. είναι σωστή η θέση του ή πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω απο την επιφάνεια του νερού?

3)έχω ρίξει TETRA Aquasafe και EasyBalance στο ενυδρείο (τη δοσολογία που αναφέρουν οι συσκευασίες για 60αρι ενυδρείο). μετά απο πόσο διάστημα μπορώ να κάνω τις πρώτες μετρήσεις για τα χημικά του?

4)τελος, για να μη σας κουράζω, αν τοποθετήσω άμεσα ενα χρυσόψαρο στο ενυδρείο θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά/αρνητικά τον αρχικό κύκλο του νερού?

ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά θέλω να κάνω τη διαδικασία σωστα

Link to comment
Share on other sites

1. Οι φυσαλίδες αύριο θα έχουν φύγει.

2. Καλά είναι, μέσα στο νερό θα έχεις λιγότερη οξυγόνωση.

3. Μετρήσεις κάθε 2 μέρες να δεις αν άλλαξε κάτι σε ΝΗ3, ΝΟ2, ΝΟ3 &

ταυτόχρονο "ταισμα" 2-3 φυλλαράκια τροφής τη μέρα για να έχουν τροφή

τα βακτήρια που θες να εποικίσουν το φίλτρο.

4. Το ψάρι με τα περιττώματα του αντικαθιστά την τροφή που λέμε στο 3,

αλλά μέχρι να στρωθεί το φίλτρο, η αμμωνία "καιει" τα βράγχια του και το ΝΟ2 το δηλητηριάζει.

Η επιλογή δική σου.

Link to comment
Share on other sites

ε δεν εχω και πολλα να επιλέξω :D

εννοείται οτι θα ακολουθήσω το 3 και θα βαζω μεσα τροφή για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες σιγα σιγα για τα βακτήρια

κρίμα είναι να ταλαιπωρήσω ενα ζωντανό αν μπορώ να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα με άλλη μέθοδο...

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω να συμπληρωσω οτι καλυτερα να εβγαζες τα σφουγγαρια απο το φιλτρο και να εριχνες καποιο κεραμικο υλικο για καλυτερη βιολογια. το υλικο αυτο μοιρασε το σε δυο δυχτακια και επειτα βαλτα μεσα στο φιλτρο. ολα αυτα θα βρεις στο πετ σοπ (siporax, sybstrat, κτλ).

επισης το σπρευ του φιλτρου πιστευω οτι ειναι καλυτερα να το εχεις βυθισμενο και να κατευθυνει το νερο προς την επιφανεια με μια ελαφρια κλιση προς τα πανω. ετσι πετυχαινεις επισης καλη οξυγονωση και δεν ακουγεται το νερο.

τελος, αν θελεις να μην χρονοτριβεις τοσο πολυ για να στρωθει το ενυδρειο σου, αγορασε βακτηρια απο πετ σοπ. μη ξεχνας να τα ταιζεις. ανεβασε και τη θερμοκρασια του νερου στους 30 βαθμους για οσο διαστημα δεν εχεις ψαρια(αν δεν ειναι ηδη απο μονη της) και τα φωτα του ενυδρειου σου σβηστα. ετσι επιταγχυνεις περισσοτερο τη διαδικασια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...