Jump to content

ΓΥΑΛΑ ΜΕ ΚΟΓΚΟΛΕΖΟ!


triaina

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους

ειμαι νεα στο σπορ των ψαριων! αλλα ψαχνοντας λιγο στο νετ σημερα ανακαλυψα το συγκεκριμενο φορουμ

ομολογω οτι μου φαινεται πολυ κατατοπιστικο (ποσο μαλλον αφου δεν εχω ιδεα!)

ας μπω ομως στο θεμα

χθες μου εφεραν μια γυλα (μικρη δλδ το ανοιγμα της πανω εχει διαμετρο 14cm και η μεγαλυτερη διαμετρος ειναι 19cm), με πετραδακια κατω, ενα πλαστικο φυτουλι και ενα κογκολεζο μεσα ο οποιος δεν ειναι διολου μικρος (μια και ξεπερναει τα 5cm)

ψαχνοντας σημερα και διαβαζοντας καποια πραγματα ειδα πως ενα ψαρακι για να ειναι ανετο θελει 30lt νερου. η γυαλα δεν εχω ιδεα ποσο χωραει

δεν ειμαι διατεθιμενη ακομα να αγορσω καποιο ενυδρειο η κατι τετοιο αλλα θελω να συνεχισει να ζει το ψαρακι μου!! οποτε θα ηθελα να ξερω μηπως χρειαζεται καποια μεγαλυτερη γυαλα?

επισης να ρωτησσω καποια πραγματακια ακομα

εβαλα τη γυαλα στο γραφειο μου οπου εχω εναν υπολογιστη

μου ειπαν να μην ειναι μπροστα στην οθονη γι αυτο και την εχω βαλει πλαγια ωστε να μην βλεπει την ακτινοβολια.

εκος ομως αυτου στο γραφειο ανοιγω-κλεινω συρταρια, ισως κοπανισει η καρεκλα στο γραφειο και αυτο τρομαζει

θα πρεπει να το αλλαξω θεση

το καλο ειναι οτι εχει το πρωι φως απο το παραθυρο και το βραδυ σκοταδι απο οταν κλεισει ο υπολογιστης και μετα

περιμενω τις συμβουλες σας :angry2:

ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

1)εστω οτι το επιστρεφω πισω και παιρνω ενα αλλο ψαρακι

τι ψαρακι μπορει να ζησει σε μια τετοια γυαλα?

2)εκτος απο το ενυδρειο 40-50 lt με φιλτρο που προτεινεις, θα μπορουσα να τον βαλω σε μια αλλη πιο μεγαλη γυαλα χωρις φιλτρα κλπ?

παντως απο χθες που το χω ειναι πολυ ενεργητικο, εκτος απο το βραδυ που κοιμηθηκε

Link to comment
Share on other sites

1)εστω οτι το επιστρεφω πισω και παιρνω ενα αλλο ψαρακι

τι ψαρακι μπορει να ζησει σε μια τετοια γυαλα?

2)εκτος απο το ενυδρειο 40-50 lt με φιλτρο που προτεινεις, θα μπορουσα να τον βαλω σε μια αλλη πιο μεγαλη γυαλα χωρις φιλτρα κλπ?

παντως απο χθες που το χω ειναι πολυ ενεργητικο, εκτος απο το βραδυ που κοιμηθηκε

Κανένα ψάρι δε ζει σε γυάλα. Μόνο η παραμόρφωση που δέχεται το ψάρι από τον έξω κόσμο θα το στρεσάρει με αποτέλεσμα να τα τινάξει!

Θα μπορούσε πιθανόν να ζήσει σε χώρο χωρίς φίλτρο, αλλά μεγαλύτερο των 40-50 λίτρων και με έτοιμο στρωμένο νερό. Αυτό σημαίνει μία διαδικασία κάποιων μηνών. Ταυτόχρονα βέβαια θα πρέπει να κάνεις συχνότατες αλλαγές νερού, το οποίο θα το προετοιμάζεις πριν το βάλεις στη γυάλα.

Δική μου ερώτηση:

Τί σε τρομάζει στην ιδέα του μικρού ενυδρείου 40-50 λίτρων? Αν πρόκειται για το κόστος, κυκλοφορούν ωραιότατα κινέζικα ενυδρειάκια κομπλέ (με φίλτρο) σε πολύ χαμηλές τιμές!

