Jump to content

τι ψαρακια ειναι?


Recommended Posts

γεια σας παιδια.πηρα σημερα κατι ψαρακια αλλα δεν θυμαμαι πως μου ειπε τις ονομασιες τους....τα ψαρακια ειναι αυτα που φενονται στην φοτο.2 πορτοκαλι μικρακια,αλλα 3 σαν τα νεον αλλα απο την μεση και πισω ειναι μαυρα..και κατι αλλα πορτοκαλι που η ουρα τους στο κατω μερος βγαζει κατι σαν σπαθι μαυρο..να το πω ετσι..αν ξερει καποιος ας μου πει....ευχαριστω.

post-8167-1254838371_thumb.jpg

post-8167-1254838395_thumb.jpg

post-8167-1254838408_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε, στην πρώτη φωτό αυτό το πορτοκαλί ψαράκι λέγεται Xiphophorus helleri αλλιώς Platy ή Ξιφοφόρος. Στη δεύτερη φωτό είναι Trigonostigma Heteromorpha ή Harlequin Rasbora ή Αρλεκίνος. Στην τρίτη φωτό νομίζω είναι κάποιο είδος Zebra Danio αλλά καλύτερα να σου πει κάποιος άλλος για το συγκεκριμένο.

Link to comment
Share on other sites

επειδη στην τριτη φωτοφραφια δεν φαινονται καλα,ειναι πιο μικρα απο νεον και ειναι ψιλοπορτοκαλοφουξ..

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να είναι Fluorescent Red Danios. Κοίταξε καμιά φωτό στο google να δεις αν μοιάζουν γιατί εγώ δεν τα βλέπω πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Τα ψαρια της τριτης φωτο μου κανουν για "πειραγμενα" zebra danio :(

Link to comment
Share on other sites

... αλλιώς Platy ή Ξιφοφόρος....

Άλλο Platy, άλλο ξιφοφόρος. Όχι;

Link to comment
Share on other sites

Άλλο Platy, άλλο ξιφοφόρος. Όχι;

Συγνώμη, μπερδεύτηκα με τα Xiphophorus Maculatus.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε τζιμάκος θα πάρω το θάρρος να κάνω μια παρατήρηση στο θέμα που άνοιξες χωρίς να θέλω να σε προσβάλω ή να σε μειώσω. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο και ποια λογική πηγαίνεις στα καταστήματα και ψωνίζεις ψαράκια. Αν κρίνω από τα ψαράκια που διάλεξες, γεμίζει ο πετσοπάς τη σακούλα με νερό, παίρνει την απόχη στο άλλο χέρι και περνάτε μπροστά από τις γυάλες και ότι ψαράκι σου αρέσει, το βουτάει και το πετάει μέσα. Μετά λέμε ότι φταίνε οι ασυνείδητη επαγγελματίες για τα ενυδρεία ψαρόσουπες που κυκλοφορούν... Αυτά τα γράφω επειδή βλέπω στο προφίλ σου ότι είσαι μέλος στο φόρουμ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και δε νομίζω ότι δικαιολογήσε να επιλέγεις τους ζωντανούς οργανισμούς που θα φιλοξενήσεις στο ενυδρείο σου όπως διαλέγεις σώβρακα ή γραβάτες. Αντιθέτως αφού έχεις πρόσβαση στη συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία τόσων χομπιστών (φόρουμ) θα έπρεπε νομίζω να ενημερωθείς πρώτα για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε είδους (σε ποιότητα νερού, σε σύνθεση ομάδας, συμβατότητες κλπ) και μετά να προχωρήσεις στην αγορά των ψαριών. Και πάλι σου ζητώ συγνώμη αν χάλασα το θέμα σου αλλά παρόλο που είμαι στο χόμπυ λιγότερο από το μισό χρόνο απ όσο είσαι εσύ, μου φαίνεται αδιανόητο να βάλεις ζωοτόκα μαζί με αρλεκίνους και μαζί με βαμμένα ζεβράκια και μετά εορτής να ρωτάς τους συγχομπίστες να σου πουν "τι ψαράκια είναι". Φιλικά

