Jump to content

Δώστε (απάντηση) και σώστε.....


ιχθύς

Recommended Posts

Kαλησπέρα φίλοι μου.

Μετά από αρκετό καιρό κατάφερα να αγοράσω ένα αξιοπρεπές κατά τη γνώμη μου ενυδρείο για το χρυσόψαρο μου το οποίο ταλαιπωρήθηκε αρκετά λόγω της παραμονής του σε ένα παντελώς ακατάλληλο γι' αυτό. Το ενυδρείο είναι ένα Rekord 800 της JUWEL και μόλις προ ολίγου το γέμισα νερό για να δοκιμάσω τη στεγανότητα του.

Αρχικώς μου δημιουργήθηκε απορία σχετικά με το μέχρι που θα πρέπει να γεμίσω νερό μια και μου φάνηκε πολύ περίεργο η έξοδος που δημιουργεί το ρεύμα να είναι μέσα στο νερό αλλά ευτυχώς με μια εύρεση στο γεμάτο πληροφορίες φόρουμ έβγαλα άκρη (περιέργως δεν το είδα στις οδηγίες όσο κι αν έψαξα). Οπότε τώρα έχω γεμίσει μεχρι λίγο πιό κάτω απ' την ανώτατη γραμμή πλήρωσης και όλη η έξοδος είναι μέσα στο νερό, προς το πλάι δημιουργώντας ένα ρεύμα που αναταράσσει την επιφάνεια.

Οι απορίες που μου δημιουργήθηκαν κατόπιν είναι οι εξής :

α. Κάτω απ' το κουτι του φίλτρου είχε δύο μαύρα πλαστικά παραλληλόγραμμα κομμάτια τα οποία αν τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο έχουν περίπου εμβαδόν όσο και η βάση του φίλτρου. Το πάχος του είναι μικρό, ίσα που χωράνε ανάμεσα στο φίλτρο και τον γυάλινο πυθμένα. Έχει υπ' όψη του κανείς τί ρόλο παίζουν? Μήπως πρέπει να τα βάλω πάλι πίσω κάτω απ' το φίλτρο όπου και τα βρήκα?

β. Στο κατάστημα μου είπαν ότι καλύτερα να χρησιμοποιήσω νέα βακτήρια για το "στρώσιμο" του αντί να ρίξω υλικό απ' το σφουγγαράκι του μικρού πρώτου ενυδρείου. Απ' όσα έχω διαβάσει νομίζω πως ισχύει το αντίθετο ή κάνω λάθος? Επίσης, είδα πως θα πρεπει να ρίξω και λίγη τροφή, σωστά?

γ. Ψιλοάσχετο (μια και εμπιπτει στο "φυτεμένα") αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα, μια σύντομη ερώτηση : Αν δέσω την ανούμπια σε κάποιο αντικείμενο εκτός από πέτρα (μεταλλικό, κεραμικό, κλπ) θα υπάρχει πρόβλημα?

Σόρυ που σας ταλαιπωρώ αλλά με το μικρό ενυδρείο που έχω τώρα τα έκανα (με συμβούλεψαν οι πετσοπάδες δλδ) λάθος απ' την αρχή και ταλαιπωρήθηκα κι εγώ αλλά ταλαιπωρησα και το ψάρι άνευ λόγου και αιτίας, και δεν θέλω να υποπέσω σε σφάλματα πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Η ανούμπια θα εχει προβλημα μονο εαν την φυτέψεις! δες την και πανο στο φίλτρο εαν θες :blush:

Τωρα σχετικά με το φίλτρο. Ο πετσοπάς θέλει να πουλήσει! Εγώ θα μετέφερα το παλιο φίλτρο στο κενουριο ενυδρείο η τα υλικά του! Εαν ήταν στρωμένο τοτε δεν θα έχεις κανενα προβλημα!

τροφή ριχνεις για να ταίσεις τους οργανισμους του ενυδρείου, είτε ειναι ψαρια είτε είναι βακτήρια... οποτε ναί, ρίξε λιγα φυλαρακια για τα βακτήρια σου!

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ φίλε μου για την άμεση απάντηση.

Btw, έκανα πατάτα και πόσταρα το θέμα εδώ ενώ έπρεπε να πάει αλλού. Εάν κάποιος moderator μπορούσε να το μεταφέρει θα του ήμουν υπόχρεος. Σόρυ παιδιά....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...