Jump to content

Βαρέθηκα την αναμονή!!


Recommended Posts

Σε παλαιότερο post είχα ρωτήσει για τις πρωτοεμφανιζόμενες καφέ κηλίδες σε νέο –υπό στρώσιμο- ενυδρείο, όπου πολύ εύστοχα μου είχατε απαντήσει ότι είναι άλγη η οποία θα κορυφωθεί και μετά θα υποχωρήσει. Έχω διάφορες απορίες.

1. Κοιτάξτε πόσο χάλια είναι το ενυδρείο μου.post-973-1147540507_thumb.jpgpost-973-1147540803_thumb.jpgpost-973-1147540857_thumb.jpg Έχει γεμίσει καφέ άλγη και κοιτάξτε στο σημείο που έχω ανακατέψει το βρώμικο με τον καθαρό (τον από κάτω) αραγωνίτη τη διαφορά του πραγματικά λευκού με τον καφέ από άλγη. post-973-1147540606_thumb.jpgpost-973-1147540714_thumb.jpgΑυτό το πράγμα θα αλλάξει; Καθαρίζω τα τζάμια. Να αρχίσω να καθαρίζω και τις πέτρες; Τι να κάνω;

2. Το ΝΟ2 test της aquarium pharmaceuticals που έχω είναι ως εξής: 0ppm με μπλε χρώμα, μωβ για τις ενδιάμεσες τιμές και βαθύ ροζ για τα 5 ppm. Όταν πρωτοξεκίνησα να μετράω έπαιρνα το γαλάζιο χρώμα του 0ppm. Από τότε που ανέβηκε στο βαθύ ροζ των 5 ppm δεν έχει κατέβει ξανά στο μπλε. Έχει τώρα 3 εβδομάδες που παίρνω βαθύ ροζ. Αν ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες του test όμως πρέπει να περιμένω 5 λεπτά μέχρι να συγκρίνω το μπουκαλάκι μου με τη χρωματική κάρτα. Και όντως… αν περιμένω 5λεπτά το χρώμα γίνεται σχεδόν μπλε όπως το 0ppm. Μετρώντας του γλυκού νερού ενυδρείο που έχω όμως, το χρώμα του test είναι από το πρώτο λεπτό μπλε, δηλαδή 0ppm. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;; τι να πιστέψω και τι να κάνω; Θα βάλω ποτέ ψάρια μέσα;

Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μην ανακατέψεις τον αραγωνιτη ξανά.

Από κυκλοφορία πως τα πας;

Τι δεν μου αρέσει :

Το μέγεθος του αραγωνιτη θα προτιμούσα πιο ψιλό

Την μη ύπαρξη live rock

Τα βοτσαλάκια μπροστά στην άμμο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε TasosF

Αν κατάλαβα σωστά το ενυδρείο σου έχει ηλίκία περίπου ένα με ενάμησι μήνα. Είναι φυσικό να σου κάνει μία κορύφωση άλγης αυτού του είδους, κυρίως διατομική και σιγά σιγά να αρχίσει να υποχωρεί. Δεν έχεις παρά να περιμένεις και να μη βιάζεσαι. Ο κύκλος σε ένα θαλασσινό ενυδρείο διαρκεί πολύ περισσότερο.

Το τεστ που χρησιμοποιείς το θεωρώ από τα αξιόπιστα και εφόσον οι οδηγίες αναφέρουν ότι πρέπει να περιμένεις πέντε λεπτά για να το συγκρίνεις νομίζω ότι δεν πρέπει να ανυσηχείς για το αρχικό χρώμα. Αν παρ΄όλα αυτά έχεις αμφιβολίες, μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο άλλο τέστ από τα πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τι ρίχνεις για να κάνει κύκλο το ενυδρείο σου?

Η ύπαρξη νιτρικών, με αυξητικές τάσεις, στο σύστημά σου είναι ένδειξη ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος. Έχεις κάνει μετρήσεις?

Αν επαληθευτούν οι μηδενικές τιμές νιτρωδών θα έλεγα να κάνεις μία αλλαγή νερού και να βάλεις το πρώτο ψάρι, που να είναι από την κατηγορία των ανθεκτικών. Αυτό θα βοηθήσει κατά πολύ το σωστό στρώσιμο του ενυδρείου σου.

Καλή συνέχεια

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

1. Ρίχνω αμμωνία για το στρώσιμο.

2. ΟΚ! Δεν θα ξαναανακατέψω τον αραγωνίτη. Γιατί όμως;

3. Ο αραγωνίτης είναι 5kg. Τόσα μου είπανε να βάλω από το μαγαζί.

4. Τα ΝΟ3 είναι πολύ χαμηλά. (,10 νομίζω) με test sera. Ανέβηκαν λίγο κι από τότε tpt.

5. Από κυκλοφορία έχω ένα 1200lt βεντουζομένο πάνω στο εσωτερικό φίλτρο όπως φαίνεται στη foto και έχω μεγάλο"κύμα"¨στην επιφάνεια.

6. Τα βοτσαλάκια απέχουν από το φυσικό τους περιβάλλον πάνω από 2 χρόνια και σε στεγνό περιβάλλον.

7. Κάθε εβδομάδα ρίχνω bacterlife.

Link to comment
Share on other sites

DEN KSERO AN EGINE KATALATHOS ALLA STO DIKO MOU ENYDREIO EFIGE I KAFE ALGI MOLIS EBALA ANTHRAKA STO FILTRO!

Link to comment
Share on other sites

περιμένω να στρώσει το ενυδρείο για να βάλω άνθρακα στο φίλτρο.

Να ρωτήσω και το άλλο? Γιατί στα σημεία που δεν τα βλέπει φως δεν έχει πιάσει άλγη; Έχει να κάνει με το πολύ ή λίγο φώς; Αυτή την περίοδο φωτίζω για 10 ώρες. Θερμοκρασία 30βαθμούς (λόγω στρωσίματος) και περιμένω...

Έγινε επεξεργασία - TasosF
Link to comment
Share on other sites

μου επιτρέπεις να ρωτήσω τι νερό χρησιμοποιείς;

το περνάς από RO/DI ?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όχι. Συμπλήρωμα που έκανα το έκανα με απιονισμένο 8lt.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...