Jump to content

Κατασκευή φωτιστικού για θαλασσινό


KurKouts

Recommended Posts

Σε συνέχεια της δημοσίευσης που είχα κάνει σχετικά με το νέο μου (και πρώτο) θαλασσινό ενυδρείο που φτιάχνω και αφού ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν, θα ήθελα να σας παρουσιάσω την κατασκευή του φωτιστικού που έφτιαξα!

Το φωτιστικό είναι προσαρμοσμένο πάνω στο έπιπλο και περιέχει 2 λάμπες τύπου Τ5 (μία actinic blue 24 watt και μία marine white 24 watt, ακόμη έχει υποδοχή να προσθέσω αργότερα άλλες δύο ίδιου τύπου), δύο σποτάκια με LED για moonlight (ένα σκούρο μπλε και μία άσπρο ψυχρό) και τέλος δύο ανεμηστηράκια 12V. Όλα δουλεύουν ανεξάρτητα το ένα με το άλλο και με χρονοδιακόπτες που θα ρυθμιστούν αναλογα με την χρήση που θα πρέπει να έχει το καθένα. Επίσης τοποθετήθηκαν και ανακλαστήρες αλουμινίου.

post-8423-1254605239_thumb.jpg post-8423-1254605254_thumb.jpg

post-8423-1254605269_thumb.jpg post-8423-1254605288_thumb.jpg

post-8423-1254605301_thumb.jpg post-8423-1254605316_thumb.jpg

Όλα μου κόστισαν περίπου 80Ε. Τα ηλεκτρολογικά υλικά προσπάθησα να είναι γνωστής εταιρίας (μην κανω διαφημιση) για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Άρα μπορεί κάποιος να το φτιάξει και με μικρότερο κόστος.

Ελπίζω να έδωσα ιδέες σε κάποιον που του αρέσουν οι DIY κατασκευές.

Αν υπάρχουν απορίες και παρατηρησείς θα ήθελα πολυ να τις ακούσω.

:(:):thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως με την εξάτμιση ποτίσει η μελαμίνη που έβαλες στα σημεία που είναι κομμένη.

Με κάποιο τρόπο μόνωσε τα σημεία αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Η μελαμίνη που έχω χρησιμοποιησει είναι εμποτισμενη με υγρό ώστε να αντέχει την υγρασία. Παρ' όλα αυτά θα βάλω στην κάτω πλευρά λεπτό τζάμι με σιλικόνη ώστε να μην περνάνε οι ατμοί! Νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι στις DIY κατασκευές πάντα υπάρχει ο φόβος μήπως κάτι δεν έχει πάει καλά!

Ρίσκο... :(

Link to comment
Share on other sites

(Η μελαμίνη που έχω χρησιμοποιησει είναι εμποτισμενη με υγρό ώστε να αντέχει την υγρασία. Παρ' όλα αυτά θα βάλω στην κάτω πλευρά λεπτό τζάμι με σιλικόνη ώστε να μην περνάνε οι ατμοί! Νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα.)

Φιλε σωστα νομιζεις αλλα μην ξεχνας οτι ο παραγοντας αλατι δημιουργει ενα ειδος ηλεκτρολυσης στους διαλυτες των βερνικιων-εμποτισμων οσο αφορα το ξυλο και κατα συνεχεια και στην σιλικονη που δεν ειναι πανακεια.αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο:(

Δεν υπολογισες οτι τα ανεμιστηρακια ειναι τροπος διαφυγης των υδρατμων με αποτελεσμα την οξειδωση των ηλεκτρολογικων σου και τον εμποτισμο σε αργο ρυθμο με αλατα την κατασκευη σου...

Φιλικα

nickolaos28

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...