Jump to content

Αιμομιξία στις γαρίδες!!!


Recommended Posts

Μετά από αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα που είχε ανοίξει ο Γιώργος (viciouscircle) προβληματίστηκα πολύ με το εάν έχουν πρόβλημα οι γαρίδες σε βάθος χρόνου με την αιμομιξία!!!Δεν έχω βρει κάπου σχετικές πληροφορίες με αυτό το θέμα και θα ήθελα να το συζητήσουμε λίγο :) !

Έστω ότι παίρνουμε 5 Red Cherry στην αρχή και γεννάνε και μετά τα αδέρφια αρχίζουν και αναπαράγονται μεταξύ τους και μετά τα ξαδέρφια και μετά οι γονείς με τα παιδιά τους κλπ κλπ!!!Αυτό σε βάθος χρόνου θα προκαλέσει προβλήματα όπως στα ψάρια που είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί ή δεν θα υπάρξει πρόβλημα???Πρέπει ανά διαστήματα να βγάζουμε γαρίδες από μέσα και να βάζουμε άλλες ώστε να ανανεώνεται ο πληθυσμός???Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση 100% όπως στα ψάρια γιατί είναι αδύνατον να ξεχωρίσουμε μετά από καιρό τους γονείς και τα παιδιά τους!!!

Ότι απορίες, ερωτήσεις και γνώσεις έχετε επί του συγκεκριμένου θέματος καλό θα ήταν να τις παραθέσετε εδώ ώστε στο τέλος να βγει ένα καλό συμπέρασμα!!! :thumbup::helpsmilie::D

Έγινε επεξεργασία - Vogias
Link to comment
Share on other sites

Συγουρα γινεται ομομιξια αλλα μου φαινεται αδυνατον να το ελενξεις... :)

Link to comment
Share on other sites

Συγουρα γινεται ομομιξια αλλα μου φαινεται αδυνατον να το ελενξεις... :)

Αυτό το έχω αναφέρει πιο πάνω :thumbup: !Το θέμα είναι σε βάθος χρόνου τι γίνεται?Επηρεάζει αρνητικά τις γαρίδες ώστε να πρέπει κάθε λίγο να ανανεώνουμε τον πληθυσμό ή όχι???Στους υπόλοιπους οργανισμούς (άνθρωπο, ζώα,ψάρια κλπ) σίγουρα η αιμομιξία επηρεάζει αρνητικά, στις γαρίδες όμως?

Link to comment
Share on other sites

Λογικα και στις γαριδες συμβαινει κατι παρομοιο. ΛΟΓΙΚΑ παντα. Αν και δεν εχω δει ουτε και εγω καποιον που να ξερει τι πραγματικα συμβαινει. Εμενα η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να προσθετουμε καποιες καινουργιες γαριδουλες στο... κοπαδι..

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να έθεταν τις απόψεις τους και ο Raven με τον Γιώργο (viciouscircle) σαν πολύ καλοί γνώστες αυτών των οργανισμών !!!

:):D

Link to comment
Share on other sites

Εμενα η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να προσθετουμε καποιες καινουργιες γαριδουλες στο... κοπαδι
..

Ο κυριος Πατατακης παραπανω ,μιλησε σωστα ! :)

Απο οτι εχει πεσει στην αντιληψη μου, οι γαριδες "αντεχουν " περισσοτερο απο τα ψαρια σε θεματα αιμομιξιας και ενδογαμιας.

Η κλειστη εκτροφη μακροπροθεσμα ομως εχει ως αποτελεσμα να εξασθενει το ανοσοποιητικο τους συστημα και να γινονται πιο ευαισθητες. Επισης σε καποιες μορφες εκτροφης οπως πχ οι red cherry, μετα απο συνεχεις κλειστες αναπαραγωγες εμφανιζεται το αγριο γονιδιο με αποτελεσμα να χανεται σιγα σιγα το εντονο κοκκινο χρωμα. Αυτα ομως για να γινουν θελουν συνηθως αρκετα χρονια και παλι λεγεται οτι εμφανιζονται μετα την 13η γενεα.

Η ανταλλαγη ατομων μεταξυ χομπιστων αυξανει το γονιδιακο αποθεμα. Αρκει κανεις να εισαγει καθε 2-3 χρονια λιγα αρσενικα απο διαφορετικο αιμα.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες :):D:closedeyes:

Έγινε επεξεργασία - Vogias
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βασικά ας με διορθώσει ο Raven αν κάνω λάθος αλλά απ'ότι διάβασα Οι CRS & CBS που είναι επιλεκτικά δημιουργημένα είδη μέσω της Red Cherry όσο ανεβαίνουν σε βαθμολογία (Όλο και μικρότερο gene pool) τόσο γίνονται πιο ευαίσθητες και απαιτητικές. Θεωρητικά επομένως πρέπει να επηρεάζει η αιμομιξία και τις Red Cherry.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...