Jump to content

Ad Konings-Λιγα λογια γι'αυτον............


Δίας

Recommended Posts

Τα λιγα αυτα λογια ειναι απο τον φιλο ''karydas'',και τον ευχαριστουμε πολυ γι'αυτο.

Dr. Ad Konings

(του Κωνσταντίνου Τ.)

Username: Karydas

Όταν ένας φίλος των ενυδρείων αποφασίσει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με τις Κιχλίδες, είναι σίγουρο οτι θα το κάνει με πάθος και στις περισσότερες των περιπτώσεων θα ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτές. Ο έντονος χαρακτήρας και οι ιδιαίτερες συμπεριφορές που μπορεί να παρατηρήσει κανείς φιλοξενώντας Κιχλίδες στο ενυδρείο του, κάνει τα συγκεκριμένα ψάρια να έχουν μεγάλη ζήτηση. Όταν μάλιστα αποφασίσει να πάει ενα βήμα παρακάτω αναζητώντας στην βιβλιογραφία πιο εξειδικευμένες γνώσεις για τις Κιχλίδες, τα βιβλία του Dr Ad Konings αποτελούν εγγύηση. Ποιός είναι όμως ο Dr Ad Konings?

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1956 στο Roosendal της Ολλανδίας.Τον περισσότερο καιρό έζησε στο Rotterdam ενώ η πρωτεύουσα της Ολλανδίας τον φιλοξένησε αργότερα κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Σε ηλικία 2 ετών έφτασε κοντά στον θάνατο, όταν παραλίγο να πνιγεί πέφτοντας σε μια λίμνη με χρυσόψαρα που διατηρούσε η γιαγιά του.

Σε ηλικία 12 ετών απέκτησε το πρώτο του ενυδρείο και δύο χρόνια αργότερα απέκτησε περισσότερα και άρχισε να φιλοξενεί τις πρώτες Κιχλίδες της λίμνης Τανγκανίκα που ήταν διαθέσιμες στην Ολλανδία. Όπως ο ίδιος παραδέχεται σε συνέντευξή του στο GCCA, μέχρι να αποκτήσει εμπειρία έκανε όλα εκείνα τα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι όταν ασχολούνται πρώτη φορά με την διατήρηση ενος ενυδρείου.

Την περίοδο 1974-1980 σπούδασε medical Biology στο Πανεπιστήμιο του Amsterdam ενώ το 1980 έδωσε εξετάσεις για το διδακτορικό του. Μέχρι και το 1986 έκανε έρευνα γύρω απο τα λυοσσωματικά ένζυμα στο Erasmus University of Rotterdam η οποία ήταν κυρίως έρευνα γύρω απο το DNA. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Βιολογία, βοηθούσε τα Σάββατα στο Verduijn Cichlids, ένα κατάστημα με Κιχλίδες το οποίο εκείνη την εποχή ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη.

To 1986 μετακόμισε στη Γερμανία για να ζήσει με την Gertrud και τις δυο κόρες της Mey (12 χρονών) και Louiza (3 χρονών), την οποία παντρεύτηκε 10 χρόνια αργότερα στο Μαλάουι. Στην Γερμανία άρχισε την συγγραφή βιβλίων και την ενασχόληση με την αναπαραγωγή Κιχλίδων απο την λίμνη Τανγκανίκα. Ακόμα, δούλεψε για 18 μήνες στο University of Heidelberg στο τμήμα Παρασιτολογίας.

Το 1991 ίδρυσε την δικιά του εκδοτική εταιρεία, Cichlid Press, ενώ το πρώτο βιβλίο του που δημοσιεύθηκε ήταν το “Cichlids Yearbook, vol 1”.To 1996 μετακόμισε στο Έλ Πάσο του Τέξας και ο ίδιος αναφέρει σαν αιτία για αυτή του την απόφαση τον καλό καιρό που έχει η περιοχή με έντονη ηλιοφάνεια και ελάχιστες βροχές. Εκεί μετέφερε και την εκδοτική του εταιρεία. Ενώ στην Γερμανία είχε στην κατοχή του 42 ενυδρεία, αναφέρει οτι στο Έλ Πάσο όπου διαμένει με τη γυναίκα του, εκείνη του επιτρέπει να έχει μόνο δύο αν και ενα απο αυτά έχει χωρητικότητα 1892 λίτρων!

Αναφορικά με τις επισκέψεις του στην λίμνη Μαλάουι, έχει επισκεφθεί την Τανζανία 5 φορές, 25 φορές το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη 17 φορές, ενώ μετράει περίπου 1500 ώρες καταδύσεων στην λίμνη. Ομοίως, για να ερευνήσει την λίμνη Τανγκανίκα έχει επισκεφθεί το Μπουρούντι 2 φορές, την Τανζανία 5 φορές, το Ζαϊρ μία φορά και την Ζάμπια 7 φορές. Συνολικά, μετράει περίπου 500 ώρες καταδύσεων στην συγκεκριμένη λίμνη.

Αν και έχει αφιερώσει πολλές ώρες εξερευνώντας τις δύο λίμνες αναφέρει για την λίμνη Τανγκανίκα οτι υπάρχουν μεγάλα τμήματα της ακτογραμμής της τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί ή έχουν ερευνηθεί πολύ βιαστικά. Αυτά τα σημεία βρίσκονται κυρίως στο Κονγκό, όπου η προσέγγιση είναι αδύνατη λόγω του εμφυλίου. Αντίθετα, για την λίμνη Μαλάουι αναφέρει σε συνέντευξή του οτι κατά το μεγαλύτερο μέρος της έχει ερευνηθεί, αν και παραδέχεται οτι υπάρχουν ακόμα άγνωστα είδη στις πιο αμμώδης περιοχές της λίμνης.

Ο Dr. Ad Konings τελικά είναι ένας παθιασμένος ερευνητής, που έχει αφιερώσει την ζωή του στην μελέτη και παρατήρηση των Κιχλίδων. Το πιο εντυπωσιακό είναι οτι αναφερόμενος στον εαυτό του δηλώνει οτι απλά κάνει το χόμπυ του και νώθει τυχερός που μέχρι τώρα στη ζωή του δεν έχει χρειαστεί να δουλέψει ούτε για μία μέρα..

Kαποια απο τα βιβλια του ειναι:

Cichlids and all the other fishes of lake Malawi,Malawi Cichlids in their Natural Habitat,

Tanganyika Cichlids in their Natural Habitat,Back to Nature Malawi Cichlids,

Back to Nature Guide to Tanganyika Cichlids,Celebrating Cichlids from lake Malawi and Tanganyika,

Enjuying Cichlids,Tanganyika Secrets,Cichlids from Central America..............

ΠΗΓΕΣ

GCCA Cichlid Chatter: “interview with Ad Konings”, September 2000

GCCA Cichlid Chatter: “six questions with cichlid author Ad Konings”, March 1999

http://www.cichlidpress.com

Έγινε επεξεργασία - Dias
Link to comment
Share on other sites

Πολύ και καλή δουλειά γίνετε σε αυτό το τομέα του Aquazone .

Ειχα καιρό να μπω εδω και βρέθηκα προ εκπλήξεως !!! ^_^

Μπράβο σε όλους που κοπιάζουν γι αυτό το αποτέλεσμα !!!

:excl::excl:;)

Υ.Γ. όποτε νομίζουν οι αρμόδιοι συντονιστές , μπορούν τη δημοσίευση μου να την διαγράψουν .

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...