Jump to content

απορια


peter7

Recommended Posts

γειας φιλοι μου σκεφτομαι να φτιαξω ενα diy co2 για το 60λιτρο ενυδρειο μου και εχω μια απορια καθε ποτε 8α παρεχω co2,συνεχεια?

Link to comment
Share on other sites

γειας φιλοι μου σκεφτομαι να φτιαξω ενα diy co2 για το 60λιτρο ενυδρειο μου και εχω μια απορια καθε ποτε 8α παρεχω co2,συνεχεια?

Καταρχήν το ξέρεις ότι το DIY δεν σταματά :D παράγει συνέχεια και δεν μπορείς να το κόψεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα βανάκι (αεραντλίας) στην παροχή προς το ενυδρείο (σε σχήμα Τ) το οποίο να ανοίγεις το βράδυ ώστε να διαφεύγει το διοξείδιο στην ατμόσφαιρα και όχι στο ενυδρείο.

Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό (ποιος έχει το χρόνο και την υπομονή κάθε βράδυ να κλείνει και κάθε πρωί να ανοίγει παροχή σε DIY?). Θα το αφήνεις συνέχεια, είναι σχετικά αμελητέα η ποσότητα που θα μπει ώστε να δημιουργήσει τυχόν πρόβλημα στα ψάρια όταν δεν γίνεται φωτοσύνθεση δηλαδή όταν θα είναι κλειστά τα φώτα. Προσοχή! οποιαδήποτε παρεμπόδιση του αερίου προς διαφυγή είτε προς το ενυδρείο είτε προς την ατμόσφαιρα θα οδηγήσει σε μπαμ (εντάξει όχι και τόσο καταστροφικό αλλά πάντως θα μαζεύεις μαγιές και μείγματα).

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται απο το μεγεθος του ενυδρειου, την ποσοτητα του διοξειδιου που παρεχεται, την ιχθυοφορτωση, τη φυτομαζα κλπ

Μπορει να μη χρειαζεται να κανεις και τιποτα και να δουλευει 24 ωρες το διοξειδιο συνεχως χωρις προβλημα.

Αν κανεις μεγαλη παροχη διοξιδειου σε σχεση με το ογκο του νερου, και δεις τα ψαρια να αναπνεουν λαχανιασμενα απο την επιφανεια του νερου "gasping" (χωρις να ειναι εκ του φυσικου τους πχ αναβαντιδες) τοτε λαβαινεις μετρα.

Το βραδυ ειναι ο κινδυνος που σταματαει η φωτοσυνθεση και η παραγωγη οξυγονου απο τα φυτα και ταυτοχρονα αρχιζει ηα καταναλωση του απο αυτα και η παραγωγη διοξειδιου κατα την αναπνοη τους.

Μια ελαφρα (σε νορμαλ ιχθυοφορτωση) αναταραξη της επιφανειας ειναι αρκετη για την εισαγωγη οξυγονου στο νερο.

Αν δεις προβλημα λοιπον μπορεις να κανεις πιο ελαφρυ το μειγμα (βαζωντας λιγοτερη μαγια) ή αν θελεις να παραμεινει δυνατο το μειγμα, μπορεις να βαλεις με χρονοδιακοπτη μια αεραντλια που να ανοιγει τις νυχτερινες ωρες για μερικες ωρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...