Jump to content

Dracaena Sanderiana και άλλα


tsoum

Recommended Posts

Σήμερα πήγα και αγόρασα το ενυδρείο μου (yuppiiiii!!!!) (φωτογραφίες απο αυριο με το καλό και μαζί με αυτό και κάποια φυτά. 3 για την ακρίβεια. Το ένα ήταν cryptocorune x willisii (lucens), το δευτερο κερατόπτερο και το τρίτο, το οποίο είπε ο πατέρας μου: αυτό είναι ωραίο, πάρε και αυτο- τώρα που το έψαξα είναι........ bamboo :angry2: . Τί να κανω, τώρα το έχω. Το θέμα είναι επειδή δεν το έχω βρεί σε καποιο απο τα γνωστά site, μηπως ξέρετε απαιτήσεις που έχει κτλπ;

Ακόμα όταν ανοιξα το κερατόπτερο δεν έιχε ρίζες, μόνο κατι καφέ πραματάκια στην αρχή του φυτού. Έτσι πρεπει να είναι, ή μου πούλησαν χαλασμένο φυτό; Τα άλλα δύο δεν τα έβγαλα απο το καλαθάκι με σκοπό να το ψάξω λίγο το θέμα και να τα κάνω αυριο.

Απο αντιχλώρια και ιστορίες έριξα αντιχλώριο της τετρα (μισή δοση και κάτι) και ενα της API το οποίο περιέχει βακτηρία και κάτι τετοια και είναι και για στρώσιμο.

Θέλω να ρωτήσω: Μπορώ να βάλω δυο τρία applesnale μέσα κατα την διάρκεια του στρωσίματος;

Link to comment
Share on other sites

Από τα φυτά που πήρες, το μόνο κατάληλο για ενυδρείο είναι η κρυπτοκορίνα :rasp:

Κερατόπτερο εννοείς την δράκαινα; Αν ναι, τότε να ξέρεις ότι το φυτό σύντομα θα λειώσει και θα χαλάσει καθώς δεν είναι υδρόφιλο φυτό. Προφανώς έχει αρχίσει ήδη να σαπίζει και γι' αυτό δεν έχει ρίζες. Τώρα για το φυτό που ονομάζεις bamboo με μπερδεύεις! Είναι σε παρόμοιο γλαστράκι όπως η κρυπτοκορίνα; Δεν ήξερα οτι πουλάνε και bamboo στα πετ σοπ! Ούτε γνωρίζω αν κάποια από αυτά κάνουν για ενυδρείο :angry2:

Από το κατάστημα που τα αγόρασες ρώτησες κανέναν για τα φυτά που πήρες, τους είπες ότι είναι για ενυδρείο και όχι για λιμνούλα ή διάλεξες μόνος σου ότι σου άρεσε;

Για να μην την ξαναπατήσεις με άχρηστα για το ενυδρείο σου φυτά διάβασε εδώ

Για τα σαλιγκάρια δεν ξέρω να σου απαντήσω... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Οχι σαλιγγαρια στο στρωσιμο, αυτα ειναι πιο ευαισθητα και απο τα ψαρια (οπως και οι γαριδες)

Κανονικα πρεπει να μπουν μετα απο μηνες να εχει στρωθει και ο διακοσμος και ο βυθος του ενυδρειου εκτος απο το φιλτρο.

Link to comment
Share on other sites

Κερατοπτερο εννοώ αυτό

CeratopterisThal.jpg

Μου το πρότιναν στο μαγαζί ώς κρυψώνα για τα νεογνα καθώς θα εχω γκαπυ κα μόλλυ μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Ψιτ παιδιαααα.... ουοου καμια βοηθεια σχετικά με το κερατόπτερο; Το έχω βρεί κατεγεγραμμένο ώς φυτό που επιπλέει και κανονικό φυτό. Δεν το είχε κανένας, ποτέ αυτό; Στην ίδια οικογένεια είναι αυτά τα δυο, αν βοηθάει καθόλου:

http://www.aquahobby.com/garden/e_cerato.php

http://www.aquahobby.com/garden/e_Ceratopteris_cornuta.php

ΒΤW theodor ρώτησα και μου είπαν "φυτά είναι, όχι οικόπεδο". Ηταν Σαββατο απογευμα και γινόταν της που.....ας, και ο ειδήμονας ηταν απασχολημένος στο να βάζει ψάρια σε σακούλες, ενώ αυτός που βάζει ψάρια σε σακούλες μου εβαλε τα φυτα (και μετά ήρθε και στο ταμειο)... :)

Dracaena Sanderiana είναι η επιστημονική ονομασία του bamboo. Μια γρήγορη αναζήτηση στο google στις εικόνες (με το επιστημονικό όνομα) και θα το διαπιστώσετε.

