Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους! Πριν απο λιγο και μετα απο αλλαγη νερου 30% που εκανα στο 100λιτρο, παρατηρησα πως τα guppy που φιλοξενει το συγκεκριμενο ενυδρειο ξαφνικα σταματησαν να ειναι τοσο κινητικα οσο πριν και τα ματια καποιων απο αυτων εγιναν καταμαυρα! Οι τιμες αμμωνιας κλπ ειναι φυσιολογικες. Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι? Ευχαριστω προκαταβολικα.

Link to comment
Share on other sites

Για τη κινητικότητα των ψαριών : Μήπως έπεσε η θερμοκρασία απότομα ;

Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού και πόσο .

Για τα μάτια μια φωτογραφία καθαρή . Δεν μου έχει συμβεί εμένα εκτός και αν δεν το έχω παρατηρήσει .

Link to comment
Share on other sites

Για την κινητικοτητα που λες φιλε σταματη, οντως κατα την αλλαγη η θερμοκρασια επεσε γυρω στον ενα βαθμο C. Δηλ. ειναι φυσιολογικο? Αλλαγες κανω καθε 15-20 μερες γυρω στο 30-40% Να συμπληρωσω πως εκτος των αλλων, καποια απο τα ψαρια τιναζονται αποτομα σα να τρομαζουν. Μηπως ειναι και αυτο λογω πτωσης θερμοκρασιας?

Link to comment
Share on other sites

Ασχολουμε χρονια με γκαπυ δεν εχω δει ποτε να μαυριζουν τα ματια, μηπως ετσι ειναι το χρωμα τον ματιων και απλα το προσεξες τωρα που δεν κολυμπανε οπως πριν..?

Με ενα βαθμο πτωση δεν αλλαζη η κινητικοτητα τους...

Συνηθως αυτη η συμπεριφορα οφηλετε σε μολυνση εσωτερικα απο βακτηρια χωρις εξωτερικα σημαδια μεχρι που το ψαρι πεθενει χωρις αλλα συμπτωματα, για να το αποφυγης, αν ειναι αυτο, θα πρεπει να κανεις αλλαγες νερου 2 φορες την εβδομαδα το 1/4 τουλαχιστων και φυσικα να προσεξεις την διατροφη τους, να τα δεινεις και ζωντανη τρωφη. το αποτομο τιναγμα εκτος απο καπια βακτιριακη μολυνση μπορει να ευθηνετε καπια δηλυτηριαση απο μεταλλα, αλλα αυτο μπορει να συμβει χωρις να υπαρχει καπιο προβλημα...

Προσεξε την συμπεριφορα και τον τροπο που κολυμπανε να δεις τι αλλαζη και πως, κανε πιο συχνες αλλαγες νερου οπως ειπα πιο πανω για να εχεις υγειη γκαπακια.

Δεν ξερω απο φαρμακα για να σου προτεινω κατι, καποιος πιο εμπειρος θα στα πει καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω και τους δυο για τις αμεσες απαντησεις σας! Οχι mopani δεν ηταν ετσι το χρωμα τους. Ηδη σε δυο απο τα ψαρια που παρουσιασαν το προβλημα, αποκατασταθηκε το χρωμα και γενικα η κινητικοτητα στο ενυδρειο αρχιζει να πλησιαζει τα κανονικα επιπεδα. Ελπιζω να ειναι ολα ενταξει. Θα δειξει!

Link to comment
Share on other sites

Περιέγραψε μας με περισσότερα λόγια το ενυδρείο σου .

Βάλε μας μια φωτογραφία .

Και θα σου έλεγα αύριο το πρωί να πας σε ένα μαγαζί και να πάρεις ΕΚΤΟΖΟΝ

Link to comment
Share on other sites

Το Εκτοζον τι κανει? ειναι καταλληλο για μολυνσης απο βακτηρια η κατι αλο?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το ενυδρειο ειναι 96L φυτεμενο (java moss, Ceratophyllum demersum και ενα ακομη φυτο που δεν ειμαι σιγουρος για την ονομασια του) με εσωτερικο φιλτρο (κυκλοφορητης 500λ\ω) και οι κατοικοι του ειναι μονο guppies.Φωτισμος:2*18w.Οι μετρησεις αμμωνιας καθως και ολες οι υπολοιπες ειναι οκ. Στο συγκεκριμενο ενυδρειο εχουν γινει με επιτυχια πανω απο 15 αναπαραγωγες και ολα τα ψαρια που ειναι μεσα χαιρουν ακρας υγειας. Παρεπιπτοντως, καπου διαβασα οτι εχει συμβει και σε αλλους χομπιστες το ιδιο συμβαν χωρις θανατους ή ακολουθια απο καποια ασθενεια κλπ. Καποιοι το απεδωσαν σε στρες, αλλοι σε αποτομες μεταβολες των συνθηκων του νερου χωρις ομως να ειναι κανεις σιγουρος. Εγω υποστηριζω πως οφειλεται στο στρες, αφου στη δικια μου περιπτωση υπηρξαν τα εξης που θα μπορουσαν να τρομαξουν τα ψαρια:

1)Αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας

2)Το γεγονος οτι ειχα τα χερια μου μεσα στο νερο για περιπου δεκα λεπτα (χαρην αλλαγης στο aquascaping)

3)Αυτη καθεαυτη η αλλαγη του aquascaping

Να σας πω βεβαια οτι ολα τα ψαρια επανηλθαν (τωρα ξεχωριζει η κορη απο το υπολοιπο ματι).

