Jump to content

1 χρονο μετα...


Recommended Posts

Καλημερα παιδια... Μετα απο 1 χρονο που εχω το ενυδρειο θα ηθελα καποιες πληροφοριες απο τους πιο εμπειρους του φορουμ. Επισης να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους απαρτιζουν το φορουμ μιας κ οτι χρειαστηκα απο πληροφοριες κ συμβουλες τις βρηκα ολες... Στο προκειμενο τωρα... Εχω δυο φυτα στο ενυδρειο κ συγκεκριμενα Ανουμπιες. Αν καταλαβα καλα εχω το ειδος Anubias heterophylla(φωτο). Το βρηκα στο Index αλλα δεν εχει καποιες πληροφοριες απο κατω οπως σε αλλα φυτα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Μπορω να τις κοψω κ να τις πλυθηνω? Κ αν ναι πως? Θα εχω προβλημα με περισοττερα φυτα? κ γιατι μου πεταει συνεχως νεα φυλα ενω λεει στο index οτι δε εχει μεγαλη αναπτυξη(πολυ αργη).Μπορω να τις αφησω να φτασουν μεχρι την επιφανεια χωρις να εχω προβλημα? ρωταω μιας κ παρατηρω οτι αρκετα ψαρακια αρεσκονται να καθονται κατω απο τα φυλα η να κρυβονται απο το φως κατω απο το φιλτρο...Επισης θα ηθελα κανα 2 γνωμες ως τι αλλα ψαρια θα μπορουσα να βαλω μεσα στο ενυδρειο αλλα να ειναι λιγο μεγαλα (10-13cm). Επισης θα ηθελα την συμβουλη σας στο πως να κολησω την ζελατηνα στο πισω μερος του ενυδρειου(backround) χωρις να μου κανει φουσκαλες μετα... Info ενυδρειου... 120lt Ferplast με φιλτρο BluWave05 θερμοκρασια σταθερα 24c. Aπο ψαρια εχω 2 πλακοστομους μικρους 2 γατοψαρα κ 2 κλοουν. 2 σκαλαρια 1μικρο 1 μεγαλο. 3 sizortails 4 gkapy 8 neon. Στρωμα βυθου χαλικι μετριο 3-5χιλ. Ευχαριστω εκ των πρωτερων...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα θα πρεπει να δεις λιγακι τη συνθεση των ψαριων σου.. Σκαλαρια,pleco και κλοουν πρεπει να φυγουν σιγουρα... Επισης guppy,ξιφοφοροι με νεον δεν πανε...εχουν διαφορετικες απαιτησεις.. Παρε τεστ και μετρησε PH και GH και πραττεις αναλογως.

Επισης, τις ανουμπιες δεν κανει να τις φυτευεις γιατι θα σαπισουν ... Παρε καμια ριζα (ξυλο) και δεσε τις με πετονια επανω για να αεριζονται οι ριζες..

Τελος ο βυθος απο το χαλικι δεν ειναι και το καλυτερο για γατοψαρα..

Βαλε και μια σκουρα αφισα και θα δεις ποσο πιο ομορφο θα δειξει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...