Jump to content

Δεντροφυτευση


Recommended Posts

τα δαση μας καιγονται. ο υμμητος εχει γινει καραφλος. χτιζονται σπιτια. χρονο με το χρονο βλεπουμε η θερμοκρασια να ανεβαινει ολο και περισσοτερο με οποιες δυσαρεστες επιπτωσεις μπορει να εχει. το κρατος, η ευρωπαικη ενωση, οι μεγαλες εταιριες πρωοθουν καμπανιες για το περιβαλλον μονο και μονο για να εχουν την αγαπη του κοινου και να εκμεταλευτουν συμφεροντα. οσοι μπορουν να τα αντιληφθουν, τα αντιλαμβανονται οσοι οχι, ζουν στο κοσμο τους και πεφτουν στη παγιδα τους. προβλημα τους.

το δικο μου προβλημα ειναι οτι απο αυτους που τα βλεπουν, ενα πολυ μεγαλο μεριδιο 99,9% (λεω εγω τωρα), αναμεσα τους κι εγω δεν κανουμε τιποτα. καθομαστε και κρινουμε, κατηγορουμε τους υπαιτιους και περιμενουμε απο το κρατος, τους διαφορους φορεις και οργανωσεις ή τους υπολοιπους (0,01%) να σωσει το περιβαλλον. γιατι? αρκει να σκεφτουμε τη καταστροφη του περιβαλλοντος τα τελευταια 20-30 χρονια, τους ρυθμους που επιταγχυνει η κατασταση αυτη και το περιβαλλον που θα ζησουν τα παιδια μας.

αυτα που μπορουμε να κανουμε ειναι πολλα και ευκολα (ανακυκλωση, οικολογικη οδηγηση, οχι σκουπιδια, περιορισμος καταλωσης ενεργειας στο σπιτι, κτλ). θελω να κανω λοιπον μια προταση ως μελος του ΑΖ.

τι θα λεγαται αν ολοι μας (με τη καθοδηγηση οσων γνωριζουν, πχ vicious) να περναμε μοσχευματα ή σπορους απο διαφορα δεντρα, τα καλλιεργουσαμε σε μια γλστρα στο μπαλκονι μας και του χρονου ή οποτε θα ειναι ετοιμα να μεταφυτευθουν, να οργανωναμε μια δεντροφυτευση ως ΑΖ? δεν εχει κοστος, κοπο... μονο λιγο νερακι καθημερινα. υπαρχουν τροποι. και καθ'ολη τη διαρκεια του μεγαλωματος στο μπαλκονι μας να διχναμε τη προοδο με ποστ σε ενα ποστ. Θα μπορουσε να γινει και σε συνεργασια με αλλα φορουμ και απο εκει να εκμεταλευτουμε το γεγονος και να προωθησουμε και τα δικας μας ζητηματα. (οχι μονομαχοι σε ποτηρακια, οχι στα ιβρυδια,κτλ). υπαρχει και ο ΣΚΑΙ για αυτο που θελω να πιστευω οτι θα μπορουσε να βοηθησει. αισιοδοξο? ισως, αλλα τουλαχιστον θα προσπαθησουμε.

Παιδια τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα και εμεις καθομαστε ή αν θελετε κοιμομαστε .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...