Jump to content

15η μερη απουσία


Recommended Posts

Γεια σας και πάλι.

Πρόκειται να απουσιάσω για ένα διάστημα 15 ημερών και με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα του ενυδρείου μου. Συγκεκριμένα έχω βάλει έναν ανεμιστήρα που φυσάει στην επιφάνεια του νερού για να διατηρώ τη θερμοκρασία κάτω από 30 βαθμούς. Το πρόβλημα είναι πως εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού και φοβάμαι μην κατέβει χαμηλά η στάθμη και ξεσκεπάσει τα δύο εσωτερικά φίλτρα μου (ένα βυθού και ένα με μακαρονάκια και άνθρακα). Έχετε καμία ιδέα για το τι πρέπει να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο θα ήταν να περάσει κάποιος συγγενής ή φίλος από το σπίτι σου 2 φορές μέσα στο 15ημερο και να προσθέσει αν χρειαστεί νερό.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, κατέβασε το εσωτερικό φίλτρο σου χαμηλά ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ξενερώσει το σημείο που τραβάει νερό. Θα έπρεπε να έχεις ελέγξει πόσο κατεβαίνει η στάθμη με τον ανεμιστήρα κάνα μήνα πριν φύγεις ώστε να μπορέσεις να υπολογίσεις περίπου πόσο θα κατέβει και τώρα για να δεις αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Αλλιώς βάλε ένα χρονοδιακόπτη στον ανεμιστήρα για να μην δουλεύει συνέχεια 24 ώρες, αλλά βάλε τον να δουλεύει με διαστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το φιλτρο χαμηλα οπως σου λεει και ο φίλος.

Ταυτόχρονα βάλε τον ανεμιστήρα στον ιδιο χρονοδιακοπτη με τα φώτα.

Καβάτζωσε ενα κλειδί του σπιτιού σου σε μία άκρη. Στις διακοπές κάποιος θα σου ερθει στο νου, που μπορεις να τον βυσματωσεις να παει μεχρι το σπιτι σου.

Εγω ελειψα 20 μερες.

Στο ενυδρειο του carrefure με τα χρυσόψαρα, παρόλο που οι ανεμιστήρες δουλέυαν μόνο με τα φώτα, η στάθμη έπεσε πιο κάτω απο τα 2 εσωτερικα carrefure φίλτρα που είχα με αποτέλεσμα να σταματήσουν να δουλεύουν. Υπόψιν οτι το ενυδρείο είναι σε γραφείο που το μεσημέρι το χτυπάει πολύ ο ήλιος απο τον τζαμένιο πίσω "τοίχο" και εκείνες τις ώρες δεν δουλεύει και ο κλιματισμός όπως και τα σαββατοκύριακα.

Τα χρυσόψαρα δεν έπαθαν απολύτος τίποτα πάντως.

Μια καλή ιδέα ειναι να πάρεις απο τον φίλο που έχει ανοίξει thread με θέμα "Κλαδευω και χαρίζω νο2" όσο μπορείς περισσότερα φυτά αν δεν έχεις, και ειδικά κερατόφυλλο. Αν βρεις, αστο στην επιφάνει να επιπλέει. Και τα φίλτρα να σταματήσουν, δεν νομίζω να πάθουν τίποτα τα ψάρια.

Έγινε επεξεργασία - andreasp
Link to comment
Share on other sites

Τα χρυσόψαρα βέβαια είναι πιο ανθεκτικά από τα τροπικά, οπότε δεν είναι και το καλύτερο σημείο αναφοράς. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφτείς είναι και αυτό της τροφής. Έχεις ταίστρα; Αν ναι μήπως το φαί που θα ρίχνει θα το παίρνει ο αέρας από τον ανεμιστήρα; :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό είναι να περνάει κάποιος δύο φορές κάθε εβδομάδα να ελέγχει πως πάνε τα πράγματα, ανεξάρτητα με το τι θα κάνεις τελικά!

Εγώ θα σου πρότεινα την λύση του μονίμου κλιματισμού (αν υπάρχει στο χώρο), η οποία θα σου λύσει όλα τα προβλήματα (εξάτμιση & ψύξη)! Το μόνο μειονέκτημα που θα έχει είναι αν πέσει για λίγο η τάση του ρεύματος θα σταματήσει να λειτουργεί με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τα ψάρια (η ΔΕΗ πως τα πάει στην περιοχή σου:lmao:!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...