Έγινε επεξεργασία - gramp
Link to comment
Share on other sites

ναι οντως εχεις δικιο φιλε gramp η αλειθεια ειναι οτι πηγα στο pet shop τρελαμενος να παρω κανενα μικρο ψαρακι και επειδη ειδα αυτα που ειναι ψιρες και ομορφα τα πηρα.τωρα αν ταιριαζουν δεν το εψαξα γιατι σκεφτικα οτι ολα μοιαζουν μεταξυ τους και ειναι ψιρες.για να παρεξυγηθω δεν υπαρχει περιπτωση...λοιπον θα σας πω τι ψαρακια εχω στο ενυδρειο και πειτε μου ποια ταιριαζουν μεταξυ τους.εχω 2 molly,3 φανταζματακια,μονομαχο και μονομαχινα,2 ξυφοφορους,2 pearl danio οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω...3 αρλεκινους,8 neon τα μπλε και 3 black neon,1 μικρο αγγελοψαρο 2 μικρους γλυφτες και ενα γατοψαρο.οτι δεν κολαει μεταξυ τους πειτε το.thenks!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Προσωπικά δε διαθέτω την ανάλογη εμπειρία για να σε συμβουλέψω για όλα αυτά τα είδη που αναφέρεις. Θα σου πω κάποια πολύ βασικά που έχω διαβάσει κι εγώ στα ενυδρειακά φόρουμ και ίσως κάποιοι πιο έμπειροι να σου πουν πιο συγκεκριμένα πράγματα. Πάντως η σύνθεση των ψαριών που φιλοξενείς είναι εντελώς ακατάλληλη και θα πρέπει να προχωρήσεις σε μεγάλες ανακατατάξεις για να μπορέσεις να διατηρήσεις κάποια από αυτά τα είδη χωρίς προβλήματα. Συγκεκριμένα:

Τα ζωοτόκα είδη (μόλυ, ξιφοφόροι) προτιμούν αλκαλικό (PH>7,5) και σκληρούτσικο νερό. Θα εκτιμούσαν επίσης λίγο ενυδρειακό αλατάκι στο νερό τους. Επίσης πρέπει να κρατιούνται σε ομάδες η καλύτερη σύνθεση της οποίας είναι 1 αρσ. + 3 θηλ. (χαρεμάκι) εκτός αν θέλεις να αποφύγεις τις αναπαραγωγές οπότε βάζεις 4-5 αρσενικά.

Οι αρλεκίνοι και τα νέον προτιμούν όξινο (ΡΗ<7,5) και μαλακό νερό. Επίσης είναι κοπαδόψαρα και είναι καλύτερα να μπαίνουν 8-10 άτομα (κοπαδάκι).

Το αγγελόψαρο είναι επίσης κοπαδόψαρο και πρέπει να μπαίνει σε ομάδα τουλάχιστον 6 ατόμων για να νιώθουν άνετα. Θέλει χαμηλό PH και μαλακό νερό. Χρειάζονται πολλά λίτρα γιατί μεγαλώνουν αρκετά και ψηλά ενυδρεία.

Για τους "γλύφτες" και το γατόψαρο δεν μπορώ να σου πω τίποτα γιατί δεν αναφέρεις τι είδη είναι.

Τα pearl danio δε ξέρω ποιο είδος είναι. Εμένα μου μοιάζουν με βαμμένα (ροζουλί) ζεβράκια (brachydanio rerio). Celestial pearl danio (cpd) πάντως δεν είναι με τίποτα. Όπως και να χει πάντως είναι κοπαδόψαρα οπότε κι αυτά πρέπει να μπαίνουν 8-10 μαζί.

Τώρα μέσα σ αυτά ο μονομάχος με τη μονομαχίνα είναι τα κερασάκια στην τούρτα. Απ όσο έχω διαβάσει (δεν είχα ποτέ μονομάχο) χρειάζεται εμπειρία και προσοχή για να φιλοξενήσεις μονομάχο σε κοινωνικό ενυδρείο. Ακόμα και με το ταίρι του στις διάφορες φάσεις της αναπαραγωγής μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός και πρέπει να διαθέτεις υποδομή για να απομακρύνεις τη θηλυκιά κλπ. Πάντως θέλει κι αυτός μαλακό νεράκι.

Όπως σου γραψα και παραπάνω δεν είμαι ο καταλληλότερος για να σε συμβουλέψει αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να χαρίσεις / επιστρέψεις κάποια είδη για να μπορέσεις με ορισμένες βελτιώσεις να διατηρήσεις αξιοπρεπώς τα υπόλοιπα. Γνώμη μου είναι ότι καλύτερο και βολικότερο θα ήταν να κρατήσεις τα ζωοτόκα, να συμπληρώσεις τις ομάδες για να ζουν αρμονικά και να διαβάσεις τη σχετική κατηγορία για την κατάλληλη διακόσμηση (φυτά κλπ) και τις συνθήκες που πρέπει να τους προσφέρεις. Αυτό το λέω γιατί είναι είδη που ζουν σε νερό παρόμοιο με το νερό του δικτύου της Θεσσαλονίκης και έτσι δε θα χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να προετοιμάζεις το νερό σου για τις αλλαγές κλπ.

Link to comment
Share on other sites

οι απαιτήσεις των ψαριών είναι όντως όπως τις περιγράφει ο φίλος. Να συμπληρώσω ότι και οι πλέκο μαλακό νερό θέλουν.

offtopic:

Φταίει και το πετ σοπ όμως. Γιατί ας πούμε στην Αθήνα στο γνωστό μαγαζί έχει ταμπελάκι το κάθε ενυδρείο με το είδος που φιλοξενεί μέσα και τις παραμέτρους του; Όλοι θα έπρεπε να το κάνουν αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...