Jump to content

Μα τι γινεται ?


Recommended Posts

Καλησπερα στους φιλους....

Εχω ενα reef 150 λιτρα περιπου καθαρα που δουλευει 1,5 χρονο χωρις προβληματα. Ο αριθμος των ψαριων ειναι λιγος και το ταισμα κανονικο εως και λιγο.

Οπως συνιθιζω καθε μηνα, ετσι και πριν απο κατι μερες εκανα την προγραμματισμενη αλλαγη του νερου. 70 λιτρα απο οσμωση, αλατακι και αλατοτητα 1026. Αλλαγη αντιφοσφωρο και ανθρακα στο εξωτερικο μου φιλτρο Eheim 2217. Την επομενη μερα μετα την αλλαγη εκανα τις γνωστες μετρησεις του νερου και τα βρηκα ολα χαλια!!!!!!!! Δεν θα σας κουρασω με τα νουμερα αλλα αυτο που μπωρω να σας πω με σιγουρια ειναι οτι νιτρωδη ,νιτρικα , φοσφωρικα και αμμωνια ειναι ανεβασμενα λιγο και τα νιτρικα στο ΦΟΥΛ. Τοσο πολυ που δεν εχω ξαναδει τετοια νουμερα (νιτρικα). Τα ψαρακια μου ειναι μια χαρα και δεν εχω απωλειες . Απο τι μπορει να συμβαινει αυτο? Τις μετρησεις για τα νιτρικα και τα νιτρωδη τις εκανα με τεστ της Tropic marin που αγορασα προσφατα. Αυτο που παρατηρησα στο τεστ των νιτρικων ειναι πως τα βηματα στις οδηγιες για την μετρηση τελειωνουν στο μπουκαλακι με το υγρο nitrat C, ενω υπαρχει αλλο ενα μπουκαλακι που γραφει nitrat D. Μηπως μπορει καποιος να βοηθησει?

Link to comment
Share on other sites

Κανενας δεν ξερει ? Κανενας δεν χρησιμοποιει τεστ νερου No2 και No3 της Tropic marin ?

περίεργο , εχω το ιδιο τεστ κιτ της τροπικ μαριν και μου εχει μονο A b και c για τη μετρηση Nitrit/Nitrat , 2 υγρα [a+c] και ενα σε σκονη .

Αν θυμάμαι καλα τα βηματα , βαζεις σε ενα φυαλίδιο 5μλ νερου , μετα ριχνεισ χ σταγόνες απο το Α , στη συνεχεια μια κουταλια [απο το κουταλακι που εχει μεσα το τεστ] απο το Β , κλεινεις , ανακατεύεις και μετα απο 3 λεπτα ρίχνεισ χ σταγόνες απο το C , ανακάτεμα πάλι. για το δεύτερο τεστ βάζεις μονο Α και C.

Τις "χ" σταγόνες τις γράφει και πάνω στα μπουκαλάκια αλλα και στις οδηγίες , εξαρταται με το τι τεστ θες να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή χτες το έκανα και το έχω πρόσφατο, το μπουκαλάκι D όπως το καταλαβα δεν χρησιμεύει στη μέτρηση αλλά στον έλεγχο για το αν το υπόλοιπο έχει λήξει ή όχι.

Τώρα για τις μετρήσεις σου δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά για να είναι όλες χάλια τότε δεν θα φταίει ένα τεστ.

Περαστικό ότι και αν είναι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...