Jump to content

"Θρονος του Δια" -300 λιτ.


Raven

Recommended Posts

Εχω καιρο να παρουσιασω νεο aquascape και ο λογος ειναι οτι ασχολουμαι τους τελευταιους μηνες με το στησιμο αυτο του δυσκολου layout.

Το πιο δυσκολο ηταν να βρεθουν οι πετρες και γι αυτο ταξιδεψα στην Σαμο και στο ορος Καρβουνης οπου αυτος ο τυπος βασαλτη υπαρχει σε αφθονια.

Οι πετρες μεταφερθηκαν με πλοιο στην Αθηνα και το ενυδρειο στηθηκε με μεγαλο κοπο, κουραση και εξοδα, ειδικα για τους διεθνεις διαγωνισμους aquascaping και ιδιαιτερα με στοχο μια καλη θεση στον IAPLC 2010.

Δεν ειναι παρουσιαση ενυδρειου, αλλα καθαρρα aquascape και γι αυτο δεν κανω ακομα πληρη παρουσιαση. Η τελικη παρουσιαση του ετοιμου πια layout θα γινει μετα την τελικη του φωτογραφιση.

Αν εχετε ομως καποια απορια ή ερωτηση, ευχαριστως να την απαντησω.

Ελπιζω να σας αρεσει γιατι εφτυσα αιμα να το στησω και ακομα παλευω..

Ετσι ηταν 4 μερες μετα το αρχικο στησιμο

DSC_0022.jpg

Και προχτες μετα την αλλαγη νερου και το 1ο κλαδεμα..

3310-12.jpg

3310-15.jpg

3310-9.jpg

3310-8.jpg

3310-6.jpg

3310-19.jpg

3310-23.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

καταρχήν, ΜΠΡΑΒΟ! :D:hysterical:

Είναι πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές σου αλλά εξίσου ωραίο!

οι πέτρες έχουν πολύ όμορφο χρώμα και σχήμα, μήπως όπως τέρμα αριστερά να έβαζες άλλη 1 σχετικά ψηλή να σπάσει η προβλεψιμότητα με την οποία χαμηλώνουν κλιμακωτά; Στη φύση υπάρχουν τέτοιες ασυμμετρίες.

Επίσης, ενώ σχηματίζουν γωνίες φαίνεται να μην είναι αιχμηρές κάτι που τις κάνει κατάλληλες για τα ψαράκια!

Μ' αρέσει πάρα πολύ το φυτό αριστερά (δεν ξέρω πως το λένε, αυτό που κάνει στρογγυλά φύλα στην άκρη λεπτού κοτσανιού). Μοιάζει σαν αγριοχόρταρο και ταιριάζει πάρα πολύ με την άγρια ομορφιά των πετρών.

Η δεξιά μεριά είναι ήδη πολύ όμορφη με τις μικρότερες πέτρες μπροστά δείχνει πολύ φυσικό. Το κενό στην πίσω γωνία δεξιά μόλις μεγαλώσει το φυτό που έχεις βάλλει θα "μπαλωθεί" οπότε όλα καλά εκεί.

Μ' αρέσει και η άσπρη άμμος και η moss που έχεις βάλλει μεταξύ των πετρωμάτων.

Νομίζω ότι αν:

1. κλείσεις το κενό αριστερά με πέτρα, δεξιά με φυτό-θάμνο, ή ξύλο με moss

2. καθαρίσεις την άμμο μπροστά

3. μεγαλώσει το hemianthus micranthemoides μπροστά δεξιά

4. βάλλεις ένα κοπαδάκι ψάρια με πιο έντονο χρώμα για να κάνουν λίγο πιο πολύ μπαμ

ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ! φτου φτου, μην το ματιάσουμε, είναι πολύ όμορφο! :hysterical::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Τυχερος ο Διας που καθεται εκει.....! :hysterical:

:D:hysterical::hysterical:

Γιατι μας το παρουσιασες τοσο νωρις?

Ο ''κινδυνος''? :hysterical:

Εισαι απιστευτος φιλε μου και ευχομαι οι κοποι σου να ανταμειφθουν. :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τα σχολια !

Κατ αρχην να επισημανω οτι το ενυδρειο τρεχει λιγοτερο απο 1 μηνα και ειναι ακομα στην αρχη του. Πολλα θα διορθωθουν στην πορεια.

Οι πετρες δεν ταιριαζαν διαφορετικα. Κατα το στησιμο δοκιμασα αυτο που λες αλλα η ψηλη κορυφη επεφτε κοντα στο κεντρο του ενυδρειου το οποιο ειναι και οπτικα λαθος. Πισω απο τις κορυφες υπαρχουν ψηλα παρτερια με χαμηλα φυτα και γρασιδια τα οποια στο τελος θα δημιουργησουν την εντυπωση πλαγιας πισω απο το βουνο. Aν δεν ηθελα να δημιουργησω την εντυπωση της πλαγιας, και ειχα stem plants πισω απο τους βραχους ,θα επαιζα διαφορετικα.

