Jump to content

καβουρας & ακροπορα


EASY

Recommended Posts

εδω και λιγες μερες παρατηρω ενα καβουρακι μικρο αγνωστο σε εμενα ειδος πιθανον να υπηρχε στον βραχο οταν αγοραστηκε προ 3μηνου(προσθηκη)να καθετε επανω στην ακροπορα αναμεσα στα κλαδια της παρατηρωντας το καλυτερα βλεπω οτι αρχιζει το κοραλι και νεκρωνει οι συνθηκες κυκλοφοριας και νερου ειναι πολυ καλες μετα απο μετρησεις και ρωτω αν μπορει να εχει δημιουγησει το προβλημα ο καβουρας .

εχαριστω

Link to comment
Share on other sites

...και ρωτω αν μπορει να εχει δημιουγησει το προβλημα ο καβουρας .

...

Κατά πάσα πιθανότητα, ναι!

Γενικά, λίγοι "λαθρεπιβάτες" κάβουρες τυχαίνει να είναι reef safe και ακόμη πιο λίγοι, να είναι χρήσιμοι σε ένα σύστημα reef.

Καλό θα ήταν να ανεβάσεις μια φωτό του κάβουρα για ταυτοποίηση...

Link to comment
Share on other sites

καποια γνωμη και απο συντονιστη παρακαλω ευχαριστω τον φιλο aquazone

Link to comment
Share on other sites

Aναφερεις οτι ο βραχος μπηκε πριν 3 μηνες και εχεις βαλέι ακροπορες?Μηπως το ενυδρειο σου δεν ειναι ωριμο για τετοιου ειδους κοραλια και δεν ειναι το καβουρακι το προβλημα?Θελω να πω,εχεις και αλλες ακροπορες στο ενυδρειο που πανε καλα και αυτη με το καβουρακι δεν παει καλα?Ρωταω για να αποκλεισουμε το ενδεχομενο κατι αλλο να φταιει και οχι το καβουρακι.

Οταν θα μπορεσεις βγαλε μια φωτο πρωτα το κοραλι με τα νεκρωμενα σημεια και μετα το καβουρακι.

Επισης πες μας σχετικα με το φωτισμο,ροη νερου,KH και πως το διατηρεις,Ca,Mg,PO4,NO3,αλατοτητα και με τι τη μετρας.

Η ακροπορα ποτε μπηκε στο ενυδρειο σου?

Υ.Γ. Αν αργησω να σου απαντησω,να με συγχωρεσεις αλλα βρισκομαι εκτος σπιτιου σε διακοπες :D .

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε Ακη το ενυδρειο τρεχει 1,5 χρονο περιπου χωρις προβλημα απλα σε ενα κενο σημειο προσθεσα 2 κομματια βραχου προ τριμηνου, εχω και αλλες ακροπορες και πανε καλα μεχρι σημερα , το καβουρακι δεν το βλεπω εχει κρυφτεί το εψαξα λιγο και πρεπει να ειναι το ειδος (porcelain crabs) petrolisthes eriomerus μολισ καταφερω και το πιασω τη νυχτα ελπιζω θα στειλω φωτο.θα ηθελα την γνωμη σου για τον φωτισμο ευχαριστω για την ανταποκριση σου.

Οι μετρησεις μου ειναι

NH4 0

NH2 0

NO3 0.01

CA 420

MG 1480

PH 8.1

TEMP 26.2

SG 1024 REFRACTOMETER

Φωσφορικα καθολου

Φωτισμος arcadia over tank4x54 t5

1 x arcadia 14.000k

1 x arcadia actinic blue

1 x power glo 18.000k

1 x power glo actinic blue

Link to comment
Share on other sites

Αν οι αλλες ακροπορες πανε καλα,αυτο συνηγορει υπερ της απομακρυνσης του καβουριου απο την ακροπορα με το προβλημα.Το ΚΗ πως το κρατας σταθερο?Το ανεβοκατεβασμα του ειναι η συνηθεστερη αιτια για το ασπρισμα των sps.Γιαυτο σε ρωταω.

Για το φως τωρα: 4 54αρες Τ5 ειναι λιγο και μαλιστα οταν οι 3 ειναι ακτινικες με πολλα kelvin=μικρη ενταση φωτος.Αν δεν μπορεις να προσθεσεις αλλες λαμπες ή metal halide,θα σου προτεινα τις 2 λαμπες να τις εχεις λευκες (10-12.000 Kelvin) ετσι ωστε να ανεβεις σε ενταση φωτος.Απο την αλλη αν μου λες οτι οι ακροπορες πανε καλα εδω και καιρο,μπορεις να τις αφησεις ως εχει.Οπως και να εχει,με υψηλοτερη ενταση φωτος θα εχεις και καλυτερα χρωματα στα sps και γρηγοροτερη αναπτυξη (αν και αυτο δεν ειναι το ζητουμενο).Για να βοηθησεις την ολη κατασταση θα σου προτεινα τις ακτινικες με τα πολλα kelvin να τις αλλαζεις καθε 4-5 μηνες το πολυ γιατι πεφτει η ενταση τους παρα πολυ με τη χρηση (κατι που στα λιγοτερα kelvin γινεται εντονο μετα απο περισσοτερο χρονικο διαστημα).

Aπο ροη?

Link to comment
Share on other sites

TUNZE TURBELLE NANOSTREAM 6045 X 2

CORALIA 2 X 2

Link to comment
Share on other sites

... το καβουρακι δεν το βλεπω εχει κρυφτεί το εψαξα λιγο και πρεπει να ειναι το ειδος (porcelain crabs) petrolisthes eriomerus μολισ καταφερω και το πιασω τη νυχτα ελπιζω θα στειλω φωτο....

Επίτρεψέ μου (αν και δεν είμαι mod...) να επαναφέρω το θέμα στο καβούρι σου, φίλε EASY. :P

Αν, όπως λες, έχεις αναγνωρίσει (μερικώς) το καβούρι σου και το κατατάσσεις στα porcelain crabs, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι reef safe! Μπορείς να προσέξεις αν έχει γύρω από το στόμα του μικρά "φτερά" σαν βεντάλια? Αν έχει, τότε είναι filter-feeder και τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν. Ακόμη, όμως και σε αυτή τη περίπτωση δεν αποκλείεται να "τσιμπολογάει" την ακροπόρα σου πού και πού! :wootwoot:

Παραθέτω μια λίστα με reef-safe ασπόνδυλα. Όπως θα δεις, οι συντάκτες της λίστας κρατούν και κάποια επιφύλαξη για την ορθότητα των πληροφοριών. Κανείς φαίνεται, δε μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι κάποιος θαλάσσιος οργανισμός είναι ασφαλής για το ενυδρείο, εκτός και αν το έχει ερευνήσει επιστημονικά αλλά και πάλι, συχνά πυκνά, βλέπουμε οι επιστήμονες να αναθεωρούν τις απόψεις τους! :D

Έγινε επεξεργασία - aquarius
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε aquarius .

το καβουρακι ειναι στο ειδη σαμπ μολις επιστρέψω απο τις διακοπες μου θα δειξω και φωτο,ισως τελικα να εχει δικιο και ο φιλος ακης γιατι ειχα προβληματάκια με ph & kh στις τιμες το τελευταιο διάστημα σε συναρτηση με τον φωτισμο που ειναι ελλειπης (θα βελτιωθεί σύντομα) ευχαριστω πολυ και τους δυο σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...