Jump to content

Καποιες ερωτήσεις απο αρχαριο!!


Recommended Posts

Γειά σας, ονομάζομαι Τασος και μόλις εχθές πήρα το πρώτο μου ενυδρείο μάρκας AQUAEL!!!

είναι 100χ50χ40 κοντα στα 200 λίτρα δλδ!!! θα με ρωτήσετε τώρα γιατί πήρες μεγάλο ενυδρείο χωρίς εμπειρία ε απλα λέω θα ξεκινήσω δυναμικά!!

Έχουμε και λέμε εξοπλισμο:

1) ΦΙΛΤΡΟ: AQUAEL 1100 (200-400Lt)

2) Αεραντλία: Airfizz 400 (2x200Lt)

3)Θερμαντήρας: Aquamatic Plus 250w

4)λάμπες 2ΧΤ5 (κάτι τέτοιο)

Το γέμισα κάτω 15 κιλά ασπρη αμμο ουδέτερη (κατι τέτοιο) μια γαλέρα με τρύπες για ομορφιά και ενα πλαστικό φυτό που με εκανε εντύπωση!!

Το γεμίσα νερό έριξα ενα κόκκινοπο υγρό (βακτήρια) και μείπανε οτι σε 3 μέρες θα είμαι έτοιμος για ψάρια..

έσκασε όμως ένασ φίλος εχθές και με έφερε 2 χρυσόψαρα και 1 μονομάχο και τα βάλαμε με τι μία μέσα!!

Σήμερα το νερό είναι κρύσταλλο πρέπει να ομολογίσω και τα ψάρια πηγένουνε σφαίρα μέσα στο κέφι!!!

Λοιπόν ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φυτέψω τιποτα λογο χρόνου και δουλείας, θέλω μπόλικο ξύλο μέσα και καμιά πέτρα με φωλιές για να μπένουν τα ψάρια που θα μπούνε αργότερα οπότε ΤΙ ΨΑΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ????

γράφτε μου αν μπορείτε μία λίστα με όμορφα ψάρια κατα προτίμηση και λίγο μεγάλα σε φάση 10 εκατοστά κανα ψάρι βυθου χρωματάκια κλπ, να μην είναι και απλησίαστα στη τιμή κανα 20ρικο το ενα στη χειρότερη κλπ

Κάντε τη μαγεία σας για μια αρμονοία για να μήν βρίσκω θύματα πολέμου στο ενυδρείο και να χριάζονται μονο μια φορά τη μέρα τάισμα χωρίς πολλή εξτρα φροντίδα ξερω εγω...

Επίσης τα φώτα πρέπει να τα ανάβω κάποιες ώρες την ημέρα για τα ψάρια??

Ευχαριστώ

Τασος

Έγινε επεξεργασία - venom4viper
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα διάβασα σχεδόν όλα για τα ψάρια απλά θέλει πολύ χρόνο για να φτίαξω μιά λίστα ωστε να υπάρχει μια αρμονοία γτ πέζουν πολύ παράγωντες !!

οπότε στη θέση μου τή ψάρια θα βάζατε μέσα στο συγκεκριμένο ενυδρείο??

θα κάτσω να δω τις λίστες για να αποφασίσω πια με χαρακτηρίζει πιο πολύ =)

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ακόμα πολλά να διαβάσεις,σήμερα έκανες εγγραφή.Καλώς όρισες και καλό διάβασμα! :excl:

Το ενυδρείο σου είναι περίπου 170 μεικτά λίτρα και είναι πολύ καλό για αρχή.Θα σε βοηθήσει περισσότερο ως αρχάριο απ' ότι ένα μικρότερο.

Link to comment
Share on other sites

καλως ορισες!!! καλο διαβασμα. εχεις πολλες επιλογες σε αυτα τα λιτρα. δες τα ψαρια που σου αρεσουν, ελεγξε αν μπορεις να τους προσφερεις τις συνθηκες που θελουν και εισαι ετοιμος!!!

α και καλο στρωσιμο ετσιιι??

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην καλως ορισες .. :excl:

Χοντρικα χοντρικα τωρα να πουμε οτι πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα ωστε να κατανοήσεις το τι πρεπει να κανεις γενικοτερα για να μην ταλαιπωρησεις τα ψαρακια που θελεις να φιλοξενήσεις......πραγμα που κανεις αυτη την στιγμη στα χρυσοψαρα κ τον μονομαχο σου.Το ενυδρειο σου ειναι αστωτο κ αυτο ειναι οτι χειροτερο για τα ψαρια που ηδη εχεις! Το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις γιαυτα ειναι να τα πας πισω στο πετ σοπ ητε να τα δωσεις καπου αλλου .....μεχρι να στρωσεις το ενυδρειο σου τουλαχιστον.

