Jump to content

νεογνα


Maru !!

Recommended Posts

:wootwoot: εχω στο ενυδρειο μου guppy,molly.neon,ροδοστομους και αρλεκινους...το 1 guppy ειναι σε γενννηστρα γιατι θα γεννησει σε λιγο καιρο..καποιο απ τα ψαρακια γεννησε πανω στο σωληνα του φιλτρου...δεν ξερω ποιο απ τα ψαρακια μου εχει γεννησει(το μονο εγκυος που ηξερα ηταν το γκαπι)...τα μολυ ειναι μερικα πολυ φουσκωμενα,λετε να ειναι εγκυος;πως θα το καταλαβω;πανε τα μικρακια και τρωνε τα αυγα πανω απ το σωληνα...
Link to comment
Share on other sites

Τα μικρά όχι τα άλλα ψάρια όμως μάλλον!

Τα ζωοτόκα φουσκώνουν απο κάτω αν είναι να γεννήσουν!

Link to comment
Share on other sites

Τα γκαπυ, μολλυ και πλατυ ειναι ζωοτοκα δλδ γεννανε κατευθειαν μωρα και οχι αυγα αρα τα αυγουλακια που εχει βρει στο φιλτρο μπορει να ειναι απο τα υπολοιπα και καλο θα ηταν να τα εβαζες σε μια γεννηστρα για να μην στα τρωνε. Εχεις κορυ;

Την θηλυκια βγαλτης απ την γεννηστρα δεν κανει την στρεσαρεις και μπορει να μην σου γεννησει να τα κρατησει τα μωρα και να παρουσιασει προβλημα. Σε ποσα λιτρα τα εχεις;

Μπορεις να βαλεις πολλα φυτακια στο ενυδρειο σου για να μπορουν να κρυφτουν τα μωρα σου ή ακομη καλυτερα να την βαλεις σε ενα μικρο ενυδρειακι για να γεννησει.

Ποιο ειδος μολλυ εχεις;

Θα την καταλαβεις γιατι θ αρχισει να φουσκωνει η κοιλια της αν θες βαλε μια φωτο να την δουμε

Link to comment
Share on other sites

τα εχω σε ενυδρειο 120 λιτρα..το γκαπι το εχω περιπου 1 εβδομαδα στη γεννηστρα αλλα δεν γενναει.δεν εχει φουσκωσει και αρκετα..τα αυγουλακια πανω στο σωληνα του φιλτρου ηταν τελικα απο κατι αγγελοψαρα που ειχα..τα νεον τα μολυ και τα γκαπι εφαγαν ομωσ τα αυγουλακια πανω απ τον σωληνα..

Link to comment
Share on other sites

Βγαλτην αμεσως απ την γεννηστρα ειναι παρα πολλες οι μερες που την εχεις μεσα και της κανεις ζημια. Μπορει απ το στρες να μην σου γεννησει να τα κρατησει τα μωρα της.

Link to comment
Share on other sites

την εβγαλα αλλα φοβαμαι μην γεννησει μεσα στο ενυδρειο και μου τα φανε τα υπολοιπα.... :wootwoot: πως θα καταλαβω ποτα θα γεννησουν τα μολλυ μου;ειναι μικρα,περιπου 2 με 3 εκατοστα και μου παν οτι δεν μεγαλωνουν πολυ.οταν τα πηρα ηταν ηδη εγκυος..τα εχω 2 εβδομαδες περιπου...ειναι αυτα: στο γκαπι φαινονται τα μωρακια στην κοιλια της,στο μολλυ δεν φαινονται(μονο σε ενα αλλα δεν ειναι τοσο φουσκωμενο)...τα υπολοιπα που εχω(5-6 περιπου) ειναι φουσκωμενα αλλα δεν εχουν μαυρακια στην κοιλιτσα τους...ποσα ψαρακια περιπου γεννανε αντιστοιχα;ευχαριστω παρα πολυ!!! :wootwoot:

post-1581-1152794793_thumb.jpg

post-1581-1152794831_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Maru !!
Link to comment
Share on other sites

Η γκαπίνα έχει τουλάχιστον 1 εβδομάδα πρίν γεννήσει από ότι φαίνεται.Το μόλυ μάλλον στις επόμενες 2-3 ημέρες.

Μήν ανυσυχείς για την γέννα μιάς και άν αποτύχεις σε 25 μέρες θα έχεις πάλι τα ίδια! :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

εχεισ δικιο.....αλλα εχω περιπου 5 μολλυ με τοσο φουσκωτη κοιλιτσα...στεναχωριεμαι γιατι ειναι κριμα να μου τα φανε,απ τη στιγμη που μπορω να τα σωσω...οταν γεννησουν και τα βαλω στην γεννηστρα θα βαλω και τη μαμα;ποσο συχνα θα τα ταιζω και αν θα γεννησει και το γκαπι μπορω να τα βαλω ολα τα μικρακια(μολυ και γκαπι) στην ιδια γεννηστρα;ποσο καιρο θα μεινουν εκει τα μικρακια μου; thanks dimitri :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Από την εμπειρία μου με τις αναπαραγωγές ζωωτόκων που κάνω εδώ και καιρό, θα σου πω κι εγώ ότι μπορεί να είναι καταστροφικό το κράτημα για τόσο διάστημα σε γεννήστρα. Το πολύ που μπορείς να την κρατάς εκεί, είναι 48 ώρες.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις παρατηρώντας πολύ προσεχτικά το ψάρι και μόνο όταν είσαι σίγουρη ότι είναι έτοιμη, τη βάζεις προσεκτικά μέσα, μαζί με λίγα επιπλέοντα φυτά (κερατόφυλλο ή java moss) και αφού ανεβάσεις την θερμοκρασία στο 28-29 (βοηθάει στην γέννα).