Στη wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Dracaena_sanderiana Εμένα είναι το κάτω, με ασπροπράσινα φύλλα

Έγινε επεξεργασία - tsoum
Link to comment
Share on other sites

Αααα λάθος, δεν είναι το bamboo το δέντρο που φυτρώνει στα δάση και τρων τα παντα, αλλα ενα άλλο φυτό το οποίο πωλείται συχνα ως bamboo. Επίσης στη wiki λέει οτι είναι τοξικό για κατοικίδια. Λετε να ισχύει και για τα ψάρια;

Link to comment
Share on other sites

Για το κερατόπτερο, μάλλον το φυτό που έχεις είναι αυτό . Δες τις απαιτήσεις του. Είναι αρκετά συνηθισμένο φυτό. Τι θες να μάθεις για το φυτό που δεν το βρίσκεις στο νετ;

Καλά όσον αφορά την συμπεριφορά του πετ σοπ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ! Δηλαδή αν πήγενες να αγοράσεις ψαράκια ή ένα ενυδρείο ή ένα φίλτρο, πάλι θα σου λέγανε ότι δεν είναι οικόπεδο; Αν ήθελες οικόπεδο θα πήγενες σε μεσίτη! Κακώς δεν τους τα "έχωσες". Αυτοί σε έχουν ανάγκη και όχι εμείς αυτούς. Στην θέση σου δεν θα ξαναπήγαινα εκεί. Τουλάχιστον όχι αδιάβαστος και δεν θα τους ξαναζητούσα καμιά άλλη συμβουλή. Έχω μια υποψία πιο μαγαζί είναι...

Τα μπαμπου που δίνεις στο link δεν κάνουν για ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Για το Qu.... δεν λες; Εγώ απο 'κει τα πήρα.

Ε εντάξει απο την μία επρεπε να τους τα χώσω όπως λές απο την αλλης όπως είπα γινόταν της που.... εκείνη την ώρα και προφανώς ο τύπος βιαζόταν. Πέραν αυτού είμασταν εκεί καμια ώρα και ο πατερας μου είχε κόψει φλέβες προφανώς και έλεγε: αντε, πάρε αυτό πάρε εκεινο και τελείωνε. Οπότε πήρα και εγώ το cryptocoryne που ήξερα, το κερατόπτερο που είχε πεί ο άλλος οτι κάνει για κρυψώνα για νεογέννητα και ένα στην τύχη.

Πάντως όταν εψαχνα βρέθηκα σε ενα αμερικάνικο φόρουμ όπου ένας την είχε πάθει όπως κι εγώ, και του είχε εξηγήσει ο πετ-σοπ-ας οτι τους στέλνουν χοντρική τα φυτά και ότι έχουν την στιγμή και πως αν διαλέγουν φυτά τα κόστη (άρα και οι τελικές τιμές τους) εκτοξευονται.

Οσο αφορά το φυτό τώρα ειχε καρτελάκι για το είδος του και γράφει ceratopteris pteroides, δηλαδή δεν τίθεται θέμα είδους. Εκτος κι αν δεν ξέρουν τι φυτά καλλιεργούν οι άμπαλοι στην εταιρία που είναι λίγο απίθανο. Το θέμα είναι οτι δεν έχει ρίζα κάτω αλλα ριζίδια πανω στα κοτσάνια, ένα πράμα σαν τον κισσό στην ξηρά, που υποδηλώνει οτι το φυτό συνήθως επιπλέει ή τελοσπάντων πέρνει τα συστατικά που το χρειάζονται κατευθείαν απο το νερό και δεν φυτευεται. Θα πάρω και ένα τηλέφωνο κάποια στιγμή αυριο να το εξακριβώσω απλά ήθελα να μάθω. Πάντως είναι στην οικογένεια αυτή και λογικά έχει τα ιδια χαρακτηριστικά.

Για την dracaena τώρα λες να την πάω πίσω; Λογικά θα πρέπει να την παρουν και να μου δώσουν ένα άλλο αντι γι'αυτό. Εχω διαβάσει οτι τελείως μεσα στο νερό ζει μερικούς μήνες πριν πεθάνει.

Τωρα που τα λέμε, όταν ενα φυτό πεθάνει ή τελοσπάντων το έχεις "βαρεθεί" ή δεν το θές άλλο πώς τα βγάζεις; Εννοώ με τις ρίζες τι γίνεται; Απλά μένουν στον βυθό;

Link to comment
Share on other sites

Κερατοφυλλο θα σου ειχαν πει http://www.aquaticplantcentral.com/forumap...tails.php?id=83

Δινεται χαρισμα απο χομπυστα σε χομπυστα με το κιλο.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Λες; Να σου πω την αλήθεια μπορεί. Τώρα θα πάρω τηλέφωνο να μάθω περι τίνος πρόκειται το κερατοπτερο και τι θα γίνει με το άλλο.

Παντωε για να ξέρω έχει κανένας στην θεσσαλονίκη κανένα κοτσάνι να δώσει; :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...