Το ενυδρειο χρειαζεται περιπου 30-40 μερες για να στωσει με την μεθοδο του "ταϊσματος"... ή τις μισες περιπου αν βαζεις καθαρη αμμωνια η οποια πουλιεται στα φαρμακεια....

Τα φυτα να ξερεις οτι δεν ειναι τοσο μανουρα οσο νομιζεις! αρκει να μην ασχολιθεις με απαιτητικα φυτα! Υπαρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ευκολα ειδοι τα οποια το μονο που θα σου ζητησουν ειναι ενα/δυο κλαδεματα τον μηνα ααααντε κ καμια ταμπλετα λιπανσης..εκτος αυτου προσφέρουν πολλα καλα σε ενα συστημα(ενυδρειο) οπως καλυτερη ποιοτητα νερου αλλα κ αισθημα ασφαλειας στα ψαρια!Εκτος απο το οτι σου δινουν την αισθηση οτι εχεις 'μια γωνια απο την φυση' - στο σπιτι σου.... :excl:

Ψαξε μεσα στο φορουμ ,στην κατηγορια αυτη (''γενικα περι γλυκου νερου'' κ γενικοτερα στο ''γλυκο νερο'') κ θα βρεις πολλες απαντησεις φιλε μου!

[οφτοπικ] Ψαχνω να βρω αρθρο στωσιματος αλλα καποια λινκ δεν δουλευουν κ καποια αλλα ειναι πολυ παλια κ μιλανε για στωσιμο με ψαρια με το οποιο δεν συμφωνω....[/οφτοπικ]

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω το φορουμ εδώ και 3 μέρες και έχω πάρει μια γενική ιδέα αλλά ακόμα επειδη με τα ψάρια επειδή έχετε τις αγγλικές ονομασίες με μπερδεύει λίγο χθές διάβασα για το στρώσιμο και απόρισα γιατι στο pet shop μείπανε οτι σε 3 μέρες θα είμαι ετοιμός ενώ δεν θα είμαι? και απότι βλέπω σε πάρα πολλους συμβένει αυτο!!!

όταν λέμε στρώσιμο με τροφή απλα την ρίχνω μέσα??

Έγινε επεξεργασία - venom4viper
Link to comment
Share on other sites

Καλος ηρθες στην παρεα :excl: εδω εχει πολλα θεματα για στρωσιμο καλο διαβασμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...%F1%E5%E9%EF%F5

Link to comment
Share on other sites

χθές διάβασα για το στρώσιμο και απόρισα γιατι στο pet shop μείπανε οτι σε 3 μέρες θα είμαι ετοιμός ενώ δεν θα είμαι?

όταν λέμε στρώσιμο με τροφή απλα την ρίχνω μέσα??

Για το πετ σοπ θα εισαι ετοιμος....ναι....θα παρεις κατι ποιο γρηγορα...θα σου πεθανει ακομα ποιο γρηγορα οποτε θα ξαναψωνισεις κ ποιο γρηγορα....ολα κανουν κυκλο για αυτους.....για εμας ομως αυτο που πρεπει να γνωριζουμε ειναι ο κυκλος του αζωτου....κ αστους αυτους να λενε. Ειναι πραγματικα απαραδεκτο αλλα τι να πεις κ τι να κανεις. :excl:

Το στρωσιμο με την τροφη -χοντρα κοφτα - εχει ως εξης.....

Ριχνουμε τροφη (μια μικρη ποσοτητα πχ 5-6 φυλαρακια) ανα 2-3 μερες στο ενυδρειο μας...η οποια τροφη σαπιζει κ παράγετε αμμωνια...με την οποια τρεφονται τα βακτήρια τα οποια καλλιεργουμε στο φιλτρο μας....(( στο φιλτρο σου τι υλικα εχεις αληθεια?! )) Τα βακτηρια μετατρεπουν την αμμωνια σε νιτρωδη τα οποια νιτρωδη αργοτερα γινονται νιτρικα τα οποια νιτρικα αφαιρουμε με τις αλλαγες νερου.....Ολα αυτα πρεπει να τα τσεκαρεις συχνα πυκνα με τεστ (κατα προτίμηση υγρα κ οχι στικς)

Link to comment
Share on other sites

[οφτοπικ]

Διαβάζω το φορουμ εδώ και 3 μέρες και έχω πάρει μια γενική ιδέα

Εγω 3 χρονια τωρα ακομα τα ξαναδιαβαζω !!!Αυτο για να καταλαβεις με τι πας να μπλεξεις! :excl: Αν ειχα διαβασει τοσο στο σχολειο τωρα θα ειμουν πυρηνικος επιστημονας ... :excl:

[/οφτοπικ]

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

κάτω απο το φίλτρο έχει ενα μεγάλο σφουγγάρι, μετά εχει ενα τετράγωνο κουτάκι με κάτι πέτρες μέσα ουτε ξέρω τι ειναι και μετά ειναι ο μηχανισμόσ που πετά το νερό

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβαινω αναφερεσαι στο εσωτερικο/εργοστασιακο ετσι?! Για τετοιου μεγεθους ενυδρεια το εξωτερικο φιλτρο ειναι απαραιτητο.....Δυστυχως τα εσωτερικα φιλτρα αδυνατουν να υποστηριξουν ενα τοσο μεγαλο συστημα ..ειδικά αν θελεις να βαλεις κ οσα ψαρια ειναι εφικτο να βαλεις....

Οι πετρες που λες ...μαλλον ειναι βιολογικο υλικο...αλλα μηπως θα μπορουσες να βαλεις κ μια φωτο να σιγουρευτουμε καλυτερα!?

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

1η) Το υλικό που έχει μέσα,

για εξωτερικό φίλτρο είναι στα σχέδια μου αλλα αργότερα...

2η) το άδειο σχεδόν ενυδρείο χωρίς καπάκι για να το βάζω πράματα μέσα τισ επόμενες μέρες

post-21620-1280078262_thumb.jpg

post-21620-1280078278_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο το υλικο...μοιάζει οντος με χαλικι!!! :excl:

Αν το εξωτερικο φιλτρο ειναι στα σχεδια σου για αργοτερα, οπως λες ,τοτε ασε κ τα ψαρακια για τοτε γιατι ειναι κριμα να τα βαλεις στο ενυδρειο σου χωρις αυτο να μπορει να τα δεχτει αλλα κ να τα φιλοξενησει οπως πρεπει.

Οπως ειπα κ ποιο πανω ,το ενυδρειο, με την μεθοδο του ταϊσματος χρειαζεται περιπου 35-40 μερες για να στρωσει.Αν το 'αργοτερα΄ που λες ειναι ενα τετοιο χρονικο διάστημα its OK....Αν οχι ομως θα σου προτεινα να ασχοληθεις με την διακοσμηση του ενυδρειου σου κ το οποιο τυχόν φυτεμα, αν αποφασισεις να βαλεις φυτα δλδ, μεχρι να στρωθει το ενυδρειο σου αλλα κ μεχρι να παρεις κ το εξωτερικο φιλτρο.Αλλιως το μονο που θα κανεις ειναι να ταλαιπωρισεις τα οποια ψαρια παρεις οπως κανεις τωρα με αυτα που ηδη εχεις.Τι σκοπευεις να κανεις με αυτα αληθεια?!

Link to comment
Share on other sites

δλδ απότι κατάλαβα το καλύτερο ειναι να περιμένω 30 μέρες για να στρώσει και να ασχοληθώ με την διακόσμηση μέχρι να βάλω το εξωτερικό φίλτρο!!! με ακούγετε πολύ λογικό να σε πώ την αλήθεια και αυτό θα κάνω!! Τα 3 ψάρια που εχω τώρα οσο αντέξουνε μέσα είναι δώρο απο φίλο και πιστέυω θα αποδειχτούνε πολύ μάχημα :excl:

ΕΡΩΤΗΣΗ: ¨Το φώς πρέπει να το ανάβω η να το βγάλω και αυτο απο πάνω γτ δε χρειάζετε ακομα???

Έγινε επεξεργασία - venom4viper
Link to comment
Share on other sites

1)δλδ απότι κατάλαβα το καλύτερο ειναι να περιμένω 30 μέρες για να στρώσει και να ασχοληθώ με την διακόσμηση μέχρι να βάλω το εξωτερικό φίλτρο!!! με ακούγετε πολύ λογικό να σε πώ την αλήθεια και αυτό θα κάνω!!

2)Τα 3 ψάρια που εχω τώρα οσο αντέξουνε μέσα είναι δώρο απο φίλο και πιστέυω θα αποδειχτούνε πολύ μάχημα :excl:

3)ΕΡΩΤΗΣΗ: ¨Το φώς πρέπει να το ανάβω η να το βγάλω και αυτο απο πάνω γτ δε χρειάζετε ακομα???

