Jump to content
Sign in to follow this  
olimpiakakias

Vodka Dosing

Recommended Posts

Πάρη αρκετά παλιά αυτή η μέθοδος!Έχει δοκιμαστεί μάλιστα και απο Έλληνες χομπύστες με πολύ καλά αποτελέσματα , θέλει όμως σεβασμό και προσοχή ! :)

Vodka 1

Vodka 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάρη αρκετά παλιά αυτή η μέθοδος!Έχει δοκιμαστεί μάλιστα και απο Έλληνες χομπύστες με πολύ καλά αποτελέσματα , θέλει όμως σεβασμό και προσοχή ! :)

Vodka 1

Vodka 2

Oπως επισης και η μαυρη ζαχαρη.

Ολα αυτα θελουν την απαιτουμενη προσοχη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

έχεις κάποια προβλήματα με τα νιτρικά ή φωσφορικά σου?

Share this post


Link to post
Share on other sites

οχι , δεν εχω θαλασσινο αυτο τον καιρο :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν υπάρχει πάντος άλλο λόγος δεν βοηθάει στο χρώμα η στην ανάπτυξη,απλά μειώνει τα νιτρικα και τα φωσφορικα με αποτέλεσμα ενα καλύτερο ενυδρείο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν υπάρχει πάντος άλλο λόγος δεν βοηθάει στο χρώμα η στην ανάπτυξη,απλά μειώνει τα νιτρικα και τα φωσφορικα με αποτέλεσμα ενα καλύτερο ενυδρείο.

η μείωση των νιτρικών – φωσφορικών είναι ένας λόγος για καλύτερα χρώματα και ανάπτυξη στα κοράλλια

ακόμα η βότκα είναι τροφή για βακτήρια και αυτά με τη σειρά τους τροφή για κοράλλια

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως είπε και Kostasfdg έχει δοκιμαστή και δοκιμάζεται από Έλληνες χομπύστες εδώ και καιρό τώρα με καλά αποτελέσματα!!!

Αλλά όμως είναι μια μέθοδος για έμπυρους χομπύστες και για καλά στρωμένα ενυδρεία,και δεν δοκιμάζουμε την μέθοδο πότε όταν έχουμε μέσα στο ενυδρείο μαλακά κοράλλια γιατί θα τα χάσουμε σίγουρα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει εξελιχτεί και προχωρήσει ακόμα παραπάνω γίνεται ακόμα και μονοκαλλιέργεια βακτηριών για καλύτερα αποτελέσματα.

Βοηθάει στα χρώματα τον κοραλλιών και θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το Zeovit του φτωχού

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ζήση

ούτως η άλλως γινεται μονοκαλλιέργεια βακτηριών με τη χρήση της βοτκας για αυτό πολλοί την αναμιγνύουν με λίγη ζάχαρη

Share this post


Link to post
Share on other sites
(edited)

Να ρωτησω κι εγω,γινεται μονο με βοτκα,η και με καποιο αλλο οινοπνευματωδες;

Παιζει ρολο ο βαθμος αλκοολ;

Μπορει να αποχωρησα απο το αλατι,θελω ομως να μαθαινω...................... :)

Έγινε επεξεργασία - Dias

Share this post


Link to post
Share on other sites

από τη βότκα το χρήσιμο είναι η αιθανολη που περιέχει

, δεν εχει μονο η βοτκα – θα μου πεις –

υποψιάζομαι ότι η βότκα δεν περιέχει άλλα – χρώματα και αρώματα – για αυτό τη προτιμάμε

ετσι λεει και εδώ

The reason vodka is used in comparison to other spirits such as whiskey, gin, or brandy is that vodka is more pure in composition than most other spirits because of its process of distillation. Other spirits are brewed with additives that enhance flavor. Vodka is not.

από το http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/index.php

έχεις δει διαφορές στο ποσοστό της αλκοόλης από μάρκα σε μάρκα ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος όλες οι βότκες του εμπορίου είναι 40 βαθμών.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχουν και 50άρες που τις πίνεις και γίνεσαι αεροπλάνο. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα βακτήρια που βοηθά η vodka ν' αναπτυχθούν είναι τα nitrobacter/nitrosomonas ή κάποια άλλα;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκτός από αυτά δεν ξέρουμε κάποια άλλα.Επίσης εκτός απο 50ρες υπάρχουν και 80ρες.Οπότε προσοχή γιατί ανάλογα με τη έχουμε να κάνουμε ρυθμίζουμε και την δόση.Επίσης κάτι αρκετά βασικό είναι το Kh το οποίο πρέπει να είναι 6,5-8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης