Jump to content

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ...


Recommended Posts

Θα παρακαλούσα όλους μας όταν αναφερόμαστε σε ένα πρόβλημα ή ζητάμε τη γνώμη των άλλων για κάτι, να προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί στο πρόβλημα που έχουμε. Έτσι διευκολύνουμε και τους υπόλοιπους να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούμε και ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο ενυδρείο μας....

Για παράδειγμα, το να πούμε ότι "έχουμε αμμωνία και τι να κάνω" είναι τόσο γενικό όσο το να πούμε "έχω ψάρια στο ενυδρείο μου και ψωφάνε, τι φταίει!".

Βοηθήστε όλοι στο να παίρνουμε πληρέστερες πληροφορίες για το κάθε πρόβλημα, ώστε να έχουμε και σωστότερες απαντήσεις.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μια καλή ιδέα είναι να υπάρχει μια φόρμα με συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και τα ψάρια που κατέχει κάποιος και στο τέλος της φόρμας θα βάζει μια περιγραφή του προβλήματός του. Αυτή τη φόρμα μπορούμε να τη βάλουμε στην ενότητα των άρθρων και όποιος επιθυμεί να ανοίξει θέμα για κάποιο πρόβλημα να την κάνει copy-paste στο θέμα που δημιουργεί.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι μπορείς να τυποποιήσεις την περιγραφή οποιουδήποτε προβλήματος σε μία φόρμα. Ανάλογα με το πρόβλημα, πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να προσπαθήσει να δώσει στους υπόλοιπους που διαβάζουν το ακριβές πρόβλημά του, όπως το βλέπει ο ίδιος μπροστά του.

Για ερωτήσεις στα ψάρια, θα πρέπει να αναφέρονται pH, kH, GH, NH3-NH4, NO2, NO3, θερμοκρασία, χώρος ενυδρείου, συμπτώματα και ό,τι άλλο κρίνει ο καθένας απαραίτητο να αναφερθεί. Πολλές φορές χρειάζεται να πει κάποιος τι θεραπείες έχει κάνει στο ενυδρείο του, πως το έχει στρώσει, πόσο καιρό είναι στρωμένο κ.α.

Αντίστοιχα σε προβλήματα φυτών/άλγης πρέπει να αναφέρονται φωτοπερίοδοι, τιμές σιδήρου, φωσφορικών, νιτρικών, θερμοκρασία και παρατηρήσεις για τα φυτά.

Όλα αυτά ανάλογα με την κάθε περίπτωση αλλάζουν. Το σίγουρο είναι ότι όταν λέμε έχω αμμωνία ή έχω νιτρικά ή έχω πολλά φωσφορικά, να αναφέρουμε και την τιμή τους. Όχι ταΐζω πολύ, άρα έχω και πολλά φωσφορικά. Όλοι μας προκειμένου να απαντήσουμε με κάποια υπευθυνότητα πολλές φορές χρειαζόμαστε κάποια περεταίρω ανάλυση και περιγραφή του προβλήματος.

Σκεφτόμενος όλα τα παραπάνω έγραψα και το αρχικό ποστ, όπου ζητάω από όλους μας όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ενδιαφέρων αυτό που λες φίλε liquid .

Αν μπορείς φτιάξε μια φόρμα η δυο όπως νομίζεις εσύ να είναι ολοκληρωμένη που να μπορεί να συμπεριλαμβάνει αυτά που αναφέρει ο istellas .

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ποσταρω απλα ως υπενθυμηση οσων εχει πει ο Γιαννης!!!

Παρακαλω να μην απανταμε οταν δεν ειμαστε σιγουροι για τη συμβουλη που δινουμε :chair:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...