Jump to content

help!!!γενναμε!!!


claire

Recommended Posts

γεια σε ολουσ και παλι!!η ξιφομαχοσ μου μολισ γεννησε 10 πανεμορφα μικρα :thumbup::o:thumbdown: (μονο τα 5 τα εχουν καταφερει μεχρι τωρα).Τα εχω ηδη μεταφερει σε μικροτερο ενυδρειο. βαζω και την μαμα μεσα η θα μου τα φαει ολα??τι θα τρωνε??

Link to comment
Share on other sites

διαβασα μια προηγουμενη δημοσιευση και τουσ εβαλα τριμμενη τροφη.Την μαμα δεν θα τη βαλω μεσα.τελικα γεννησε 14....επιβιωσαν τα 6. :thumbup: Αν κανω κατι λαθος....πειτε μου!! :o

Link to comment
Share on other sites

Μιά χαρά τα πάς!

Τάιζε τα 3 φορές την ημέρα και σύντομα θα μεγαλώσουν!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

thanks husky jim.Να πω και κατι αλλο,το μικρο ενυδρειο δεν εχει φιλτρο ουτε τιποτα μεσα.Ποσο να τα κρατησω εκει?(γιατι αν παρει πολυ θα πρεπει να εφοδιαστω!)Μεχρι Δευτερα λεσ να ειναι οκ τα μικρα μου??

Link to comment
Share on other sites

Να πω και κατι αλλο,το μικρο ενυδρειο δεν εχει φιλτρο ουτε τιποτα μεσα.

23033[/snapback]

Μπορείς να κάνεις καθημερινά 80-90% αλλαγή νερού, βάζοντας νερό από το ενυδρείο που γεννήθηκαν.

Επίσης καλό είναι να βάλεις μέσα μία αερόπετρα. Δεν χρειάζεται άλλη αεραντλία. Θα βάλεις ένα "Τ" στο σωληνάκι του μεγάλου σου ενυδρείου και ένα ρυθμιστή αέρα (βάνα).

Καλή συνέχεια

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Νικο,το νερο που θα βγαζω απο το ενυδρειο(το μεγαλο) γαι να μπει στο μικρο θα το συμπληρώνω απο τη βρυση(με όλα τα φαρμακα) καθε μερα??η να ριχνω του μικρου??και κατι αλλο....τι ειναι η αεροπετρα??

Link to comment
Share on other sites

οπωσ λεμε ελαφροπετρα?? :o για να ξυνουν τισ πατουσεσ τουσ?? :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Η αεροπετρα που σου λεει ο Νικος ειναι μια πετρα με μεγαλους πορους και εχει προσαρμοσμενη υποδοχη για το σωληνακι της αεραντλιας.Τη βαζουμε για καλυτερη διαχυση του αερα στο νερο.Στην περιπτωση σου θα οξυγονωνει το νερο, θα το "αεριζει"!

Link to comment
Share on other sites

Ξεχαστηκα, sorry, ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Τα μωρα σου θα τα αφησεις στο ενυδρειο μεχρι να μεγαλωσουν και να μην μπορουν να γινουν γευμα απ τα μεγαλυτερα. Στο ενυδρειο θα πρεπει να βαλεις το φιλτρο που ειναι για ειδικο για μωρα και δεν μπορει να τα τραβηξει, ειναι ενα σφουγκαρι, και συνδεεται με αεραντλια. Δεν θα πρεπει να κανεις τοσες μεγαλες αλλαγες νερου, κυριως τωρα στην αρχη , γιατι θα τα χασεις τα μωρα. Θα πρεπει να ταϊζεις 2-3 φορες την ημερα αλλα προσοχη στην ποσοτητα θα τους δινεις πολυ λιγο στην ακρη ενος κουταλιου του γλυκου, ξαναλεω πολυ λιγο και θα παρεις τροφη απο πετ σοπ που ειναι ετοιμη και δεν θα εχεις προβλημα. Σου ευχομαι και αλλες γεννες και οτι αλλο θες ρωτα

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω τοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολυ για τισ συμβουλεσ!!τα μικρα φαινονται μια χαρα(φτυστε μη μου τα ματιασετε....!!) :thumbup: σημερα τα βλεπω ορεξατα για φαγητο.....ελπιζω ολα να πανε καλα!! :o

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα πρεπει να κανεις τοσες μεγαλες αλλαγες νερου, κυριως τωρα στην αρχη , γιατι θα τα χασεις τα μωρα.

