Jump to content

Athens wi-fi


Recommended Posts

Στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, λειτουργεί από 1/6/2006 το πρώτο δημόσιο ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet (WiFi public hotspot). Το "Δημόσιο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Πλατεία Συντάγματος" όπως είναι το πλήρες όνομά του, ή εν συντομία athenswifi, είναι ένα ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο σύνδεσης με το Internet, βασισμένο στο πρότυπο 802.11b/g (WiFi). Αναπτύχθηκε με στόχο την προώθηση της ιδέας της ευρυζωνικότητας και των σχετικών ασύρματων τεχνολογιών. Η πρόσβαση στο Internet είναι ελεύθερη για όλο το χρονικό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας του δικτύου (18 μήνες) σε όλους τους πολίτες, αρκεί να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά, όπως ένα laptop ή έναν υπολογιστή χειρός (PDA) τα οποία να υποστηρίζουν τεχνολογίες WiFi.

Περισσότερα εδώ: http://www.athenswifi.gr/

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον φίλε liquid!

Παράλληλα, θα ήθελα να σας προτείνω και τα παιδιά εδώ, με κάποια από τα οποία έχω μιλήσει προσωπικά και μπορώ να πω ότι δεν με άφησε αδιάφορο η δική τους πρόταση!

http://wiki.awmn.org/moin/

Όταν έρθω Αθήνα θα κάνω τα απαραίτητα για να συνδεθώ με το δίκτυο τους!

(Κάποιοι φίλοι μου ήταν δύσπιστοι ως προς το ασφαλές της υπόθεσης αλλά και στο internet υπάρχει ασφάλεια:wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δήμος Κηφισιάς: Δωρεάν, ασύρματο Internet

Ο Δήμος Κηφισιάς μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης «Αναπτυξιακή» Κηφισιάς σε συνεργασία με την Εντέλεια Πληροφορική, έχει εγκαταστήσει στον χώρο του καταπράσινου Άλσους Κηφισιάς (Δ. Ζωμόπουλος) το πρώτο Δημοτικό wireless hotspot.

Το wireless hotspot προσφέρει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε όλους τους πολίτες, για να εργαστούν, να ενημερωθούν ή να ψυχαγωγηθούν, χρησιμοποιώντας τον δικό τους φορητό υπολογιστή (laptop) ή ένα υπολογιστή χειρός (PDA), που να υποστηρίζουν τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης (WiFi), απολαμβάνοντας υψηλής ταχύτητας ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν απαιτούνται καλώδια ή ρυθμίσεις. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, αρκεί ο χρήστης, να πληκτρολογήσει τον αριθμό που θα εμφανιστεί στην οθόνη του, μόλις προσπαθήσει για πρώτη φορά, να προσπελάσει μια ηλεκτρονική σελίδα.

To hotspot του Δήμου Κηφισιάς, προσφέρει υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και προστιθέμενες υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων που αφορούν τις υπηρεσίες της «Αναπτυξιακής» (διάστρωση πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, κατ' οίκον νοσηλευτική φροντίδα,κ.α.),η εφαρμογή ανταλλαγής καρφιτσών (pins) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004, αλλά και η εφαρμογή επικοινωνίας χρηστών (chat server).

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της «Αναπτυξιακής» (Διονύσου 58 & Σπάρτης, Κηφισιά) και στα τηλέφωνα 210 8080476, 210 8080489 (κα Αγρογιάννη Ελένη).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...