Jump to content

Γκάφα Με Alkalinity


Recommended Posts

Εδώ και 2 μήνες που έχω στήσει το ενυδρείο (FIsh Only με ζωντανό βράχο) μετράω 2 φορές την εβδομάδα το ΚΗ με Salifert. Ωστόσο την πάτησα γιατί δεν κοιτούσα το μαύρο της σήριγγας αλλά την στάθμη του νερού και εκεί που νόμιζα ότι έχω alkalinity σταθερά στο 10,7 τελικά έχω σταθερά στο 7... Πήρα σήμερα το παρακάτω προιόν για να την ανεβάσω.

http://www.grotech.de/ENGLISH/index.php?c=1&s=khca1-2-3

Έριξα την μισή από την προτινόμενη δοσολογία για τα λίτρα μου (την άλλη μισή θα την ρίξω αύριο αφού μετρήσω πάλι). Ωστόσο διαβάζοντας τις οδηγίες παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη σειρα της Grotech εκτός από το προιόν που πήρα, που είναι το 1, βγάζει το 2 και το 3 τα οποία λέει πως είναι καλό να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό. Το 2 είναι για το ασβέστιο και το 3 για το νερό ΑΟ. Απόσο ξέρω για Fish Only με ζωντανό βράχο ασβέστιο δεν χρειάζομαι. Ισχύει ή κάνω λάθος? Και δεύτερον όσον αφορά το νερό ΑΟ εγώ μέχρι στιγμής δεν ρίχνω κάποιο πρόσθετο... πρέπει να αρχίσω? Αν ναι στην αλλαγή νερού μόνο ή και στο νερό που εξατμίζεται? Και τώρα που δεν έχω ρίξει ποτέ θα ρίξω συνολικά για όλα τα λίτρα του ενυδρείου μου ή θα το αρχίσω από εδώ και στο εξής μόνο στο νερό που μπαίνει?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

καταρχήν μη σε ποιάνει πανικός...

Όπως ειπες παραπάνω, η τιμη του Ca δεν σε ανησυχει ιδιαίτερα σε ένα fish only σύστημα. Μια αποδεκτή τιμή όμως πανω αποο 370 χρειάζεται.

Το ΚH σου και στο 7 ειναι καλό, μην βιαστείς να το στείλεις στο 10 πάλι.

Θα σου πρότεινα να έχεις ενα Ca στο 370-380 και το ΚΗ σου 7-8.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω δεν βρίσκω λόγο, και με πρόλαβε ο Νίκος...γιατί δεν είναι καλή η τιμή του 7;...εντάξει δεν είναι η ιδανική ίσως, αλά απο αυτην υπολείπεται 1-2 μονάδες.....δεκάρι δεν θα συνιστούσα....

Link to comment
Share on other sites

καλό είναι να είναι λίγο πάνω από το 7 γιατί σε περίπτωση που το αγνοήσουμε για λίγο καιρό και κατέβεις ίσως να μας δημιουργήσει προβλήματα.Αλλά όπως είπε και ο Νίκος δεν χρειάζεται πανικός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...