23124[/snapback]

Ανέφερα για αλλαγές 80-90% γιατί κατάλαβα ότι βρίσκονται σε ένα μικρό ενυδρειάκι, ίσως κάποια γυάλα, χωρίς καμιά βιολογική υποστήριξη.

Στην περίπτωση αυτή το νερό της αλλαγής, μπαίνει από το ενυδρείο που γεννήθηκαν χωρίς να αλλάζουν οι παράμετροι που έχουν συνηθίσει.

Οι μεγάλες αλλαγές θεωρώ ότι επιβάλλονται, όπως αναφέρεται και από τους επαγγελματίες παραγωγούς, για να απομακρύνονται τα αμμωνιακά παράγωγα και τα υπολείμματα της τροφής, η οποία είναι υπερβολική για ένα μικρό ενυδρειάκι αλλά απαιτούμενη για την ανάπτυξη των μωρών.

Κάτι παρόμοιο γίνεται με τις κλειστές γεννήστρες, οι οποίες επιπλέουν στο κυρίως ενυδρείο όπου γεννήθηκαν τα μωρά, έχουν την ίδια θερμοκρασία αλλά δεν υπάρχει επικοινωνία. Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιούνται συστηματικές αλλαγές νερού από το κυρίως ενυδρείο, οι οποίες συνιστώνται πριν από κάθε τάισμα στο ποσοστό του 90%.

Τα ταΐσματα γίνονται κάθε 3 ώρες την ημέρα και κάθε 6 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπολόγισε λοιπόν πόσο είναι ή ημερήσια αλλαγή νερού στην περίπτωση αυτή.

Με τη χρήση αυτού του είδους της γεννήστρας, παρέχεται η δυνατότητα υπερβολικού ταΐσματος χωρίς να λερώνεται το νερό του κυρίως ενυδρείου.

Άρα το 80-90% που ανάφερα, δεν θεωρείται μεγάλο ποσοστό αλλαγής που θα πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά κατά την γνώμη μου επιβάλλεται όταν υπάρχει συχνό τάισμα και μάλιστα δεν υπάρχει βιολογική υποστήριξη.

Εντελώς ακαδημαϊκά αναφέρω επίσης, ότι στα επαγγελματικά ενυδρεία ανάπτυξης οι ημερήσιες αλλαγές νερού είναι πολλαπλάσιες του 100% σε ενυδρεία με βιολογικά φίλτρα ή και χωρίς αυτά, με νερό ακριβώς ίδιων παραμέτρων, με σκοπό να παραμένουν μηδενικές οι τιμές των νιτρικών (στην πρώτη περίπτωση), και να εμπλουτίζεται συνέχεια το νερό με τα απαραίτητα στοιχεία και ιχνοστοιχεία για την υγιή και γρήγορη ανάπτυξη των μικρών.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Για να αποφυγω ολεσ αυτεσ τισ αλλαγεσ νερου απο ενυδρειο σε ενυδρειο προμηθευτηκα μια γεννηστρα(πλαστικη με 2 επιπεδα και μικρεσ τρυπεσ πανω κατω)Υποθετω οτι το νερο στην περιπτωση αυτη δεν χρειαζεται αλλαγεσ διοτι φιλτραρεται απο το φιλτρο του ενυδρειου,σωστα?Επισησ αν τα ταιζω την ειδικη τροφη απ'τα pet shop που πηρα 3 φορεσ την ημερα ειναι αρκετεσ??

Link to comment
Share on other sites

Θα της βγαλεις το χωρισμα για να εχουν περισσοτερο χωρο τα μωρα σου. Καθαρισμα θα πρεπει να κανεις και σ αυτην. Η ποιο ευκολη λυση ειναι να παρεις ενα σωληνακι απ αυτο που ειναι για αεραντλιες και να κανεις συφωνιασμα του πατου της γεννηστρας καθε 3-4 μερες .

θα σου ελεγα να παρεις την τροφη που ειναι εμπλουτισμενη με βιταμινες, εχει η tropical σε κοκκινο κουτακι, και θα μουλιαζεις την τροφη 3 φορες τη βδομαδα με βιταμινες, εχει η ΣΕΡΑ.

3 φορες την ημερα αν τα ταϊζεις θα εισαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...