Jump to content

Αντιδράσεις και συνήθειες


Recommended Posts

Γεια χαρά

Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μέσα εδώ ( ή κάπου εκεί έξω) που να γίνεται μια καταγραφή με τις «συνήθειες» και τις αντιδράσεις των ζωντανών οργανισμών κάτω από διάφορες συνθήκες.

Δηλαδή…. προχθές μειώθηκε η αλατότητα στα 1022-1023 με αποτέλεσμα η ανεμώνη μου να «λιποθυμήσει», συρρικνώθηκε και γύρισε ανάποδα. Με το που ρύθμισα την αλατότητα στα σωστά επίπεδα επανήλθε.

Μια άλλη περίπτωση, είχε πέσει το KH σε χαμηλά επίπεδα και ένα Blue Tang έχασε το χρωματισμό του από μπλε, σε καφέ-γκρι και απ ότι μου είπαν έφταιγε το χαμηλό ΚΗ.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες αντιδράσεις, (αλλά και οι πιο «φυσικές»), όπως η αλλαγή μανδύα σε διάφορα κοράλλια, στις γαρίδες.. κλπ, που πολλοί δεν τις γνωρίζουμε και κάποιες απ αυτές τις θωρούμε πρόβλημα ή αρρώστια.

Μία τέτοια καταγραφή αντιδράσεων είτε από προσωπικές εμπειρίες είτε από γνώσεις που έχουν οι πιο έμπειροι θα ήταν ένα καλό βοήθημα για όλους μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Χμμμ νομίζω ότι είναι ωραίο θέμα.... για να το σκουντήξουμε λιγάκι.

Έχει κανείς να αναφέρει διάφορες αντιδράσεις οργανισμών?

Link to comment
Share on other sites

χθες το μπλου τανγκ μου αρχισε κατι το τρελλο.εχω ενα μικρο φραγκ απο caulastrea καρφωμενο στην αμμο,και το ψαρι το πηρε στο στομα του απο τον κορμο,ανεβαινε στην επιφανεια και το αφηνε ,το ξαναπιανε κλπ....αυτο εγινε πανω απο 3-4 φορες,και εμεινα και εγω με το στομα....ανοιχτο.... να βλεπω το ψαρι να παιζει μπαλλα με το κοραλακι :hysterical::D

εχετε ξαναδει τετοια συμπεριφορα απο αυτο η αλλο ψαρι..?

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει παρόμοιες συμπεριφορές από διάφορα ψάρια στο να μετακινούν μικρές πέτρες....

δεν τους άρεσε το Landscape εκεί που ήταν πριν φαίνεται !!!

Link to comment
Share on other sites

μα ειχε μια συγκεκριμενη μανια στον κορμο του συγκεκριμενου κοραλιου...το επαιζε σε ολο το πλατος και μηκος του ενυδρειου,και οταν το εχανε το εψαχνε για να συνεχισει το παιχνιδι του!!!! μεχρι που αναγκαστικα το εβγαλα το φραγκ και το εβαλα προσωρινα στο σαμπ.....και ησυχασαμε. :D

Link to comment
Share on other sites

στη προηγούμενη ζωή θα ήταν interior designer !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...