Αν θες να διατηρήσεις το ψάρι σου, πάρε ενυδρείο και έχε στα υπόψη σου πως θέλει φροντίδα, προσωπικό χρόνο αλλά και χρήμα. Αν δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα παραπάνω, επέστρεψε το ψαράκι σου, βάλε μέσα στη γυάλα λίγη άμμο και άνοιξε νέο θέμα στην κατάλληλη κατηγορία για να σου πούμε ωραιότατους συνδυασμούς φυσικών φυτών! Έτσι θα έχεις έναν υπέροχο υδρόβιο κήπο! :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Κανένα ψάρι δε ζει σε γυάλα. Μόνο η παραμόρφωση που δέχεται το ψάρι από τον έξω κόσμο θα το στρεσάρει με αποτέλεσμα να τα τινάξει!

α τι καλα!! ομολογω οτι αυτο δε το ηξερα..

ομως τωρα που το σκεφτομαι μια φιλη εχει μια ιδια γυαλα με ενα χρυσοψαρο 5-6cm εδω και ενα χρονο αισιως!

Θα μπορούσε πιθανόν να ζήσει σε χώρο χωρίς φίλτρο, αλλά μεγαλύτερο των 40-50 λίτρων και με έτοιμο στρωμένο νερό. Αυτό σημαίνει μία διαδικασία κάποιων μηνών.

οταν λες στρωμενο νερο τι εννοεις? και πως να αλλαζω 40-50 λιτρα καθε τρεις και λιγο, εχει μια διακασια και ενα βαρος..σωστα?

ομολογω οτι αρχιζω να σκεφτομαι το γεγονος να το παω πισω, αμαρτια ειναι

Τί σε τρομάζει στην ιδέα του μικρού ενυδρείου 40-50 λίτρων?Αν πρόκειται για το κόστος, κυκλοφορούν ωραιότατα κινέζικα ενυδρειάκια κομπλέ (με φίλτρο) σε πολύ χαμηλές τιμές!

αυτο που με τρομαζει ειναι τα εξης

1) αυτο θελει καθε μερα ταισμα, τι θα γινεται αν εχω ενα ενυδρειακι σπιτι και εγω φευγω?

ενω με τη γυαλα η εστω ενα αλλο τυπου παραλληλογραμμο δοχειο μπορω να το παρω μαζι

2)ομολογω πως σκεφτομαι και την τιμη, απο το πουθενα μου προεκυψε το ψαρακι και βλεπω οτι δεν ειναι τοσο απλη διαδικασια τελικα. οταν λες φθηνα σε τι τιμες αναφερεσαι γιατι δεν εχω ιδεα

κατι ακομα, αυτα τα συγκεκριμενα ποσο μεγαλωνουν? εννοω αν ειναι σε ενα περιβαλλον οπως αυτο που ανεφερες

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα της τιμής θα μπορουσες να ψάξεις και στις αγγελίες εδώ στο forum. Μπορεί να βρείς κάτι οικονομικό στα λίτρα που θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

φιλε stormtrooper περιμενω απαντηση απο σενα μιας και ειδα οτι ενδιαφερθηκες και ξερεις 2 πραγματα

το ψαρακι ειναι αυτο που φαινεται στη φωτογραφια στο avatar

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ ΓΥΑΛΑ και απο μένα φίλε μου.¨Οσο για το χρυσοψάρο που αναφέρεις,ρίξε μια ματιά στο link και θα καταλάβεις ότι δεν πρέπει να είναι και πολύ ευτυχισμένο...

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm

Link to comment
Share on other sites

Η φίλη μας φαίνεται να το ψάχνει καλά το θέμα και γι'αυτό θεωρώ πως αξίζει κάποιων περισσότερων και πιο διευκρινιστικών στοιχείων. Αν και αν κάνεις ένα search λίγο πολύ θα βρεις όλες τις απαντήσεις σου... Έλαβα ΠΜ από την φίλη triaina, αλλά θεωρώ πως καλύτερα είναι να απαντηθούν τα ερωτήματά της εδώ μέσα για να γίνει διάλογος!

αν πουμε οτι παιρνω ενα ενυδρειο 50lt με φιλτρο, αυτο χρειαζεται ποσο περιπου χωρο στο δωματιο μου?

Ένα ενυδρείο 50-60 λίτρα μπορεί να έχει πολλές και διάφορες διαστάσεις. Η επιλογή του είδους του ενυδρείου δεν γίνεται από τα προσωπικά μας γούστα μόνο, αλλά και από τις ανάγκες του ψαριού! Το ψαράκι σου είναι κινητικό. Αυτό σημαίνει πως θέλει ένα ενυδρείο με καλό πλάτος και νορμάλ βάθος και ύψος. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις ενυδρείο πολύ ψηλό ή τετραγωνισμένο. Διάλεξε καλύτερα κάτι σε παραλληλόγραμμη μορφή. Το πλάτος μπορεί να κυμαίνει ενδεικτικά από τα 45 έως τα 60 εκατοστά. Ψάξε στις αγγελίες του φόρουμ και θα βρεις κάποιες αρκετά συμφέρουσες προσφορές.