1) :excl:

2) Γενικοτερα τα ψαρια που σου εφερε ο φιλος σου ειναι απο τα ανθεκτικα ειδοι...αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι "αφου αντεχουν την ταλαιπωρία-Ας τα ταλαιπωρησω!"....... :thumbup:

3)Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο κατα το στρωσιμο να υπαρχει φωτισμος αλλα απο την στιγμη που εχεις κ ψαρια μεσα δεν ξερω να σου πω την αληθεια!(ας μας πει καποιος εμπειροτερος) καλο θα ηταν βεβαια να παρεις εναν χρονοδιακοπτη κ να ρυθμισεις την φωτοπερριοδο σου στις 9-11 ωρες ..

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στον κοσμο του ενυδρειου :excl:

οσον αφορα το ενυδρειο που εχεις χρυσοψαρα - μονομαχος δεν πολυ πανε.τα χρυσοψαρα ειναι κρυου νερου.

τα καραβακια και γενικα τα πλαστικα δεν πολυ αρεσουν εδω μεσα :excl:

φιλικα παντα καλο διαβασμα και καλη συνεχεια :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο που πηρες οχι μονο δεν ειναι μεγαλο αλλα ειναι και πιο ευκολο απο το να διατηρησεις ενα μικροτερο.

τα ψαρια σου οντως δεν ταιριαζουν αφου τα χρυσοψαρα ειναι κρυου νερου ενω ο μονομαχος τροπικο. Βεβαια με τις τρεχουσες θερμοκρασιες (φανταζομαι δεν εχεις φροντισει για ψυξη) καταπονειται ακομα και ο μονομαχος.

Φροντισε να στρωσεις το ενυδρειο σου συμφωνα με τις οδηγιες στα αντιστοιχα αρθρα. Στο ενδιαμεσο αν εχεις ψαρια κανε συχνες αλλαγες. Προμηθευσου υγρα τεστ μετρησεων. Οσο διαρκει το στρωσιμο διαβαζε πρωτα για τις λειτουργειες του ενυδρειου και κατοπιν ασχολησου με το τι ψαρια θα βαλεις.

Τα φυτα μην τα φοβασαι καθολου. Αν βαλεις ευκολα, η μονη σου ασχολια ειναι να τα κλαδευεις για να μην γινει ζουγκλα.

Ο φωτισμος πρεπει να λειτουργει εφ' οσον μεσα υπαρχουν ειτε φυτα ειτε ζωα. Η περιοδος (αναλογα) περιπου 9 ωρες.

καλη συνεχεια.

ΥΓ. Αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με το χομπι, ξεκινα διαβασμα και μην βιαζεσαι να βαλεις ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια για αρχή!!!

Λοιπόν κάποιες απορίες ακόμα άρχισα να ασχολούμε μόνο με διακόσμηση τώρα και άφησα τα ψάρια!!

οπότε έχω ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα!!

θέλω να βάλω αφήσα πίσω απο το ενυδρείο και όπως είδη γνωρίζεται το ενυδρείο μου ΔΕΝ μετακινείτε!!

εχω ενα χώρο 2-3 εκατοστά απο πίσο ελεύθερο και δε μπένει χέρι με τίποτα!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??

1) πρέπει να το αδειάσω σχεδόν όλο να το μετακινήσω και μετα πάλι φτου και απο την αρχή???

2) υπάρχει άλλος τρόπος που δέν ξερω???

αναμένω τις απαντήσεις σας!!

Link to comment
Share on other sites

Να την βαλεις "συρτα" απο πανω δεν μπορεις?!

γίνετε αυτο?? θα πετύχει δεν έχω ιδέα ειλικρινά!! πως θα κολήσει πάνω?? πώς το κάνατε εσεις??

Έγινε επεξεργασία - venom4viper
Link to comment
Share on other sites

Γιατι να μην γινετε δλδ?? ακουμπα την αφισα στο καπακι πανω κ μετα συρε την προς τα κατω-πισω απο το ενυδρειο!......που ειναι το προβλημα?Εγω την κολλησα με χαρτοταινια....

Link to comment
Share on other sites

Κατι ακόμα που έχω παρατηρήση... το χρώμα του νερού έχει γίνει πολύ ελαφρό πράσινο χωρίς θαμπάδα η οτιδήποτε άλλο να με ενοχλεί, απλά ελάχιστα πρασινοπό το νερό χωρίς στάμπες στο τζάμι παρα μόνο ελάχιστα ασπρα κυκλάκια που απότι είδα δεν ειναι τπτ....έχω κανένα πρόβλημα??? πρέπει να προσέξω τπτ??

υπόψιν είμαι 3η μέρα στρωσίματος αν θυμάμε καλα.

Έγινε επεξεργασία - venom4viper
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...