Jump to content

Φιλτρανση για Fish-only


olimpiakakias

Recommended Posts

γεια σας παιδια :bowdown:

θελω πολυ να κανω ενα fish-only γυρω στα 300-360 λιτρα ,με aggressive non-reef safe ψαρια(κανα trigger ,puffer και κανενα γιατρο) δηλαδη το πολυ 3-4 ψαρια.

και επειδη σε δυο χρονια εγω μετακομιζω ( δηλαδη θα χρειαστω να αφησω τα ζωντανα , βραχο κ.τ.λ) αναρωτιωμουν αμα θα μπορουσα να βασισω ΟΛΗ την φιλτρανση του ενυδρειου με εξωτερικα φιλτρα με πολυ βιολογικο υλικο , DSB και ενα πολυ καλο σκιμμερ , ξερω πως με ζωντανο βραχο κανω πολυ καλυτερη δουλεια αλλα τα φιλτρα και τον εξοπλισμο θα μπορεσω να τον παρω μαζι μου , ενω 30 κιλα βραχο θα χρειαστει να των δωσω :o .

Απο εξοπλσιμο προσ το παρων σκεφτωμε:

skimmer deltec mc 600(600 λιτρα)

2xtetra ex 1200 για 500 λιτρα το καθενα , ενα γεματο substrat pro και το δευτερο bioballs με χημηκι φιλτρανση και μπορει λιγη μηχανικη φιλτρανση

τι λετε?

ευχαριστω εκ των προτερων :angry2::rasp:

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου από εμένα , εύχομαι καταρχήν κάθε επιτυχία στο σχέδιό σου.Νομίζω μπορείς να το πετύχεις αν είσαι πολύ προσεκτικός και δεν υπερβείς την ανεκτικότητα και την ετοιμότητα του συστήματος που θα στήσεις σε αριθμό ψαριών. Στο παρελθόν έχω επιχειρήσει παρόμοιο σύστημα και δεν είχα την αναμενώμενη επιτυχία , νομίζω όμως ότι είχε να κάνει κυρίως με την βιασύνη μου και την απληστία μου όσον αφορά τον αριθμό των ψαριών που έβαζα στο σύστημα.Λάθη που σε συμβουλεύω να μην κάνεις. Τα δύο δικά μου θαλασσινά ενυδρεία βασίζονται σε συστήματα με σαμπ, χωρίς ζωντανό βράχο ,αλλά με μεγάλη ποσότητα υλικών αποικίας βακτηριδίων και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Διάβασε προσεκτικά ότι αφορά την βιολογία του θαλασσινού ενυδρείου και κάνε προσεκτικές κινήσεις. Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...