Το φυτο που σου αρεσει, μου αρεσει κι εμενα και το εψαχνα ειδικα γι αυτο το layout. Λεγεται Hydrocotyle sibthorpioides (aka H.maritima) πολυ δυσκολο να βρεθει και αντιθετα απο τα αλλα ειδη Hydrocotyle, πολυ απαιτητικο σε φως και διοξειδιο.Το αλλο φυτο που ψαχνω ακομα αλλα δεν βρισκω, ειναι το Marsilea hirsuta.

Τα ψαρια επισης ειναι λαθος να εχουν εντονο χρωμα γιατι αποσπουν το ματι απο το aquascape. Προττιμησα μικροσωμα ειδη και σχετικα θαμπα για να φαινεται μεγαλυτερο το ενυδρειο και να λειτουργουν συμπληρωματικα στο ολο στησιμο. Για τον ιδιο λογο δεν εβαλα γαριδες red cherry γιατι με το εντονο κοκκινο χρωμα τους αποσπουν την προσοχη του θεατη. Στην θεση τους θα μπουν μια αποικια απο blue pearl ( που ειναι γαλαζιες και ταιριαζουν με τις πετρες) και εχω ηδη 9 αμανο και 3 bamboo.

Link to comment
Share on other sites

:hysterical::hysterical::hysterical::hysterical:

Οτι και να του κανεις θα ειναι πανεμορφο :D:hysterical:

Ακριβώς !

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία όταν θα διαγωνιστεί :hysterical::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Πανέμορφο ενυδρείο. Μ'αρέσει ιδιαίτερα το στήσιμο που έχεις κάνει με τις πέτρες, όπως και ο φωτισμός.

:D

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ομορφο...ΜΠΡΑΒΟ...

Παντα κανεις πολυ ενδιαφερουσες κατασκευες...

Link to comment
Share on other sites

Καλη επιτυχια και απο εμενα.

Συμφωνω με την αποψη σου για το χρωμα των ψαριων και το μεγεθος.

Αυτα ειναι συμπληρωματικα και οχι το επικεντρο.

Good job. :D

Link to comment
Share on other sites

Eπιτελους Αλεξανδρε!!! πολυ ομορφο layout!!!

Link to comment
Share on other sites

θες να πεις ότι όλο αυτό πίσω είναι 1 κομμάτι πέτρα από μόνο του; Φίλε, άξιζε το ταξίδι σου! Τέτοια πράγματα δεν βρίσκεις σε κανένα μαγαζί! :D

τώρα πρόσεξα τα παρτέρια πίσω από το βουνό. Αυτό στη γεωγραφία λέγεται οροπέδιο; :hysterical: Αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει layouts σε διαγωνισμούς που χρησιμοποιούν πέτρες για βουνά, δεν έχω δει πουθενά οροπέδια! Θα τους καταπλήξεις πολύ ευχάριστα και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά! Ανυπομονώ να δω τις πλαγιές!

Το Hydrocotyle sibthorpioides (aka H.maritima) [δεν το ήξερα, πολύ όμορφο όμως] θα μου άρεσε αν εξαπλώνονταν σε όλο το ενυδρείο μπροστά, αραιό όμως. Αν πυκνώσει πολύ δεν θα φαίνονται τα κοτσανάκια του και θα χάσει πιστεύω από την ομορφιά του γιατί δεν θα ξεχώριζε από άλλα γρασιδάκια.

Έψαξα για φωτο για το Marsilea hirsuta! Ρε σαν τριφύλλι είναι! Απίθανο! Ό,τι πρέπει για να μοιάζει το aquascape σου τελείως φυσικό τοπίο.

Δεκτό ότι το έντονο χρώμα αποσπά την προσοχή, οι blue pearl είναι απίθανες!

Κάτι όμως πρέπει να γίνει με την αριστερά γωνία.. φαίνεται σαν άδειο. Δίνει την εντύπωση ότι η οροσειρά ξαφνικά τελειώνει μαχαίρι. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα κάνεις και εκεί. :hysterical:

Υ.Γ. Θα με κεράσεις καφέ με θέα το ιδιωτικό σου βουνό;

Link to comment
Share on other sites

Αλεξανδρε αυτο δεν ειναι ενυδρειο ειναι ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΧΝΗΣ .Απλα ενα μεγαλο ευχαριστω που μας κανεις την τιμη να μας παρουσιασεις κατι τοσο μαγικο .ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ :D:hysterical::hysterical::hysterical::hysterical:

Έγινε επεξεργασία - iki28
Link to comment
Share on other sites

τώρα πρόσεξα τα παρτέρια πίσω από το βουνό. Αυτό στη γεωγραφία λέγεται οροπέδιο; blink.gif Αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει layouts σε διαγωνισμούς που χρησιμοποιούν πέτρες για βουνά, δεν έχω δει πουθενά οροπέδια! Θα τους καταπλήξεις πολύ ευχάριστα και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά! Ανυπομονώ να δω τις πλαγιές!
Ακριβως, θα γινει σαν οροπεδιο. Εκει ειναι και η καινοτομια του aquascape αυτου αλλα και η μεγαλη δυσκολια του. Το θεμα ειναι οτι ειχα υπολογισει να βγει σε μεγαλυτερο βαθος αλλα τοτε θα επρεπε να ειχα αλλους 10 ποντους πλατος γυαλας. Ομως τοτε θα εβγαινε εκπληκτικο ...
Το Hydrocotyle sibthorpioides (aka H.maritima) [δεν το ήξερα, πολύ όμορφο όμως] θα μου άρεσε αν εξαπλώνονταν σε όλο το ενυδρείο μπροστά, αραιό όμως. Αν πυκνώσει πολύ δεν θα φαίνονται τα κοτσανάκια του και θα χάσει πιστεύω από την ομορφιά του γιατί δεν θα ξεχώριζε από άλλα γρασιδάκια.

