Jump to content

ΠΡΩΤΑΡΑ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΨΑΡΙΑ .ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 100 ΛΙΤΡΩΝ,ΕΧΩ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ(ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ).ΥΣΤΕΡΑ ΠΗΡΑ ΠΕΝΤΕ ΑΚΟΜΗ ΨΑΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΕΝΥΔΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ(ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ )ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ MYXAZIN.ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑΞΑ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΟΥ (ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΒΡΟΧΗΣ -ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ?).ΠΗΡΑ ΔΥΟ ΣΚΑΛΑΡΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΨΟΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!(ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ?).ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΥΡΑΜΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΤΟΨΑΡΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ !ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

MHN πάρεις άλλο ψάρι!

Πρέπει να πάρεις κάποια τεστ και να μετρήσεις το νερό σου. Χρειάζεσαι τεστ αμμωνίας, νιτρώδων και νιτρικών. Πες μας πως έστρωσες το ενυδρείο σου? Από φίλτρανση τι έχεις? Από υλικά στο φίλτρο? Αλλαγές νερού πότε κάνεις? Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου!

Link to comment
Share on other sites

Εγω ειπα σε ενα pet shop για ασπρα σημαδια και μου εδωσε φαρμακο για fungus και τελικα ειχα ick( πεθαναν ολλα)!!! Αλλα ειπες οτι ηρθε και το ειδε?

Link to comment
Share on other sites

Εγω ειπα σε ενα pet shop για ασπρα σημαδια και μου εδωσε φαρμακο για fungus και τελικα ειχα ick( πεθαναν ολλα)!!! Αλλα ειπες οτι ηρθε και το ειδε?

27269[/snapback]

fungus ειπε οτι εχει το ενυδρειο μου και μου εδωσε για θεραπεια myxazin.ειναι σιγουρος παντως πως εφοσον εκανα την θεραπεια οπως ακριβως μου ειπε το νερο ειναι τωρα καθαρο.πιστευω παντως για τα δυο τελευταια σκαλαρια που πηρα, οτι δεν τα εκανα σωστη προσαρμογη.οπως τα αγορασα με την σακουλα μου ειπε να βαλω λιγο νερο απο το ενυδρειο μου ,να περιμενω λιγο και υστερα να τα ριξω μεσα.αληθεια παιζει τοσο μεγαλο ρολο η προσαρμογη?

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ η προσαρμογή παίζει ρόλο και καλό είναι να γίνεται πάντα.

Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε το εξής ΑΡΘΡΟ :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Η προσαρμογή είναι η διαδικασία που ο οργανισμός του ψαριού προσαρμόζεται σιγά σιγά στις συνθήκες του νερού του ενυδρείου μας. Όσο πιο γρήγορα γίνει (αν υπάρχουν μεγάλες αποκλήσεις στο νερο του ενυδρείου μας και του μαγαζιού) τόσο περισότερο στρεσσάρετε το ψάρι με διάφορα για αυτό αποτελέσματα.

Φαντάσου εσένα να ζείς σε ένα δωμάτιο με 30 βαθμούς και ξαφνικά να σε πάρουν και να σε βάλουν σε ένα με 15 βάθμούς. Δεν θα αρρωστήσεις? Αν όμως μπείς σε ένα χώρο που έχει 30 αλλά σταδιακά πέφτει στους 15 τότε όταν θα μπείς στους 15 θα έχει συνηθήσει ο οργανισμός.

κάπως έτσι δουλεύει και με τα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

MHN πάρεις άλλο ψάρι!

Πρέπει να πάρεις κάποια τεστ και να μετρήσεις το νερό σου. Χρειάζεσαι τεστ αμμωνίας, νιτρώδων και νιτρικών. Πες μας πως έστρωσες το ενυδρείο σου? Από φίλτρανση τι έχεις? Από υλικά στο φίλτρο? Αλλαγές νερού πότε κάνεις? Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου!

27202[/snapback]

σιγουρα δεν θα παρω αλλο σε συντομο χρονικο διαστημα.θα κανω πρωτα τις μετρησεις που ειπες.οσον αφορα το πως το εστρωσα μου ειπε ενα μηνα να εχω μεσα τα δοκιμαστικα ψαρακια 2 τιγρεις και 2 σκαλαρια (το ενα σκαλαρι ψοφησε μεσα σε αυτον τον μηνα).κατα τα αλλα ηταν μια χαρα.αφου περιμενα μισο μηνα ακομα και αυτος που μου πουλησε το ενυδρειο δεν ειχε φερει καινουρια και ενδιαφεροντα ψαρια πηγα σε ενα αλλο καταστημα και πηρα αλλα πεντε ψαρακια.την πρωτη αλλαγη νερου την εκανα στους δυο μηνες(θυμαμαι πως και τοτε πρεπει να ψοφησαν αλλα δυο)επειδη μαζευουμε σε βαρελια νερο βροχης και το αφηουμε να σταθει αρκετο καιρο μου ειπε πως ειναι καλο να βαζω στις αλλαγες απο αυτο.μηπως δεν κανει να ειναι πολυ μπαγιατικο?πειραζει μηπως που ειναι βροχινο?φιλτρο εχω aquaclear 30.α!ξεχασα να αναφερω οτι αυτος που το αγορασα δεν μου ειπε πως μολις η θερμοκρασια του νερου φτασει στο ανωτερο οριο μονο με την θερμοκρασια δωματιου πρεπει να θεσω εκτος λειτουργιας τον θερμοστατη και ετσι για ενα διαστημα 3 ημερων το θερμομετρο ειχε ανεβει πανω απο τους 30 βαθ.κελσιου.μαλλον επειδη τον ειχα ρυθμισμενο τον θερμοστατη στους 26 βαθμους και η θερμοκρασια περιβαλλοντος ηταν παραπανω (αρχες ιουνιου) ο θερμοστατης κατα καποιο τροπο τα επαιξε και συνεχιζε να ανεβαζει θερμοκρασια οποτε φοβαμαι μηπως μερικα απο τα ψαρακια πεθαναν λογω του υπερβολικα ζεστου νερου.

τι εχεις να πεις?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με το θερμοστατη το ακουω το ακουω και δε μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει αυτη η νοοτροπια ....

Ρε παιδεια γιαυτο λεγετε και θερμοστατης για να κραταει τη θερμοκρασια σταθερη ... δηλαδη αν το χουμε βαλει στους 28 και πεσει η θερμοκρασια τοτε εννοειτε οτι θα αναψει μεχρι να παει τη θερμοκρασια παλι στους 28 και μετα ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ !!! Οποτε ειναι δεν ειναι μεσα το καλοκαιρι δε πεζει ρολο αφου πανω απο τη θερμοκρασια που του εχουμε ορισει ο θερμοστατης παραμενει κλειστος ...

Η θερμοκρασια σου ανεβηκε λογο του οτι εχουμε καλοκαιρακι και η θερμοκρασιες γενικα ειναι αυξημενες ....

Φιλικα Αντωνης

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι νερό είναι το βρόχινο που μαζεύεις... Πόσους ρίπους έχει μέχρι να το μαζέψεις κ.τ.λ. Αν μαζέψεις στην Αθήνα βρόχινο νερό, σίγουρα θα είναι μέσα στο καυσαέριο! Επίσης το βρόχινο νερό έχει πολύ χαμηλές σκληρότητες. Καλό επίσης θα ήταν να μην μένει στάσιμο το νερό αυτό για μεγάλο διάστημα, γιατί μπορεί να αναπτυχθούν βακτηρίδια.

Σχετικά με το θερμοστάτη... Το θερμοστάτη δεν τον βγάζουμε από το ενυδρείο το καλοκαίρι. Όπως είπε και ο dartman τον αφήνουμε μέσα αφού τον έχουμε ρυθμίσει στη σωστή θερμοκρασία. Έτσι αποφεύγουμε μεγάλες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας από πρωί σε βράδυ.

Όσον αφορά το στρώσιμο, δυστυχώς έγινε με ψάρια, και όχι από κάποια "ανθεκτικά", αλλά με αγγελόψαρα που είναι διαίτερα ευαίσθητα.

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να μετρήσεις Αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά, σκληρότητες και pH για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια άκρη.

Τέλος, αλλαγές νερού δεν θα πρέπει να γίνονται κάθε 2 μήνες αφού έτσι το νερό θα έχει πάρα πολλά νιτρικά, θα του έχουν φύγει τα ιχνοστοιχεία (και όχι μόνο)... Προσπάθησε να κ'ανεις αλλαγές κάθε 7-10 ημέρες περίπου το 30% του νερού σου.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον κατα τη γνωμη μου και τι θα εκανα εγω εχω να πω το εξης ... μιας και διαβασα οτι αυτη τη στιγμη εχεις μονο ενα γκουραμι μεσα και ενα πλεκοστομο εγω στη θεση σου θα εκανα το εξης οδυνηρο ναι μεν αλλα το βλεπω σαν καλητερο τη παρουσα φαση δε, θα ρωταγα καποιον και το ιδιο το πετ σοπ αν μπορει να μου τα φιλοξενησει για καποιο καιρο και θα αδειαζα ολο το ενυδρειο πλυσιμο , πλυσιμο και το φιλτρο καλα καλα και θα ξαναρχιζα τη διαδικασια στρωσιματος με το σωστο και σιγουρο τροπο, και αμα γινει αυτο να εισαι σιγουρη οτι τα προβληματα και τη ταλαιπωρια που ειχες ολο αυτο το καιρο θα τη ξεχασεις αυτο ειναι το μονο σιγουρο ..

Το παν ειναι μια σωστη βαση .... αν το πραμα ξεκινησει στραβα τοτε πολυ δυσκολα επανερχετε ....

Φυσικα σε ολο αυτο θα εχεις την συμπαρασταση και τη βοηθεια ολων μας για να κανεις σωστα και σιγουρα βηματα χωρις κακοτοπιες και αποτυχιες ...

Παντα φιλικα , Αντωνης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...