Jump to content

TROPHEUS


Ζ.Χ

Recommended Posts

:lmao: Μερικοί τους αποκαλούν παχιές αγελάδες,άλλοι ότι με την επιθετική τους συμπεριφορά καταστρέφουν την ζωή του ενυδρείου.

Οπως και να έχει αυτό το είδος η θα το αγαπήσεις η θα το μισήσεις.

Θα ήθελα την γνώμη σας και της εμπειρίες σας

Χρήστος...........................

post-1606-1153337915_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα....

Αυτο το είδος θέλει καταρχην μεγάλο ενυδρείο πάνω απο 200 λίτρα κατα την γνώμη μου. 1-2 αρσενικά με 6 θηλυκά. Το αρσενικό θέλει να έχει στην κατοχή του ενα βράχο όπου δεν αφινει κανένα αλλο ψάρι να πλησιάσει, εκτός απο κάποιο θηλυκό που θα ζευγαρώσει μαζι του. Καλό ειναι να βρίσκονται σε ομάδα 10-15 ατόμων.

Το θέμα ειναι οτι αν το θηλυκό δεν είναι έτοιμο να ζευγαρώσει τι γίνετε?.....Εμένα κυνηγιούνται συνέχεια στο ενυδρείο έχω 3 αρσενικά με 6 θηλύκα και δέν παλέυται η κατάσταση. το ενυδρείο είναι και μικρό (1.10χ40χ50) τα ψάρια ειναι 10 εκ. και τα σκασμένα θηλυκά δε λένε να ζευγαρώσουν εκέιμεσα. ενω σε άλλο ενυδρείο 150 λίτρα (80αρι) έχω 10 μικρά 6 εκ εκέι με το ζόρι σήμερα είδα οτι μια κρατάει αυγά στο στόμα της. τις προηγούμενες φορές μου τα είχε καταπιει!. τα μεγάλα δεν λενε να ζευγαρώσουν.

Και δεν είναι και πολύ απαιτητικα.....δόξα το θεο σκληρό νερακι θελουν και ενα ΡΗ γύρο στο 8,5. (και ΝΗ3 0 ενοείτε...οπως ολα τα ψάρια).

Ασχολίσαι με Tropheus? εγω εχω τα bulu point διάβασα κάπου οτι ειναι απο τα ποιο άγρια :rasp: και έχω ξενερώσει που τα βλέπω να κυνηγιούνται.... και αυτες οι θηλυκές δεν κανουν τίποτα.....τι να πω......ομοφιλόφιλες ειναι? :rasp: και το κακο ειναι οτι δεν ξέρω να τα αναγνορίζω αρσενικα θηλυκά. εσυ? στο νετ είχα δει να λεει για το μέγεθος το σχήμα του ρυνχους....αλλά δεν το πολυεμπιστέυομαι.

Εσυ ποια εχεις? σου γεννησαν καθόλου? απο τροφή τι τους δίνεις?

( Επιτέλους βρήκα ενα άτομο να έχει Tropheus στην Ελλάδα :lmao::lmao: )

Link to comment
Share on other sites

:rasp: submarine καλησπέρα,να σου πώ πρώτα οτι είμαι καινούργιος στο θέμα του ενυδρείου και ότι γνώσεις έχω είναι απο διάβασμα.διατηρώ ένα μικρό ενυδρείο(60 λιτρα)και μέσα εκτός των άλλων έχω ένα duboisi και έναν ikola.Αυτό που έχω δεί μέχρι τώρα οτί ο ikola γενικά είναι αρκετά τσαμπουκάς γνωρίζοντας όμως τα όρια του(δηλαδή κάνει πίσω εκεί που δεν τον παίρνει).Αυτό όμως που με κάνει εντύπωσει

είναι η ψυχολογική πίεση που ασκεί στους μικρότερους(δίνει κουτουλίδια στον calvus) και γενικά δείχνει αρκετά έξυπνος.Ο duboisi είναι σε γενκές γραμμές ήσυχος και πολλή όμορφος.Απο τροφή τους ρίχνω σπιρουλίνα της tetras και της tropical(το ξεσκίζουν οι πεινάλες)

Τώρα υπάρχει ένα πολύ ωραίο saint(www.destin-tanganiyka.com)που έχει εμπειρίες ατόμων που έχουν αναπαράγει tropeus.

Για τον διαχωρισμό του φύλλου έχω διαβάσει οτί ο τον αρσενικός τον καταλαβαίνεις από τον τρόπο που τρέμει(αν τον έχει δεί κάνει σαν σπαστικός κάποιες στιγμές)και επίσης απο τον τρόπο προσέγγισεις(δηλαδή να παρατηρείσεις τον τρόπο που πλησιάζουν ο ένας τον-την αλλη).

Θέλω να μου πείς για κάποιες ιδέες για ενυδρείο tanganyka με βάση τον tropheus(διακόσμηση,λιτρα και άλλα είδη που μπορούν να ταιριάξουν)

Χάρηκα που σε γνώρισα tanganiyka men :lmao::lmao::rasp:

Ζ.ΧΡΗΣΤΟΣ.............................

Link to comment
Share on other sites

Μια σελίδα που μπορείς να επισκευτείς και να βρείς ότι ακριβός χρειάζονται τα Tropheus ειναι το http://www.tropheus.info

Εκει έχει και forum όπου μπορείς να ρωτίσεις ότι θες. Αλλά οι πληροφορίες που δίνει το site θα σε καλύψουν.

Γενικα αυτά τα ψάρια θέλουν μεγάλο χόρο! Τα αρσενικά θέλουν εναν βράχο το κάθε ενα για να πάει εκει και να τον προστατεύσει. είναι πολυ επιθετικά ψάρια και τα αρσενικά διόχνουν ότι και να πλησιάσει στον βράχο τους. τα υπόλοιπα ψάρια κολυμπούν στο ανοιχτό μέρος του ενυδρείου που δεν εχει βραχία για να γλυτόσουν απο το κυνηγιτο του αρσενικού. Μονο οι θηλυκές που θα ζευγαρώσουν κολυμπούν στο μέρος του αρσενικού στο βράχο.

Επίσης τα ψάρια θέλουν τροφή μόνο φυτικής προέλευσης. όχι ζωικής! Στο site θα δεις και την συνταγή το Shrimpmix το οποίο το έχω φτιάξει και το τρόνε με μεγάλη λύσα όχι μονο τα tropheus αλλά και τα υπόλοιπα ψαράκια που έχω σε άλλα ενυδρεια (ξιφοφόροι, γκάμπυ πλεκόστομοι).

Οτι άλο χρειαστείς άνοιξε θέμα στο φορουμ και θα σε βοηθίσουμε. Αλλά ρίξε μια ματία και στην σελίδα που σου εδωσα! πίστευω οτι θα σε καλύψει πλήρως!

Μόνο να ξέρεις οτι είναι λίγο ακριβά ψάρια τα Tropheus.... :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...