Jump to content

Συμπτώματα ασθενειών σε Buttikoferi Cichlid;


Stefanos_Geologist

Recommended Posts

Καλησπέρα

Αφρικάνικες κυχλίδες (Buttikoferi Cichlids) λοιπόν σε 190lt τα οποία παρουσιάσαν καφέ στίγματα ενδιάμεσα στις λωρίδες τους, σαν να άλλαξαν χρώμα. Δυστυχώς δε μπορώ να ανεβάσω σημερινή φωτογραφία καθώς το ενυδρείο βρίσκεται εκτός νομού, αλλά παραθέτω μια στα πρώτα στάδια της εμφάνισης. Πριν ρωτήσετε, όχι, δεν έχω κάνει ανάλυση νερού. Πιστεύω όμως πως οφείλεται στη τροφή (tetramin crisps, τα μπαλάκια και φθηνά flakes, χύμα) αλλά ίσως και να ανέβηκε η αμμωνία. Το υπόβαθρο είναι βραχώδες και έχουν αναπτύξει ιεαραρχία εδώ και 1 χρόνο. Γεννάνε ασταμάτητα και μερικά από τα ενήλικα είναι δικής μου παραγωγής. Προς το παρόν δεν έχω καταγράψει καμία απώλεια κάτι που με ενθαρύνει στο ότι οι συνθήκες είναι καλές (επίσης θεωρώ καλό σημάδι τις αναπαραγωγές).

Ελπίζω να σας κατατόπισα, αν όχι θα ανεβάσω φωτογραφία σε μια με δυο εβδομάδες

Υ.Γ. Ποιες ειναι οι συνηθέστερες ασθένειες και τι συμπτώματα δίνουν;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

post-15360-1252880946_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το ψάρι που δείχνεις στην φωτό, δεν είμαι αφρικανές αλλα cichlids από την αμερική και λέγεται convict, όσο για τα στίγματα που λες είναι καφέ προς πορτοκαλι και δείχνει ότι είναι θηλυκά. :)

Link to comment
Share on other sites

Ωχ, απίστευτο! Όντως, απλά τα είχαμε αγοράσει για αφρικάνικες (ό,τι να'ναι) και έψαχνα σε λάθος κατηγορία! Ευχαριστώ, feel better now!!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν το ψάρι σου είναι μια Zebra convict ή αλλιως (archocentrus_nigrofasciatus)αμερικάνικη κιχλίδα πρέπει να ξέρεις ότι γενικώς καφέ στίγματα βγάζει το θυληκό όσο μεγαλώνει για να ξεχωρίζει από το αρσενικό

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε Malaw, ναι είναι ακριβώς αυτό το είδος και επειδή τυχαίνει να αναπαράγονται εμφανίζουν (τα θυληκά προφανώς) τα καστανά χρώματα όταν μεγαλώνουν.

Για λόγους λειτουργείας του forum αν κρίνουν οι admin ότι χρειάζεται δε θα με πείραζε να γίνει αλλαγή του τίτλου του topic, για να μη μπερδεύονται και οι αναγνώστες..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...