Jump to content

ποσο αντεχει ο ζωντανος βραχος για μεταφορα?


giannispass

Recommended Posts

ποσο αντεχει τελικα?

θελω περιπου 100 κιλα και δεν ξερω ποσο θα αντεξει εκτος.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σχετικό με τις συνθήκες μεταφοράς. Δηλαδή δεν υπάρχει μόνο η περίπτωση να πεθάνει η να ζήσει αλλά το standar είναι ότι όσο περισότερο μείνει εκτός νερού τόσο περισότερη είναι και η βιολογία που θα χαθεί (η οποία όσο καλές συνθήκες και αν έχεις δεν αναπληρώνεται από την μία μέρα στην άλλη) επομένως προσπάθησε μέσα σε κάποιες ώρες να τον βάλεις στο νερό. Αν θέλεις να τον πάρεις από μακριά για φθηνότερα καλύτερα πάρε από κάπου κοντά σου τον μισό ζωντανό και από όπου θέλεις τον άλλο μισό νεκρό οπότε λογικά το κόστος θα σου έρθει μία η άλλη :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ποσες ωρες πιστευεις οτι θα ειναι εκτος νερου?

Link to comment
Share on other sites

Μέσα σε λογικά πλαίσια μεταφοράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έτσι και αλλιώς ο βράχος για να έρθει Ελλάδα μπορεί να κάνει και 1-2 μέρες.Εννοείτε πως θα χαθούν κάποια βακτήρια γι' αυτό και ο καλύτερος τρόπος είναι με το που το πάρεις να το βάλεις σε ένα βαρέλι με θαλασσινό νερό με δυνατή κυκλοφορία για να φύγουν ότι ψόφιο θα κουβαλάει.Αυτό περίπου θα κρατήσει 1 μήνα θα το καταλάβεις μετρώντας τα no2-no3-po4 και μόλις μηδενίσουν είναι έτοιμος.

Έγινε επεξεργασία - salamander
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ο Salamander ισχύει και αρκετοί το κάνουν... εγώ δεν το έκανα ποτέ μιας και ο βράχος που πήρα ήταν καλός και δεν είχε μείνει πολύ σε ακατάλληλες συνθήκες. Μύριζε θάλασσα ! Η μυρωδιά είναι ένα καλό τεστ για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει... αν βρωμάει καλό θα ήταν να τον στρώσεις εσύ σε κάποιο βαρέλι.

Σίγουρα ο βράχος θα κουβαλάει νεκρούς οργανισμούς, βακτήρια, νεκρούς σπόγγους κτλ όμως αυτό είναι ένα καλό έναυσμα για τον κύκλο του αζώτου... Ο ίδιος ο βράχος και οι νεκροί οργανισμοί του θα δημιουργήσουν την Αμμωνία που θα ξεκινήσει τον κύκλο... φυσικά μετά την τοποθέτηση του θα πρέπει να κάνεις υπομονή!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...