Jump to content

Καινουργιο ξεκινημα


despina

Recommended Posts

Γεια σας!

ειμαι η Δεσποινα ,καινουργιο μελος στο aquazone και μολις πηρα το βαπτισμα του πυρος με την αποκτηση του πρωτου μου ενυδρειου. πριν να αρχισω με την περιγραφη του , θα ηθελα να σας πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους εστησαν αυτο το καταπληκτικο χωρο. ειμαι τελειως ασχετη οσο αφορα το ενυδρειο ,και οι συμβουλες , οι πληροφοριες αλλα και οι εμπειριες αλλων μελλων που διαβασα ηταν πραγματικα ανεκτιμητες !!!εκτος απο τις σημαντικες πληροφοριες που βρηκα , καταλαβα επισης οτι το να φροντιζεις ενα ενυδρειο αλλα και τα πλασματα που ζουν σε αυτο , θελει πολυ μερακι ,ενθουσιασμο, υπομονη και πανω απο ολα αγαπη,(και οχι μονο να του αλλαζεις το νερο για να μην φαινεται βρωμικο οπως νομιζουν οι περισσοτεροι....!).

λοιπον για να ξεκινησω : αυτην την στιγμη εχω ενα ενυδρειο EHEIM,με λαμπα 230v ,50Hz, διαστασεων 60χ30χ30 , χωρητικοτητας 45,9lts( συμφωνα με τον μετατροπεα που βρκα εδω),ενα θερμοστατη Jager 50w και φιλτρο eheim.

δυστυχως εχω μονο 2 πλαστικα φυτα (ππου σκοπευω να αντικαταστησω συντομα μεσα στην βδομαδα με φυσικα) ενα διακοσμητικο πυθαρι και απρομαυρο χαλικακι.

και τωρα θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας !!!!

μετα την αγορα του ενυδρειου και επειτα απο καλο καθαρισμα εβαλα τα βελτιωτικα νερου για 3 συνεχομενες μερες συμφωνα με οδηγειες του κατασκευαστη .μετα απο μια βδομαδα το νερο θαμπωσε ,ο petshopας προτεινε να ριξουμε μερικα ψαρακια για να στρωσει ο κυκλος του αζωτου.για να πω την αληθεια με τρομαξε λιγο το γεγονος οτι θα εριχνα τα ψαρια σε νερο που ισως ειναι επικυνδινο για αυτα.την πεμπτη μπηκαν τα ψαρακια . 3 Hyphessobrycon cardinalis και αλλα 3 Hemigrammus bleheri .το νερο εχει ξεθολωσει ,τα μικρα ειναι αρκετα δραστηρια μεσα στο νερο.

ερωτηση 1) : θα μπορεσουν να ζησουν τα ψαρακια?εχουν μηπως επηρεαστει απο την ολη κατασταση και αθελα μου τα εχω βλαψει?

ερωτηση 2) η πρωτη σκεψη ηταν να κανουμε ενα μικρο κοπαδι απο 10-12 ψαρακια.τι αλλο ψαρι θα μπορουσε να συμβιωσει μαζι τους? τελος να αναφερω οτι θα μπει και ενα apple snail μεσα.

αυτα τα ......λιγα απο μενα .συγνωμη για την μεγαλη εκταση της δημοσιευσης μου!χρεωστετο στον ενθουσιασμο του αρχαριου.

φιλικα δ.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω

Ο κύκλος του αζώτου:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=98

Στρώσιμο κοινόβιων ενυδρείων:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=108162

:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!! :rolleyes: Καλη αρχη με χαρα(που την εχεις), υπομονη(δεν ξερω),διαβασμα(οπως αρχισες) :D και φυσικα την βοηθεια του Aquazone ολα θα πανε μια χαρα!! Και μια ερωτηση του ψητου, μετρησεις εχεις κανει? Τεστ εχεις και ποια?

Έγινε επεξεργασία - Churu
Link to comment
Share on other sites

Καλός όρισες και καλή διαμονή... :rolleyes:

Άχ και να είμασταν όλοι έτσι όταν πρωτοξεκινάγαμε...

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως μετρησεις δεν εχω κανει ακομα.....αλλα απο αυριο θα ξεκινησω να ψαχνω στα pet shop για τεστς, γιατι απο οτι διαβασα ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα στο στησιμο.ειχε πολυ κρυο σημερα παιδια......δεν φταιω εγω!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...