Jump to content

Αυγά από σαλιγκάρια Apple Snail


Recommended Posts

Άνοιξα το καπάκι του ενυδρείου και βρήκα αυτά τα αυγά κολλημένα στο εωτερικό του καπακιού. Είναι από τα σαλιγκάρια που έχω. Το ερώτημά μου είναι υπάρχει περίπτωση να "σκάσουν" σαλιγκαράκια; μήπως πρέπει να τα βγάλω; αν τα αφήσω έτσι όπως είναι δλδ στο καπάκι θα έχουμε γέννα ή θέλουν ξηρό μέρος μιας και δε γεννάνε τα σαλιγκάρια τα αυγά μέσα στο νερό;

post-12878-1274569592_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα σαλιγκάρια αυτά ναι μεν δεν γεννάνε μέσα στο νερό, αλλά τα αυγά χρειάζονται υγρασία για να εκκολαφθούν φυσιολογικά :)

Δες αν το μέρος που έχουν γεννήσει έχει υγρασία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Αν ναι, άστα εκεί και βλέπουμε. Αν όχι, φρόντιζε να τα βρέχεις μερικές φορές μέσα στην μέρσα για να παραμένουν υγρά. Προσοχή όμως να μην τα ακουμπήσεις γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν και να πέσουν μέσα στο νερό.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τα απομακρύνεις αμέσως απο το ενυδρείο γιατί παράγουν κατάλοιπα επικίνδυνα για τους οργανισμούς που ζουν μέσα στο ενυδρείο. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, ευχαριστώ. Λοιπόν από υγρασία υπάρχει πάντα μιας και το καπάκι κλείνει κι έτσι μένει το εσωτερικό του υγρό. Πόσο χρονικό διάστημα θέλουν τα αυγά για να σκάσουν; υπάρχει περίπτωση να ανέβει κάποιο σαλιγκάρι και άθελά του να προξενήσει ζημιά πάνω τους;

Link to comment
Share on other sites

H επώαση κρατάει γύρω στις 2 εβδομάδες :)

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε αυτο το αρθρακι και θα σου ύθουν ολες οι απορίες για τα μηλοσαλίγκαρα.... :)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1880

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...