Jump to content

Φιλτράρισμα κλπ


Recommended Posts

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, καταρχήν υπομονή υπάρχει ανεξάντλητη (ελπίζω και από εσας) και το ενυδρείο είναι το Trigon 190 το οποίο προορίζεται για fish only with live rock με λίγα και εύκολα ψαράκια όπως clownfish και gobby άντε στην πορεία και κανά πολύ εύκολο κοράλι

1)Έτοιμο όσον αφορά το στήσιμο του εξοπλισμού, έχει μπει μέσα ο νεκρός αραγωνίτης και τώρα είμαι στη φάση να βάλω μέσα το νερό ΑΟ και το αλάτι (Tropik Marine Bio). Όταν το αλάτι διαλυθεί πλήρως και σταθεροποιηθεί η αλατότητα (μετά απο 3-4 μέρες το υπολογίζω) θα πάρω περίπου 15 κιλά ζωντανό βράχο και στη φάση αυτή θέλω να ρωτήσω αν χρειάζομαι κάποια πρόσθετα στο νερό που δεν γνωρίζω (δεν έχω απολύτως τίποτα) όχι μόνο για να βάλω το βράχο αλλά και στη φάση που βρίσκομαι τώρα...

2)Skimmer έχω το Deltec MCE 600 και φίλτρα έχω το εσωτερικό της Juwel και το Eheim 2215. Αυτά πως να τα χρησιμοποιήσω? Σκέφτομαι το Eheim να το αφήσω προς το παρόν όπως το είχα στο γλυκό (λίγο κεραμικό μακαρόνι κάτω και από πάνω μπλε σφουγγάρι για μηχανικό και πάνω από αυτά 2 λίτρα substrat pro και υαλοβάμβακα τα οποία ενοείται ότι αυτά που πρέπει τα έχω αντικαταστήσει ή τα έχω πλύνει). To εσωτερικό σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω σαν μηχανοχιμικό, δηλαδή 2 μηχανικά σφουγγάρια κάτω, αντιφώσφορο, άνθρακα και πάνω υαλοβάμβακα (εδώ έχω και μία ερωτηση που με απασχολούσε πάντα, στα φίλτρα Juwel ποια σφουυγάρια είναι τα μηχανικά? τα πάνω ή τα κάτω?).

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Οκ.Αφου εχει μπει η αμμος,βαζεις κυκλοφοριτες (θα βοηθησουν στη διασπαση του αλατιου) και θερμαντηρα (γιατι πλησιαζουν τα πρωτα κρυα,μην ξεχαστουμε κιολας),ριχνεις νερο (απο οσμωση)και αλατι,μετρας την αλατοτητα σε καναδυο μερες (με ρεφρακτομετρο κατα προτιμιση).

Αν χρειαστει κανεις τις αναλογες διορθωσεις στην αλατοτητα.

Επειτα στηνεις το skimmer και το εξωτερικο φιλτρο με ανθρακα και αντιφωσφορο μεσα,τα οποια θα τα αλλαζεις καθε μηνα ή και νωριτερα αν χρειαστει.Αν θελεις μπορεις να βαλεις και υαλοβαμβακα,τον οποιο θα αλλαζεις καθε 1-2 εβδομαδες.

Το εσωτερικο φιλτρο θα το εβγαζα.

Επειτα προσθετεις και το βραχο.

Εφοσον θελεις να βαλεις καποια στιγμη κοραλια,καλο θα ειναι να στηριχθει το βιολογικο φορτιο του ενυδρειου σου μονο στο ζωντανο βραχο.Αν μπορεις βαλε παραπανω (καμια 20ρια κιλα μαζι με αν θελεις λιγο ψοφιο).Αυτο σε συνδιασμο με την χαμηλη ιχθυοφορτηση θα σε βοηθησουν να μην ξεφυγεις σε νιτρικα αλατα.

Αρχικα για κανενα μηνα,μην φωτιζεις το ενυδρειο ή φωτιζε το 1-2 ωρες το πολυ.

Επειτα θα πρεπει σταδιακα (+1-1,5 ωρα/εβδομαδα) να αυξησεις τη φωτοπεριοδο εως τις 8-12 ωρες,εφοσον δεν εχεις πλεον αμμωνια και No3.Σε αυτη την περιοδο θα πρεπει να μπουν οι πρωτοι αλγοφαγοι οργανισμοι,οπως οι ερημιτες και τα σαλιγκαρια.Αυτα θα σε βοηθησουν στην αντιμετωπιση της αλγης (καφε και επειτα πρασινη) που θα βγει.

Αν ολα ειναι οκ μπορει να μπει το 1ο ψαρακι και μετα υπομονη και εγκρατεια :)

Αλλα προσθετα δεν θα χρειαστεις αρχικα.Επικεντρωσου στο στρωσιμο.Αργοτερα θα χρειαστεις προσθετα για να διορθωνεις της τιμες του ασβεστιου,του KH και του μαγνησιου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...