Την ετοιμότητά της γκαππίνας την καταλαβαίνεις από το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα ματάκια των μικρών, μέσα στην κοιλιά της, η οποία φαίνεται αρκετά πρησμένη και μαύρη, και έχει πλησιάσει/αγγίξει πολύ κοντά στο γεννητικό πόρο.

Λίγο πριν αρχίσει η γέννα, πολλά θηλυκά αρχίζουν να έχουν διαφορετική συμπεριφορά, που σιγά-σιγά με την εμπειρία θα την αναγνωρίζεις. Απομονώνονται σε σχέση με τα άλλα ψάρια, ψάχνουν περισσότερο στα σκοτεινά σημεία του ενυδρείου και κινούνται με ελαφρά νευρικές κινήσεις αρκετά κοντά στις πιο φυτεμένες και κρυμμένες περιοχές. Εχουν πιο γρήγορη "ανάσα" σαν λαχανιασμένα και μερικές φορές, θα τα δεις να κάνουν κάτι σαν κύκλους κοντά στα τζάμια.

Μετά τη γέννα να θυμάσαι ότι η θηλυκιά έχει ανάγκη από ξεκούραση, ηρεμία και καλή δυναμωτική διατροφή για μερικές μέρες, για να συνέλθει από τη επίπονη διαδικασία (ειδικά εάν είναι μεγάλος ο αριθμός των μικρών).

Εύχομαι αυτές οι πληροφορίες να σε βοηθήσουν για τις επόμενες φορές.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Το ψαρακι σου το κοκκινο δεν ειναι μολλυ αλλα πλατυ και ειναι ετοιμο να γεννησει τις επομενες 2-3 μερες απ οτι βλεπω. Αστα να γεννησουν μεσα στο ενυδρειο σου απλα φροντισε να βαλεις πολλα φυτακια που θα μπορουν να κρυφτουν τα μωρα σου οπως κερατοφυλλο το οποιο θα σου ελεγα να το αφησεις να επιπλεει στην επιφανεια.

Σε καμμια περιπτωση μην τα βαζεις σε γεννηστρες ειναι κριμα αστα να γεννανε μεσα στο ενυδρειο απ την στιγμη που δεν εχεις αλλο μικροτερο εξαλλου σε μερικους μηνες δεν θα ξερεις τι να τα κανεις

Link to comment
Share on other sites

hi guys!!!τα platy μου δεν εχουν γεννησει ακομη(αν και οι κοιλιεσ τους ειναι πολυ φουσκωμενες).......χθεσ μου ψοφισε 1 αρσενικο και απ οτι βλεπω σημερα θα ψοφισει κ δευτερο....του εχουν μαδησει την ουρα.....ποτε θα γεννησουν επιτελους;;;;;;;;;;; :wootwoot::wootwoot::wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Tι εννοεις;

Ποσο καιρο εχεις στρωμενο το ενυδρειο σου μπορεις να βαλεις φωτο απ τα αρρωστα να δουμε τι εχουν;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά, άσχετα με όλα αυτά δεν νομίζετε ότι τα ψάρια που υπάρχουν μέσα στο εν λόγω ενυδρείο είναι λίγο ασύμβατα μεταξύ τους; Κατ' αρχήν όσα φυτά και αν υπάρχουν μέσα τα μικρά δεν ξέρω αν θα τη γλυτώσουν. Γιατί απ' ότι είδα υπάρχουν και neon τα οποία επειδή είναι πολύ μικρόσωμα τρυπώνουν παντού και ξετρυπώνουν τα πιτσιρίκια. Εγώ γενικά αποφεύγω να συνδυάζω ζωοτόκα με ωοτόκα. Αν δεν κάνω λάθος χρειάζονται και διαφορετικές παραμέτρους. Τα σκαλάρια π.χ. δε θέλουν άλλες συνθήκες από τα πλάτυ ή τα γκάπυς;

Link to comment
Share on other sites

σκαλαρια δεν εχω πια..τα εδωσα..τα υπολοιπα ψαρακια μου ειναι μεταξυ τους μια χαρουλα!!!!!ειναι πολυ ζωηρουλικα και ευτυχως δεν κυνηγα το ενα το αλλο...και γω δεν ηξερα οτι δεν ειναι συμβατα...δεν μου το ειπαν και απο το καταστημα που τα αγορασα

Link to comment
Share on other sites

δεν μου το ειπαν και απο το καταστημα που τα αγορασα

30725[/snapback]

Αχχχ. Αυτό είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Άστα να πάνε. Μήπως κι εκείνοι το ξέρανε νομίζεις; Πιθανότατα όχι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...