Jump to content

Oscar + Blue Dempsey


dartman

Recommended Posts

Παρακαλω θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος αν μπορουν να συνυπαρξουν 2 Astronotus ocellatus (oscar) και ενα Cichlasoma octofasciatum var. (Blue Dempsey) , και τα 3 οταν θα εισελθουν στο ενυδρειο θα ειναι στο ιδιο μεγεθος (μικρο) .

Η ερωτησει δε γινετε με βαση συνθηκες νερου κλπ μιας και γνωριζω οτι και τα 2 ειδη ειναι απο Αμερικη απλα η ερωτηση γινετε βαση του μεγεθους των 2 ειδων δηλαδη μηπως τα oscar φανε το Blue Dempsey ...

Ευχαριστω εκ των προτερων ...

Link to comment
Share on other sites

Κανεις δε γνωριζει κατι ?? :wootwoot::wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Το σημαντικό πιστεύω είναι πόσο γρήγορα μεγαλώνει το Blue Dempsey. Γενικά τα oscar τρώνε οτι χωράει στο στόμα τους. Σε λίγους μήνες θα έχουν μεγαλώσει αρκετά και αν το Blue Dempsey δεν τα "προλάβει" σε ανάπτυξη τότε μάλλον θα έχει πρόβλημα. Αν μεγαλώνει αργά καλύτερο θα ήταν να το πάρεις σε μεγάλο μέγεθος (15cm).

Link to comment
Share on other sites

Oπως ακριβος τα ειπε ο liquid.Μεγαλο ρολο θα εχει η αναπτυξη που θα παρουνε.

Κατα την γνωμη μου ομως δεν παιζει ρολο μονο το αν τα oskar θα φανε

το blue dempsey αλλα το οτι και να μην το φανε θα το στρεσαρουνε συνεχως

καθως θα ειναι και δυο.

Τωρα κατα τα αλλα εσυ αποφασιζεις. :wootwoot::wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Μηπως γνωριζει κανεις κατι παραπανω εδω, κατι πιο συγκεκριμενο ? Φιλε MCH τα φωτα σου παρακαλω :wootwoot::wootwoot::wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Αντώνη,

Το πρώτο που θα σε ρωτούσα είναι ποιό είναι το μέγεθος του ενυδρείου σου (και τις διαστάσεις του, οι οποίες παίζουν μεγάλο ρόλο).

Κατ' αρχήν, να συμφωνήσω ότι σε γενικές γραμμές αυτά που σου είπαν τα άλλα μέλη είναι σωστά. Το A. ocellatus γίνονται σαφώς μεγαλύτερα από το C. octofasciatum αλλά το τελευταίο έχει περισσότερη πυγμή, πράγμα το οποίο πιθανόν να καταλήξει και εις βάρος του.

Το πρώτο πράγμα το οποίο θα κάνεις, θεωρώντας ότι το ενυδρείο σου είναι 450 λίτρα ή παραπάνω και κατά προτίμηση 1.5 μέτρα ή παραπάνω, είναι να βάλεις πρώτα το C. octofasciatum και μάλιστα να του έχεις αρκετές κρυψώνες για τρία τουλάχιστον μεγέθη - το μέγεθος που έχει, ένα μέγεθος μεταξύ αυτού που έχει τώρα και του τελικού του, και ένα για το τελικό του. Καλές κρυψώνες και στέρεες κατασκευές μια που τα Oscar έχουν την μάζα και την δύναμη να μετακινήσουνε κάτι το οποίο δεν είναι στερεωμένο καλά ή αρκετά βαρύ.

Το C. octofacsiatum θα πρέπει να μείνει εκεί μέσα τουλάχιστον για μία εβδομάδα μόνο του ώστε να μάθει που πέφτει η κάθε κρυψώνα και να αισθανθεί το ενυδρείο δικό του. Από την εμπειρία μου, ψάρια με πολύ άγριο χαρακτήρα "αποδέχονται" πολύ πιό εύκολα ο,τιδήποτε ψάρι είναι ήδη στο ενυδρείο τους όταν μπαίνουν αυτά. Με αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δουλέψει το σύστημα.

Εννοείται ότι σε ενυδρείο 300 λίτρα ή παρακάτω, πέφτεις κάτω από το όριο που το Oscar θα θεωρήσει σαν δικό του αποκλειστικά χώρο οπότε ... Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη διαφορά αν τα Oscar σου θα είναι ζευγάρι, ειδικά όταν αποφασίσουνε να ζευγάρώσουνε.

Τέλος, αν μπορείς να συνδυάσεις το σωστό ενυδρείο, την σωστή διακόσμηση και το σωστό μέγεθος (το C. octofasciatum προτιμητέον να είναι μεγαλύτερο από τα Oscar εξαρχής) έχεις πιθανότητα να πετύχει.

Μία ερώτηση (από τον Andapa) είναι γιατί θα πρέπει να μπει το C. octofascaitum μόνο του και όχι σαν ζευγάρι και αυτό. Με αυτό τον τρόπο το C. octofasciatum θα έχει και αυτό κάτι να υπερασπιστεί οπότε ίσως "εξισορροπήσει" καλύτερα τα πράγματα... Εννοείται σε 500 λίτρα και άνω..

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου MCH καταρχας 1000 ευχαριστω για ολα αυτα που εγραψες και καθησες και ασχοληθηκες αναλυτικοτητα με το προβλημα μου .

Δυστηχως με ολα αυτα τα οποια εγραψες (και πολυ σωστα) ναυαγησες τι καθε μου ελπιδα να βαλω μαζι με τα oscar και τον αγπημενο μου φιλο C. octofasciatum και αυτο λογο χωρου (αυτο ειναι και η απαντηση γιατι δε θελω να ειναι και αυτα ζευγαρι στον φιλο Andapa )

"Δυστηχως" ειχα την ατυχια να μου αρεσουν παρα πολυ οι αμερικανικες κιχλιδες οι οποιες εχουνε και το μεγεθος που ολοι γνωριζουμε ... τι να πω μαλλον θα περιμενω για το 3ο ενυδρειο μου που θα ειναι αρκετα πιο μεγαλο απο αυτο που τους πηρα για να τα βαλω μεσα ....

Και παλι ευχαριστω πολυ .... :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...