Jump to content

η αμμος καταστρεφει την φτερωτη του φιλτρου?


kwstas_original

Recommended Posts

κατα ποσο μπορει να κανει ζημια το ψιλο,λεπτο υποστρωμα του ενυδρειου και ειδικα η αμμος?

οτι μπορει να ρουφηξει το φιλτρο θα κατσει στον πατο του καδου η θα το περασει η γρηγορη ροη του νερου μεσα απο τη φτερωτη,με αποτελεσμα να μειωσει το χρονο ζωης της και να την καταστρεψει γρηγορα?

εχει παθει καποιος οποιαδηποτε ζημια απο τον ''βυθο'' που χρησημοποιει στο ενυδρειο του σε σχεση παντα με την λειτουργια του εξωτερικου του φιλτρου??

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως η άμμος κάθεται στον πυθμένα του εξωτερικού φίλτρου, αλλά και κάποια πολύ λεπτή σκόνη θα περάσει από τα υλικά και από την φτερωτή.

Άμμος, πολύ μεγάλη σκληρότητα και αλάτι καταστρέφουν τα σημεία τριβής του άξωνα και του χυτώνιου που έχει εσωτερικά ο μαγνήτης της φτερωτής.

Το πλαστικό και το τεφλον φθείρονται πιο γρήγορα και αρχίζει ο θόρυβος στην κεφαλή του φίλτρου γιατί χαλάει η ζυγοστάθμιση της προπέλας.

Γι αυτό προτιμούνται τα φίλτρα με κεραμικό άξωνα αλλά και κεραμικό χυτώνιο στην φτεροτή.

Στην περίπτωση της πολύ ψιλής άμμου (πούδρας), καλό είναι να υπάρχει προφίλτρο (Ένα κυλινδρικό σφουγγάρι) στην εισαγωγή του εξωτερικού φίλτρου, και ακόμα καλύτερα να διατηρείται και να μην βγαίνει ένα σφουγγάρι μετά το πρώτο στάδιο στα υλικά και συνθετικό βαμβάκι σαν τελυταίο στάδιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...