Jump to content

Deltec Mediabox #2


Aiolos

Recommended Posts

Όπως είπα σε παλιότερο post (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28696&hl=deltec+mediabox) σε αυτό το επιπρόσθετο εξάρτημα της Deltec τοποθετείται ενεργός άνθρακας ή αντιφώσφορο.

Πέρα από το πρόβλημα που δημιουργείται κατά την προσθαφαίρεση όταν λειτούργει το skimmer, υπάρχει και μια ακόμη λεπτομέρεια που πρέπει να βάλουμε λίγο το «χεράκι μας»

Οι τρύπες που υπάρχουν στο επάνω και στο κάτω μέρος (φώτο 1), είναι σχετικά πολύ μικρές και σε συνδυασμό με τα υλικά που θα τοποθετηθούν μέσα στο mediabox μειώνεται κατά πολύ η ροή του νερού με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφυγή/υπερχείλιση νερού (πράγμα που δεν πρέπει) από τον διπλανό θάλαμο του skimmer φώτο 2, (η ποσότητα του νερού εξαρτάται και από τη ρύθμιση στη βαλβίδα του αέρα).

Το «πρόβλημα» λύνεται εάν με ένα τρυπάνι διανοίξουμε τις τρύπες του mediabox, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη ροή.

Εξαρτάται και από τον όγκο του υλικού που έχουμε τοποθετήσει, αλλά και από το ίδιο το υλικό κατά πόσο «πυκνό» είναι ώστε να «επιτρέπει» την καλή ροή μέσα απ αυτό.

Στη φώτο 3 φαίνεται μετά τη διάνοιξη και στη φώτο 4 τα αποτελέσματα στη ροή που προφανώς έχει αυξηθεί, οπότε δεν υπάρχει το πρόβλημα της υπερχείλισης.

post-13206-1251061309_thumb.jpg

post-13206-1251061325_thumb.jpg

post-13206-1251061338_thumb.jpg

post-13206-1251061355_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...

Οι τρύπες που υπάρχουν στο επάνω και στο κάτω μέρος (φώτο 1), είναι σχετικά πολύ μικρές και σε συνδυασμό με τα υλικά που θα τοποθετηθούν μέσα στο mediabox μειώνεται κατά πολύ η ροή του νερού με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφυγή/υπερχείλιση νερού (πράγμα που δεν πρέπει)...

Από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα? :(

Link to comment
Share on other sites

Από την απλή λογική !!!

Link to comment
Share on other sites

Από την απλή λογική !!!

Μπορεί να έχεις δίκιο και να προκύπτει πράγματι από την "απλή" (?) λογική, σίγουρα όμως όχι από τη "κοινή" λογική! :blush:

Παρουσιάζεις μια "πατέντα" σου στο φόρουμ, σα να είναι βελτίωση της σχεδίασης του κατασκευαστή και το στηρίζεις σε μια "απλή" λογική, την οποία και δεν αναλύεις... :( Προτρέπεις όποιον έχει το συγκεκριμμένο προϊόν να σε μιμηθεί και δε τεκμηριώνεις με σοβαρότητα και σαφήνεια την "αρχή λειτουργίας" της βελτιωτικής πρότασης σου! :(

Με συγχωρείς, αλλά η δική μου κοινή λογική δεν κατανοεί το λόγο που ο κατασκευαστής δεν έκανε τις μεγαλύτερες τρύπες που έκανες εσύ! Μήπως δεν είχε μεγαλύτερο τρυπάνι? Μήπως δε αντιλήφθηκε ότι υπήρχε σχεδιαστική "ατέλεια" στο προϊόν του, γιατί δεν έκανε εκτεταμένες δοκιμές μετά το σχεδιασμό του πρωτότυπου?

Μη ξεχνάς, ότι αναφέρεσε σε ένα skimmer που έχει κατακτήσει κυριολεκτικά τη παγκόσμια αγορά στη κατηγορία του, χρόνια τώρα και όχι για καμιά κινέζικη "πρωτοπορεία"!

Εγώ υποστηρίζω λοιπόν, ότι είναι εσκεμμένη η σχεδίαση του box, ώστε το νερό που υπερχειλίζει να επιστρέφει πάλι στο ίδιο σημείο και να ξαναφιλτράρεται από τα χημικά υλικά! :(

Έγινε επεξεργασία - aquarius
Link to comment
Share on other sites

Η απλή λογική (μου) μετά από το αποτέλεσμα που είχε, έβγαλε αυτό το συμπέρασμα και είπα να το μοιραστώ με όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα. Τώρα αν δεν έχεις εσύ το πρόβλημα (ή έχεις άλλα) μην ασχοληθείς με το συγκεκριμένο.

Μέσα από εδώ μοιραζόμαστε κάποιες απόψεις και εμπειρίες που δεν τις αποκτάμε στην τύχη (τουλάχιστον εγώ)

Ανέπτυξα το θέμα (όσο το ανέπτυξα) γιατί είδα ότι είχε αποτέλεσμα πράγμα που φαίνετε και στις φωτογραφίες.

Το αν θα με μιμηθεί κάποιος θα κάνει γιατί απλά και αυτός θεωρεί «σωστή» τη λογική μου και πρακτικότερο το αποτέλεσμα.

Το κατά πόσο ο κατασκευαστής έκανε αυτό που έκανε, να είσαι σίγουρος ότι πολλά πράγματα επιδέχονται βελτιώσεις και αυτό το διαπιστώνει κάνεις στη πορεία και συμφώνα με τις δικές του ανάγκες.

Σεβαστή και η δικιά σου άποψη για τη «λογική» του σχεδιασμού, αλλά με καλύπτει περισσότερο η δικιά μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...