Jump to content

Κολλησε ο Jager !!!!


ioannadimitris

Recommended Posts

Έχω ένα μικρό 20λιτρο φυτεμένο ενυδρειάκι όπου εκεί μεγαλώνουν 4 μικρά γκάπυ, που έσωσα από γέννα από το προηγούμενο 96λιτρο μου. Το ενυδρείο το διατηρώ σταθερά στους 25 βαθμούς. Χθες το βράδυ που πήγα να τα ταίσω , κοιτάω το θερμόμετρο και βλεπω 34 βαθμούς !!!!! Τα ψαράκια βράζανε !!!! Απώλεια είχα 1 ευτηχώς, το βενιαμίν το μικρο. Είχε κολλήσει ο 25w Eheim Jager. Τον έβγαλα αμέσως από την μπρίζα και ετοίμασα αλλαγή νερού στους 26-27 βαθμούς 50%, ώστε να ρίξω σταδιακά την θερμοκρασία. Όλα πήγαν κατ ευχήν, και ο θερμοστάτης όταν μπήκε στην μπρίζα δούλεψε κανονικά, και δουλεύει ως τώρα κανονικά !!!! Ξέρει κανείς γιατί ένας τόσο καλός θερμοστάτης μπορεί να έπαθε κάτι τέτοιο ???? Ήταν της στιγμής ή μπορεί να ξαναγίνει ????? Εννοώ θέλει αντικατάσταση ???

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Το σοκ της αποτομης μειωσης θερμοκρασιας ειναι χειροτερο απο λιγα λεπτα βρασιμο ακομη. Ελπιζω το 50% να το εκανες π-ο-λ-υ αργα.

Ο θερμαντηρας σου θελει αλλαγη, εαν εισαι μεσα σε εγγυηση ειναι μια καλη στιγμη να την χρησιμοποιησεις (πως θα πεισεις το καταστημα οτι εχθες κολησε ενω σημερα λειτουργει κανονικα δεν ξερω, καλυ τυχη).

Δεν ξερω γιατι κολησε και γιατι ξεκολησε μετα απο λιγο, ειναι σημαδι ομως οτι κατι δεν παει καλα. Να ξερεις οτι και το καλυτερο και ακριβοτερο προιον μπορει να χαλασει, αυτο ειναι νομος και φυσικα ισχυει και για τους Eheim/Jeger.

Θα σου προτεινα να αγορασεις εξωτερικο ελεκτη που εχει καλυτερη αξιοπιστια αλλα δεν ξερω εαν αξιζει τον κοπο σε τοσο μικρο ενυδρειο.

Έγινε επεξεργασία - orck
Link to comment
Share on other sites

Κάθε τρεις και λίγο το κοιτάω γιατί όπως λέει και ο Σπύρος αμα κολλήσει μια θα το ξανακάνει. Εννοείτε πως θα αλλαχτεί, στην εγγύσηση είναι. Ούτε μήνα δεν τον έχω. Η αλλαγή φυσικά έγινε πάρα μα πάρα πολύ αργά !!! Διαφορετικά θα ήταν σαν να έβγαζα τα ψαράκια από το φούρνο και μα τα έβαζα στο ψυγείο. :ninja: Μέχρι στιγμής όλα καλά. Από κει και πέρα να πείσω το κατάστημα το βλέπω λίγο χλωμό αφού την συγκεκριμένη χρονική στιγμή λειτουργεί κανονικά. Με βλέπω να πηγαίνω για αγορά και ο άτιμος έχει ένα 20ευρω !

Link to comment
Share on other sites

εμενα παλι μου εχει παρει μεσα λιιιιιιγο υγρασια!μεταξυ της λυχνιας λειτουργιας και του ροοστατη της ρυθμισης θερμοκρασιας!

κριμα κ δουλευει μονο 2 μηνες... :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ασχημο αυτο.

Το εχετε πληρως βυθισμενο? (ασχετα αν γραφει οτι ειναι πληρως βυθιζομενος)

το ειχα...βλακεια μου!(τωρα το εχω στο min water level)

τωρα το σηκωσα λιγακι μπας και φυγει σιγα σιγα η υγρασια!

Link to comment
Share on other sites

Εγω για σιγουρα αλλα και για μακροζωια των θερμαντηρων, εχω παντα τις κεφαλες εξω απο το νερο και το καλοκαιρι τους βγαζω τελειως, τους ξεπλενω και τους φυλαω.

Βεβαια οταν λεει πληρως βυθιζομενος πρεπει και να ειναι χωρις να χαλαει μετα απο λιγο καιρο.

Οσο ειναι μεσα στην εγγυηση να γινει αλλαγη και μετα φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα.

Link to comment
Share on other sites

Την κεφαλή από τον θερμοστάτη την έχω εκτός νερού εξ ανεκαθεν διότι φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά !!!!

Link to comment
Share on other sites

Άμεση αλλαγή το θερμαντήρα

τα είπαν οι φίλοι πιο πάνω να μην επαναλαμβανόμαστε

Απλά βλέποντας το θέμα, προτείνω, αν τους βρίσκετε αυτούς τους θερμαντήρες :

http://www.rocketaquatics.co.uk/internal-a...-90_92_514.html

και εδώ στο επίσημο site

της aquael είχα πάρει έναν ως έξτρα για το φυτεμένο εδώ και καιρό και χτες ακόμη έναν για να αντικαταστήσω αυτόν του γαριδοενυδρείου, είναι εξαιρετικοί: άθραυστοι από πλαστικό, πλήρως βυθιζόμενοι, πολύ λεπτοί, έχουν διακόπτη διακοπής αν τυχόν βρεθούν εκτός νερού και πολύ ευκρινή ένδειξη θερμοκρασίας.

Και ως aquael έχουν και καλές τιμές. Δεν είμαι σίγουρος αν το είχα γράψει και αλλού αλλά νομίζω ότι το καλό πρέπει να λέγεται (κι έχω θερμαντήρες όποιας μάρκας θέλετε και ακριβοπληρωμένους)

Έγινε επεξεργασία - Andreas301
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...