Link to comment
Share on other sites

Οι θηλυκιες σου εχουν μαυρα ματια;

Link to comment
Share on other sites

Εφ όσον είναι καλά τα ψαράκια σου οκ.

Σε ευχαριστούμε και εμείς που μας ενημέρωσες .

Δεν γνωρίζαμε να μαυρίζει το μάτι των Γκάμπυ από στρες .

Για την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας που λες , ένας βαθμός δεν είναι απότομη .

Το στρες γενικότερα από τη συντήρηση του ενυδρείου ναι .

Για το ΕΚΤΟΖΟΝ που με ρωτας δες εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...indpost&p=23206

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...indpost&p=21424

Μην ξεχνάς το αντιχλώριο τα ζωντανά βακτήρια το ΕΚΤΟΖΟΝ και να βρέχεις τη τροφή των ψαριών με βιταμίνες .

Link to comment
Share on other sites

Τα ματια των θηλυκων πολλες φορες γινονται μαυρα και καποιοι υποστιρηζουν πως γινονται οταν ειναι σε περιοδο ζευγαρωματος

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους! Λοιπον, υστερα απο συζητηση που ειχα σημερα με φιλο που εχει σαφως πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα, μου ειπε οτι το εχει προσεξει και αυτος και οτι μαλλον οφειλεται στο στρες που προκαλειται στα ψαρια μετα απο αλλαγες στο ενυδρειο κλπ, ακομα και οτι μπορει να τρομαξαν απο το λαστιχο (για την αλλαγη νερου).

Ο φιλος μου λοιπον υποστηριζει οτι το μαυρισμα ολοκληρου του ματιου αποτελει ενα ειδος αμυνας. Δε γνωριζω αν αυτη η αποψη ειναι απολυτα σωστη ή αν παρατηρειται και σε αλλα ειδη. Ποιος ξερει... Παντως ειμαι σιγουρος οτι δεν ηταν ιδεα μου και οχι (gin) το περιστατικο αφορουσε και ενα αρσενικο guppy. Το καλο ειναι οτι σημερα ολλα τα ψαρια ειναι καλα οποτε και ενυσχυεται η αποψη περι αμυνας κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Α! Και κατι αλλο! Νομιζω το εχω αναφερει ξανα καπου στο φορουμ... Οσων αφορα το αντιχλωριο, θελω να σας πω οτι το εχω κοψει εδω και 7 περιπου μηνες χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Αντι για αυτο χρησιμοποιω ενα απλο φιλτρο βρυσης (ανθρακα) που φιλτραρει το νερο απο διαφορα μικροβια και κρατα περιπου το 92% του χλωριου του νερου της βρυσης. Ειναι μια σαφως πολυ φθηνοτερη λυση αφου η τιμη του φιλτρου δεν περνα τα 4 ευρω και ειναι κατασκευασμενο για 750 περιπου λιτρα νερο. Βεβαια δεν ξεχνω οτι καποια αντιχλωρικα περιεχουν διαφορες αλλες ευεργετικες γαι τα ψαρια ουσιες (aloe vera κλπ) απλα το αναφερω για καποιους που μπορει να θελουν να αποφυγουν το εξοδο αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Κι αν αυτός είναι ο λόγος που σου συνέβη αυτό ; :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Το οτι χρησιμοποιω διαφορετικη μεθοδο αποχλωριωσης? Λιγο δυσκολο μου φαινεται. Δεν το αποκλειω, βεβαια... Αληθεια δεν το εχετε ξανακουσει αυτο με το φιλτρακι?

Link to comment
Share on other sites

τα αντιχλώρια αφαιρουν βαρέα μέταλλα που δεν μπορούν αυτά τα φίλτρα να το κάνουν , και περιέχουν βιταμίνες Β που βοηθάν στην ανάκτηση τις βλένης η οποία προφυλάσει τα ψάρια να μην έρθει σε επαφή το νερό με το δέρμα τους . :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Επιτελους ακουω μια τεκμηριωμενη απαντηση στο γιατι θα επρεπε να αρχισω ξανα να χρησιμοποιω αντιχλωριο... Τhanks...

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που σου λεει ο Σταματης ειναι ακριβως ο λογος που χρησιμοποιουμαι ολοι παντα αντιχλωριο.

Τωρα μηπως θα ειναι σωστο να το ξαναρχισεις;

Link to comment
Share on other sites

Αυτο σκεφτομουν και εγω gin. Απλα απ'την αλλη σκεφτομαι οτι τοσο καιρο που δεν το χρησιμοποιω, ολα πηγαν ρολοι! Το φιλτρακι αυτο που σας λεω, μου το ειχε προτεινει ο φιλος που αναφερω ποιο πανω, ο οποιος διατηρει εδω και εικοσι χρονια, εντεκα ενυδρεια στο σπιτι του, με διαφορα ειδη ψαριων και με αμετρητες επιτυχημενες αναπαραγωγες καθως και με εναν πολυ μικρο αριθμο θνησιμοτητας. Παρ'ολα αυτα ξαναλεω οτι σιγουρα το αντιχλωριο κανει πολλα παραπανω απο μια απλη αποχλωριωση του νερου και για αυτο

μαλλον θα πρεπει να το ξανασκεφτω. Τελοσπαντων, σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...