Jump to content

Συμβουλες για νεο ενυδρειο


Recommended Posts

Θελω τη βοηθεια σας για νεο ενυδρειο ενος φιλου. το κυριο ερωτημα ειναι τι ψαρια να βαλουμε μεσα και επειτα τι διακοσμο.

ΕΝΥΔΡΕΙΟ

το ενυδρειο εχει διαστασεις 94Χ40Χ55 εκατοστα (υψος 55 εκ). καπου στα 190 λιτρα καθαρα.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ο φιλος θελει κοπαδια, κινηση και χρωματα. αν ειναι δυνατον και ποικιλια απο ειδη. το μεγεθος δεν ειναι βασικος παραγοντας και αποκλειουμε τα χρυσοψαρα.

επισης θελουμε και προταση για ψαρια βυθου ωστε να ανακατευουν λιγο το βυθο και ψαρια αλγοφαγους που να συνδιαζονται φυσικα. ισως μπουν και γαριδες ή σαλιγκαρια, αν αυτο επιτρεπεται.

ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

επισης θελει κατα τις αλλαγες του νερου, να μην αφιερωνει πολυ χρονο για την προετοιμασια του φρεσκου νερου. εδω θελω να ρωτησω και το εξης γιατι ειναι κατι που δεν γνωριζω: σε ενυδρειο με σκληρο νερο γινεται προετοιμασια του νερου σε δεξαμενη ωστε να σκληρηνει, εχοντας στη δεξαμενη προετοιμασιας ασβεστολιθηκες πετρες με κυκλοφορητη ή απλα ριχνουμε το νερο της βρυσης οπως ειναι αφου το θερμανουμε στη σωστη θερμοκρασια και προσθεσουμε αντιχλωριο?

το ενυδρειο θα μπει στο σαλονι του, σε γωνιακο σημειο, διπλα στο καναπε και δεν ειναι περαστικο σημειο. ο ηλιος δεν θα το χτυπαει.

θελει να βαλει και αληθινα φυτα.

το ενυδρειο διαθετει δυνατο φωτισμο (3 λαμπες φθοριου, αλλα δεν θυμαμαι ισχυ) με δυνατοτητα επιλογης αν θα δουλευουν 1, 2 ή και οι τρεις λαμπες.

φιλτρο δεν ξερω ποιο εχει, γιατι ο ιδιος δεν γνωριζει να μου πει και δεν το ειχε στο σπιτι του να μου το δειξει οταν πηγα, αλλα απο τα λεγομενα του πρεπει να ειναι δυνατο και εξωτερικο. παντως αν χρειαστει αλλο φιλτρο ειναι διατεθιμενος να το αλλαξει. οπως καταλαβαινετε ειναι πολυ αρχαριος και θελει τη βοηθεια μας απο το μηδεν. πιθανον να ερθει και στην επομενη συναντηση μαζι μου! επισης ειναι κατι που δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα (σωστο ενυδρειο αρχαριου αλλα για τοσα λιτρα) και γι αυτο ζηταω τη βοηθεια σας!!

φιλοι μου, αυτα προς το παρον. αναμενω τη πολυτιμη βοηθεια σας και αν χρειαστητε αλλη πληροφορια ωστε να διευκολυνω το εργο σας, εδω ειμαι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...