Jump to content

Ηρθε ο πελαργος..


papas

Recommended Posts

Καλησπερα σας και οπως λεει και ο τιτλος ηρθε ο πελαργος ;);):headonwall::headonwall: εχθες το βραδακυ και τωρα?

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα με τη σειρα,την κυριακη μετα τη φοβερη και συναμα τυχερη ανακαληψη ενος και μοναδικου νεογνου(αγνωστο γεννος η μολλυ η γκαππυ) :ninja::hysterical: κατα την αλλαγη του νερου στη γυαλλα και την τοποθετηση του στο 20αρι μαζι με κατι λαθρεπιβατες 5 τον αριθμο σαλλιγαρους ειδα την μεγαλυτερη γκαπιννα απο ολες στο οπισθειο μερος της κοιλιας της να περνει ενα ροζεκοκκινοπο χρωμα και υπεθεσα οτι ετοιμαζοταν να τα σκασει τα διαολακια και αφου εκανα μια diy γεννιστρα για το ενα και μοναδικο μικρο την εβαλα στο 20αρι και οντως το πρωι βρηκα καμια 30 ακομα γκαππακια... :hysterical::hysterical::hysterical::thumbup: και λεω 30 γιατι δεν μπορω να τα μετρησω τρεχουν λες και τα βαλες νεφτη :headonwall:

Και τωρα οι ερωτησεις σε ολους οσους εχουν ηδη :

καθε ποτε ταιζουμε? εχω αυτη http://www.sera.de/index.php?id=920&L=...%2Fid.txt%3F%3F και αυτη που μπορω να την τριψω http://www.sera.de/index.php?id=273&L=...%2Fid.txt%3F%3F χρειαζομε και αλλη?

νερο αλλαγη καθε ποτε? (σε 20 λιτρα να αφερω τα μισα?)

γενικα τι να προσεξω?

να βγαλω τα σαλλιγαρια?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και σας ευχομε και εσεις συντομα :headonwall::headonwall:

Link to comment
Share on other sites

δες εδω ενα μικρο βιντεακι http://vimeo.com/9780337

και σου ανεβαζω σε λιγο φωτο απο δικες μου τροφες που δινω στα δικα μου ψαρακια.

εγω ταιζω μια το πρωι 9:00πμ μετα μεσημερι 14:00μμ και μια το βραδυ 20:00μμ λιγο σε ενα μικρο κουταλακι απο την καφε την baby τροφη που φωτογραφια σου ανεβαζω σε λιγο.το πρωι δινω αυτο στο βιντεακι που εχω.αλαγες νερου δεν γνωριζω στο δικο σου ενυδρειο που ειναι μικρο αλλα σιγουρα μια φορα την βδομαδα δεν κανει κακο φρεσκο νερακι.εγω καθε βδομαδα αλαζω στα ενυδρεια μου.για τα σαλιγκαρια δεν γνωριζω ακομη κατι γιατι δεν εχω.εγω τα μωρα τα χω χυμα μεσα στο ενυδρειο.δες εαν εχεις κρυψωνες, αληθινα φυτα η πλαστικα.μια βδομαδα εαν περασει μετα δεν τα πειραζουν γιατι μεγαλωνουν και ξεθαρεβουν.

Link to comment
Share on other sites

η πρωτη ειναι η tetra min ειναι καφε σκονη και ριχνης λιγο στην μυτη απο κουταλακι.

η αλλη ειναι η βασικ tetra guppy και εαν την τριψεις γινετε σκονη και αυτη και κανει και για μωρα.

ανεβαζω αλλες 2 να δεις.μαλλων κανουν και οι δικες σου.αλλα επειδη δεν γνωριζω για της δικες σου σου δειχνω τι ταιζω εγω ετσι?μην σε βαλω και αγοραζεις αδικα τροφες καινουργιες.

post-16164-1268434780_thumb.jpg

post-16164-1268434839_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

η tetra menu ειναι με 4 υποδοχες τρυπουλες που εχουν 4 διαφορετικες τροφες.πολυ καλη και αυτη.γυριζεις το πλαστικο και ριχνεις οποια θες.εγω την πηρα 6 ευρω. η αλλη ειναι μεγαλα φυλαρακια τα τριβεις λιγο σε ενα κουταλακι και μετα μεσα στο ενυδρειο.εγω αυτες δινω σε ποικιλια οπως βλεπεις της τρονε ολες εως τωρα και δεν ειχα προβλημα πουθενα.οτι αλλο θες ρωτα.εγω εχω 4η γεννα εως τωρα μεσα σε 2 μηνες απο ζωοτοκα guppy - platy - και ξιφοφορο.ελπιζω να σε καλυψα.

post-16164-1268435143_thumb.jpg

post-16164-1268435183_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

στο βιντεακι που σου εδειξα προς το τελος εαν παρατιρησες που τρωνε ολα μαζοι μικρα και ενα ζευγαρι πλατυ τρωνε αυτην την τροφη.κολαει και στο τζαμι.εγω την ριχνω κατω μαζευονται ολα οπως βλεπεις και γινετε παρτυ.κανουν να την φανε 15 λεπτα σιγουρα οποτε και τα βλεπεις ολα μαζη, και μπορεις να τα βιντεοσκοπησεις η να τα βγαλεις και φωτο.η τροφη ειναι της tetra.

post-16164-1268435751_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κε ευχαριστω για την βοηθεια απλα διαβασα οτι εχουν εναν σακο που ταιζοντε τισ πρωτες μερες πραγμα που εμενα απουσιαζει απο τα μικρα, το νερο ειναι απο το μεγαλο τυχαια ειχε μπει για περιπτωση που θα ειχαμε ευχαριστα να βαζα την θυλυκια τωρα φυσικα θα βαζω ετοιμο με αντιχλωριο σε σωστη θερμοκρασια και τα απαρετητα ολα, στη γυαλλα εχω ενα μεγαλο μπουκετο κερατοφυλλο 2 ανουμπιες μια νανα και μια σπαθατη(ετσι μου την ειπαν) και βαλινσεριεε αλλα μεγαλωνουν ακομα ειναι απο φυτρες,θα τα κρατισω κανα 2 βδομαδες στο μικρο και μετα θα τα βαλω στο μεγαλο.

Σε ευχαριστω φιλε :ninja::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μην τρελαίνεσαι η τρωφη που εχεις της Sera ειναι καλη και δεν χρειάζεται να δίνεις και άλλα λεφτά σε τρωφες.

Τωρα τη να προσέξεις?

Αλλαγές αν εχεις χρόνο 2 φορές την βδομαδα θα ειναι καλα για τα μικρα σου και γενικα για την ποιότητα του νερού που χρειάζονται.Αλλά και μια φορα να κανεις την βδομαδα(οπωσδήποτε) παλι καλα ειναι.

Τα σαλιγκάρια ειναι ακίνδυνα μην τα βγαλεις.

Αν εχεις κερατοφυλλο αρκετό άφησέ το να επιπλέει στην επιφάνεια για να εχουν κρυψώνες τα μικρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...