Jump to content

Αναπαραγωγες δισκων


ReBeLoS

Recommended Posts

Μεγαλο κεφαλαιο που θα ηθελα να ενημερωθω και εγω μιας και με το συγκεκριμενο δεν εχω ασχοληθει ποτε παρα μονο οτι εχω διαβασει απο αλλους η απο βιβλια.

Απο την στιγμη που εχουμε ενα ζευγαρι δισκων τι πρεπει να κανουμε ? Πως ξεκιναμε ?

Ενυδρειο

Διακοσμηση

Εξοπλισμος

Συνθηκες νερου

Πριν και μετα την γεννα

κτλ..

Link to comment
Share on other sites

Νουμερο 1 απομονονουμε το ζευγαρι σε ενα αλλο ενυδρειο 100 με 120 λιτρα μονο του

Βαζουμε αεροφιλτρο ή βαζουμε σφουγγαρι στην εισοδο του φιλτρου μας και σπαμε την εξοδο του φιλτρου(επεκτεινουμε την εξοδο του φιλτρου να μην χτυπαει μια περιοχη μονο,βαζουμε να χτυπα την πλατη του ενυδρειου και οποιο αλλο τεχνασμα βρουμε) ωστε να μην εχουμε δυνατη και μεγαλη κυκλοφορια.

Χαμηλωνουμε τις σκληροτητες του νερου μας(μαλακωνουμε το νερο μας) πιστευω με ph 5,5 με 6 ειμαστε μια χαρα.Θερμοκρασια στους 29.Οταν εκκολαπτουν τα μικρα αφηνουμε ενα μικρο φως στο ενυδρειο συνεχεια ανοιχτο ανεξαρτητως απο τον φωτισμο μας. Βασικο βημα στην ολη διαδικασια ειναι εδω να βρουν το δρομο τους τα μικρα στους γονεις τους δηλ να προσκοληθουν πανω τους.Μετα απο 5 με 7 μερες μπορεις να ταιζεις νεοεκολλαφθησα αρτεμια με μια συριγγα δινοντας την κοντας τους στην αρχη ή τροφες σε μορφη σκονης ειδικα για μωρα.

Ολα τα παραπανω προυποθετουν οτι εχουμε ενα καλο και ωριμο ζευγαρι με λιγη τυχη και υπομονη και τα παραπανω θα εχουμε μια επιτυχημενη διαδικασια

Link to comment
Share on other sites

Εγω χρησιμοποιω εξωτερικο φιλτρο, με προφιλτρο στο σωληνα εισαγωγης. Στα υπολοιπα σε γενικες γραμμες συμφωνω αν και για δισκους "εκροφης" αυτα με τις σκληροτητες δεν εχω δει να παιζουν απολυτο ρολλο.- :)

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσω μονο οτι καλο θα ηταν να κραταμε τις σκληροτητες χαμηλα καθως ειναι πιο ευκολο να γονιμοποιηθουν τα αυγα λογω "μαλακοτερου" κελυφους!

Οι πολυ συχνες αλλαγες ειναι επιθυμητες καθως οι ποσοτητες τροφης που θα πεφτουν τοσο στο ζευγαρι αλλα οσο και στα μωρα ειναι αρκετα μεγαλες. Εξασφαλιζοντας λοιπον καλες συνθηκες νερου, εξασφαλιζουμε καλυτερη αναπτυξη και υγεια στα μικρα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...