Jump to content

λαθρεπιβατες...


Recommended Posts

καλησπερα σας, κανοντας αλλαγη νερου σχετικα μεγαλη (εβγαλα ψαρια, ξυλα, φυτα,) και επεξεργαζοντας τη γυαλλα ανακαληψα ετουτους τους τσιφτιδες..... :hysterical::hysterical::hysterical:

Υ.Γ. δεν εχω ιδεα απο σαλιγαρους αν και εχω 4 golden apple snails dωρο ενος πεδιου στιν κοπη στιν θεσσαλονικη και τον ευχαριστω θερμα για αυτο :D:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

αυτα τα σαλιγκαρακια ειναι οι γνωστοι λαθρεπειβατες οι οποιοι εισερχονται στα ενυδρεια συνηθως απο τα φυτα που βαζεις στο ενυδρειο σου στα οποια ειναι κολλημενα πανω αυγα ή υπαρνουν πολυ μικρα σαλιγκαρακια και ετσι μπαινουν μεσα...αυτα τα σαλιγκαρακια για πολλους ειναι ενα μεγαλο προβλημα το οποιο δεν λυνεται ευκολα το κακο με αυτα ειναι οτι αναπραγονται σε πολυ μεγαλο βαθμο και ετσι σιγα σιγα γεμιζει το ενυδρειο και δεν μπορεις να ελεξεις τον αριθμο τους...το μυστικο ειναι οτι οσο πιο πολυ ταιζεις τοσο πιο πολυ θα αυξανεται ο αριθμος τους ...κοιτα τωρα αν φτασεις σε σημειο να τα ελεγχεις τοτε μην κανει τιποτα οταν δεις τα σκουρα υπαρχουν πολλοι τροποι αντιμετωπισης οπως..1)puffer και κλοουν (ψαρια τα οποια τα κανουν μεζεδακι)ή καποιες παγιδες που υπαρχουν στο εμποριο τελος παντων προσωρινα ασε τα και βλεπεις!!αυτα απο εμενα!

Link to comment
Share on other sites

φιλε μιχαλη ευχαριστω για τον χρονο σου το θεμα ειναι οτι ουτε νεα φυτα ουτε νεα ξυλα απο αλλη γυαλλα που να ετρεχε πηρα κατι, και απλα ειμαι περιεργος αν ειναι επικυνδινα η οχι ωστε να τα ξαναβαλω στο μεγαλο η να τα αφησω στο βοιθητικο (ασε που καθαριζοντας ωρικα κε ενα ψαρακι :D:hysterical: απο γεννα κρυμεννο (το μοναδικο που επεζησε)στη βαση του hydor που εχω )

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα λεγα αστα εξω αυτο το ειδος (οχι πως ειναι επικινδυβο για τα φυτα αλλα μουτ σπανε :D )

Αν εχουν κανει αυγα ξεχνα το οτι θα απαλλαγεις βεβαια.

Link to comment
Share on other sites

Εχω από αυτα εδώ και χρόνια στο ενυδρείο μου χωρις κανενα προβλημα!

Προσεχε την ποσότητα τροφής και όποτε βλεπει κανενα κοντα στην επιφάνεια αφέρεσαι το.. και όλα καλά

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ, δεν με πειραζει που υπαρχουν απλα ηθελα να μαθω αν ειναι επικυνδινα και εφοσων δεν, ας ζησουν και αυτα στο μικρο βιοτοπο μου....το πολυ πολυ να τα ελεγχω μονος μου ως προς τον πλυθησμο...

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να μειώσεις τον πληθυσμό τους μπορείς να βάλεις μερικά Anentome Helena.Είναι επίσης σαλιγκάρια όμως δεν αναπαράγονται με τέτοιους ρυθμούς και τρώνε τα υπόλοιπα. :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...