ειναι ανοικτο το ενυδρειο απο πανω η κλειστο?

Ότι θες! Υπάρχουν και ανοιχτά και κλειστά.

χρειαζεται αλλαγη στο νερο του και αν ναι καθε ποσο? διοτι πως θα το σηκωνω εγω αυτο?!!

Χρειάζεται και αλλαγή το νερό, χρειάζεται και στρώσιμο το φίλτρο. Για πληροφορίες ξεκίνησε από ΕΔΩ. Ότι δεν καταλαβαίνεις το ρωτάς.

Το ενυδρείο δεν θα το σηκώνεις για να κάνεις αλλαγές. Θα αγοράσεις 2 κουβάδες (όχι ήδη χρησιμοποιημένους με απορρυπαντικά κλπ) και με ένα σωλήνα θα βγάζεις νερό. Μετά θα ρίχνεις αντιχλώριο μέσα στον κουβά και θα περιμένεις κανένα μισάωρο και μετά αυτό το νερό προσεχτικά θα το ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο.

αν παρω ενυδρειο ειπες οτι χρειαζεται στρωσιμο το νερο και μαλιστα ειναι διαδιακασια που απαιτει χρονο, μαλιστα μιλησες για μηνες.

μεχρι τοτε το ψαρακι μου που θα ειναι? εντος η εκτος του ενυδρειου?

και αν ειναι εκτος μπορει να ζησει στη γυαλα για λιγο καιρο ακομα

τωρα που ειναι στη γυαλα, αν του αλλαζω καθε μερα το νερο ολοκληρο εχει πιθανοτητες μεχρι να βρω ενυδρειο? λογω των περιτωματων του λεω, οπου ειναι αρκετα!!

Για το στρώσιμο σου έδωσα link πιο πάνω. Μέχρι τότε το ψαράκι σου πρέπει να έχει τις ιδανικότερες συνθήκες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε δίνοντάς το σε κάποιο Pet Shop το οποίο θα στο επιστρέψει όταν το ενυδρείο σου θα είναι έτοιμο, είτε με το να πάρεις έτοιμο στρωμένο βιολογικό υλικό από κάποιον χομπίστα (το λεγόμενο μπόλι). Με την δεύτερη μέθοδο, αποφεύγεις το στρώσιμο ή τουλάχιστον δεν θα περιμένεις πολύ.

Στην γυάλα το ψάρι μπορεί να ζήσει χρόνια αλλά ίσως και ώρες. Δεν είναι σωστές οι συνθήκες εκεί μέσα. Οι καθημερινές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν αλλά μπορούν και να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Γνώμη μου είναι ανά 2 μέρες να αλλάζεις το 50% και αυτό εφόσον το νέο νερό που θα ρίξεις μέσα να είναι προετοιμασμένο όπως σου είπα παραπάνω.

επισης τωρα που το χω στη γυαλα μου χουν δωσει μια τροφη που λεγεται novo red της jbl

ποσο να του βαζω καθε μερα, ειναι σε φυλλαρια

Δίνε του ένα 2 φυλλαράκια από 3-4 φορές τη μέρα. Φρόντισε να τα τρώει αμέσως. Αν δεν τα τρώει απομάκρυνε την τροφή και ελάττωσε τη δόση.

Γενικά:

Ξέχνα την περίπτωση να μην βάλεις φίλτρο. Αυτό μπορεί να απιτευχθεί από κάποιον έμπειρο. Κάνε μία εύρεση στο Χημεία Γλυκού Νερού και άρχισε να μπαίνεις στην διαδικασία μετρήσεων των τιμών του νερού με τεστάκια (κατά προτίμηση υγρά).

Αν ξέχασα κάτι ξαναρώτα. Πάντως να ξέρεις πως το ενυδρείο δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει διάβασμα και να αφιερώσεις χρόνο! Αν θεωρείς πως δεν το αντέχεις, ξεφορτώσου το συντομότερο δυνατό το ψάρι πριν πεθάνει!

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας

φιλε stormtrooper σε ευχαριστω πραγματικα παρα πολυ

θα κοιταξω τα link που μου εδωσες και οτι απορια εχω θα σου πω

να εισαι καλα για το χρονο που αφιερωσες :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...