Δεν το ξερω το φυτο, τωρα βλεπω πως συμπεριφερεται, παντως ειναι πολυ γρηγορης αναπτυξης και θελει σιγουρα τεχνικο κλαδεμα για να ενσωματωθει καταλληλα.

Κάτι όμως πρέπει να γίνει με την αριστερά γωνία.. φαίνεται σαν άδειο. Δίνει την εντύπωση ότι η οροσειρά ξαφνικά τελειώνει μαχαίρι. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα κάνεις και εκεί. smile.gif

Στην αριστερη γωνια υπαρχει Blyxa ..Εχεις δει ποτε ποση γινεται η Blyxa κατω απο πολυ δυνατο φωτισμο και αφθονο Co2 και λιπασματα ; Γινεται 30εκ σε υψος και πιανει ενα μεγαλο ογκο με τα παραπλευρα φυτα που βγαζει.Επισης εκει παιζει και ενα Nymphoides aquatica (νουφαρο) το οποιο δεν ειμαι σιγουρος, αλλα απο ενστικτο το πηρα για να σπασει την μονοτονια.

Υπομονη και θα το δεις στο τελος. Θελω να πιστευω οτι ξερω τι κανω...θα δειξει :D

Υ.Γ. Θα με κεράσεις καφέ με θέα το ιδιωτικό σου βουνό;

Με μεγαλη μου χαρα ! Το σπιτι μου ειναι ανοιχτο ! θα το κανονισουμε συντομα !
Link to comment
Share on other sites

είναι πολύ πρωτότυπο και πιστεύω θα ανταμειφθείς!

έχω εμπιστοσύνη ότι ξέρεις τι κάνεις!

δεν έχω δει ποτέ τέτοια blyxa, αλλά ακούγεται καλό!

[μόλις γίνει καλά το αδελφάκι μου θα ανέβω βόλτα Αθήνα, μέχρι τότε έχουμε καιρό!]

Link to comment
Share on other sites

Εύχομαι να επιτύχεις τα καλλίτερα στον διαγωνισμό και γιατί όχι την πρώτη θέση.

Όσο για το φυτό που ψάχνεις εύχομαι και αυτό να το βρεις εδώ, αλλιώς παραγγελία από Γερμανία.

Αν μας το έλεγες κανένα ενάμιση μήνα νωρίτερα θα μπορούσα να σε εξυπηρετήσω μιας και βρισκόμουν στην Γερμανία.

ΥΓ

Πότε με το καλώ είναι ο διαγωνισμός;

Link to comment
Share on other sites

πριν λίγο έφτασε 1 φίλος μου Βερολίνο και θα γυρίσει Δευτέρα. Δεν υπόσχομαι ότι θα πει ναι, αλλά αν σε ενδιαφέρει και έχεις βρει κάποιο μαγαζί εκεί που το έχει στείλε μου pm μήπως σου το φέρει. Είναι καλό παιδί, αν του πούμε συγκεκριμένα τι θέλουμε και από που θα πάει αν έχει χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο,

νομιζω οτι αξιζε τον κοπο :hysterical:

νομιζεις?? :hysterical:

εξαιρετικο ειναι και θα γινει ακομα καλυτερο ειμαι σιγουρος! :D

Link to comment
Share on other sites

...

Κάτι όμως πρέπει να γίνει με την αριστερά γωνία.. φαίνεται σαν άδειο. Δίνει την εντύπωση ότι η οροσειρά ξαφνικά τελειώνει μαχαίρι. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα κάνεις και εκεί. :D

....

Εδω μπορεις να βαλεις στην ακρη οπως τελειωνει το βουνο θαλασσα...Κανε μια λακουβιτσα στην αμμο και βαλε νερο.Θα δειχνει πολυ αληθινό :hysterical:

Φυσικα αστειευομαι :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Αν μου επιτρεπεται κι εμενα ,μιας και μιλατε για το θρονο μου, :hysterical: φιλε Raven,πολλα συγχαρητηρια.

:D:hysterical::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Αν μου επιτρεπεται κι εμενα ,μιας και μιλατε για το θρονο μου, :hysterical: φιλε Raven,πολλα συγχαρητηρια.

:D:hysterical::hysterical:

Αλεξανδρε ΔΕΝ εισαι ενταξει!!!

Θελω κι εγω θρονο!!! :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...