Jump to content

Αλγη


Recommended Posts

Ειναι τωρα 2 μηνες που εχω το ενυδρειο.Σταδιακα μετα το 1ο μηνα περιπου εβαλα τα ψαρακια.Τωρα εχω 2δολαρια,4κοκκινοματες,1σκαλαρι.Ολα τους ειναι απο 2εως4 ποντους.Τα φυτα που εχω ειναι 1ανουμπια,1κρυπτοκορινα,1μπακοπα.Ο φωτισμος ειναι 2λαμπες απλες φθοριου 18w η καθεμια και λειτουργουν για 8 ωρες (14.00-22.00). Οι μετρισεις μου ειναικανονικες εκτος απο ph.(ειναι ανεβασμενο),και το KH.(ειναι ανεβασμενο).Το ενυδρειο ειναι 130 λιτρα.Το προβλημα ειναι η εμφανιση καφε αλγης και δεν ξερω τη να κανω. Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας. Πρεπει να σημειοσω οτι στην προηγουμενη αλλαγη (την Δευτερα) την καθαρισα και παλη εμφανηστηκε.

Link to comment
Share on other sites

οταν λες κανονικες μετρησεις τι ενοεις το κΗ ειναι η σκληροτητα του νερου :) φιλικα γιωργος

Link to comment
Share on other sites

Μη σε ανυσηχεί.Θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.Αν όχι ενημέρωσέ μας. :)

Link to comment
Share on other sites

Καφέ άλγη

Είναι από της πρώτες αλγης που συναντάμε στο ενυδρείο μας. Μπορεί να προσκόλληση παντού, στα φυτά στον βυθό στα τσάμια και στα διάφορα διακοσμητικά.

Αιτίες εμφάνισης:

Της αρέσει το σκληρό νερό και ο χαμηλός φωτισμός, για αυτό εμφανίζεται σε σημεία με χαμηλό φωτισμό η σε ενυδρεία με ανεπαρκή φωτισμό. Πολλές φορές εμφανίζεται και σε νέα ενυδρεία με έντονο φωτισμό, στην προκειμένη περίπτωση η εμφάνιση της οφείλετε στο αυξημένο πυριτικό άλας πχ από μη καλά πλυμένο χαλαζιακό χαλίκι-άμμο ή στο νερό του δικτύου σε συνάρτηση με το χαμηλό CO2. Επίσης προωθείτε η ανάπτυξη τους από την υπερβολική λίπανση.

Καταπολέμηση:

Η καταπολέμηση της είναι σχετικά εύκολη, καθαρίζεται εύκολα ακόμη και με το χέρι, και εξαφανίζεται μέσα σε λίγες μέρες αφού διορθώσουμε τον φωτισμό, ή αυξήσουμε το CO2. Η εμφάνιση της στα νέα ενυδρεία κρατάει σχετικά λίγο και εξαφανίζεται από μόνης της όταν ωριμάσει λιγάκι το ενυδρείο μας.

Επίσης αν προσθέσουμε στο ενυδρείο μας χουμικό οξύ (τύρφη) η αλγης σιγά σιγά εξαφανίζονται διότι δεν αντέχουν τα οξέα και γενικά τo χαμηλό Ph. Βασική προϋπόθεση είναι να ενδείκνυται η χρήση τύρφης στο ενυδρείο μας.

Αν παρόλο της διορθώσεις η άλγη συνεχίζει να εμφανίζεται τότε αυξάνονται η υποψίες ότι το νερό μας περιέχει αυξημένες ποσότητες πυριτικό άλας ή κάποιο πέτρωμα μας βγάζει πυριτικό άλλας.

Στην πρώτη περίπτωση μια μόνιμη λύσει είναι η αντίστροφη όσμωση και στην δεύτερη αφαιρούμαι το πέτρωμα που υποψιαζόμαστε ως πηγή του πυριτικού άλας.

Link to comment
Share on other sites

αν θελεις δωσε και τις τιμες που εχεις. θα βοηθησει να σου δωσουν συγκεκριμενες συμβουλες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...