Jump to content

Πρόβλημα με φυτό


Recommended Posts

Γεια σας! Πριν καμιά ώρα που ήμουν στην φίλη μου, η μάνα της ετοιμαζόταν να πετάξει το μοναδικό φυτό που είχε στο ενυδρείο τους γιατί ήταν τα φύλλα του μάυρα στα περισσότερα σημεία και φαγωμένα. Είχε για πολύ καιρό αμέτρητα σαλιγγάρια, τα οποία τα βγάλαμε όσα βλέπαμε με το χέρι. Στάκα, της λέω, να δούμε τι φταίει. Όποτε έβγαλα λίγες φωτογραφίες.

http://img444.imageshack.us/img444/7695/img0908.jpg

http://img225.imageshack.us/img225/7544/img0910j.jpg

http://img225.imageshack.us/img225/177/img0914p.jpg

Το φυτό το βάλαμε πάλι μέσα. Δεν ξέρω να σας πω πολλά για το ενυδρείο τους, 60 λίτρα είναι με ένα αγγελόψαρο, 2 τιγράκια και άλλα 4 που δεν ξέρουμε τι είναι.

Link to comment
Share on other sites

-Το φυτο σου ειναι αυτο δες το και εδω.

και απο οτι βλεπω εχει αρκετα φυτα τα οποια μπορεις να ξεχωρισεις και φυτεψεις κανοντας ενα ωραιο "χαλακι" :blink:

Link to comment
Share on other sites

Όχι να μην το φάει, λίγη άλγη έχει το φυτό η οποία καθαρίζεται και με το χέρι κάτω από τη βρύση. Αν έχει και σε άλλα σημεία το ενυδρείο τους άλγη μαύρη τότε ξαναγράψε μας εδώ για οδηγίες.

Μπορείς να τους προτείνεις να δώσουν κάποιο ψαράκι γιατί είναι ήδη πάρα πολλά για τόσα λίτρα και αν δεν έχουν και σούπερ ντούπερ φίλτρο με βιολογικό υλικό θα προβληματίζονται τα ψαράκια. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Tο λεπτό της φύλλο μου θυμίζει περισσότερο parva, τι λέτε? :blink:

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=254

http://www.el-camino-real.fr/aqua/cryptocoryne-parva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω παρατηρήσει αν έχει το ενυδρείο τους έχει άλγη γιατί πρόσφατα το καθάρισε και είναι λαμπίκο. Το φίλτρο τους είναι μια γκουμούτσα πάντως και μέσα έχει 2 σφουγγάρια μόνο (μετά θα περάσω απο εκεί να βγάλω φωτο και να μάθω 5 πράγματα παραπάνω). Παίζει να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τη μαύρη άλγη;

Link to comment
Share on other sites

Πληροφοριακά, τα φυτά αυτής της οικογενείας (cryptocoryne), δεν είναι για πολλά βάλε βγάλε. Δηλαδή καλό θα ήταν να μην το ξαναμετακινήσετε ;)... Όσο για τι γλίτσα δεν ξέρω.... :( Θα μπορούσαν να δώσουν τα 4 άγνωστα και να βάλουν κανένα καθαριστή (π.χ. δύο οτόκυκλους). Και απο ιχθυοφόρτωση θα είναι καλά, και απο καθαρίσμο! :blink:

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχει πάρει λάθος πληροφορίες από ένα pet shop που της είπαν να κάνει αλλαγή νερού κάθε μήνα (!). Της εξήγησα ότι και εγώ δεν ήξερα και μου είπαν και εμενα βλακείες από εκει που αγόρασα το ενυδρειάκι μου και γενικά 5 πράγματα που έχω διαβάσει πρόσφατα από εδώ(καθώς και εγώ είμαι αρχάρια) αλλά επιμένει πως αφού της το είπαν από το Pet shop έτσι πρέπει να γίνεται (μέχρι και Black ghost knifefish της είχαν δώσει να βάλει στο 60λιτρο και εννοείται πως της ψώφησε). Κρίμα παντως.. Το φυτό δεν το ήθελε, μου το έδωσε, δεν ξέρω τι θα το κάνω και της έδωσα τα παλιά μου υφασμάτινα φυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...