Jump to content

Γεια σας!


Ariel

Recommended Posts

Sas grafw apo thn Arxontisa twn Kykladwn, th Syro. Mporei na akoustei gelio alla apo mikrh mou aresoun ta psaria kai xekinhsa se hlikia 10 xronwn me xrysopsaro. Axehasto tha mou meinei ena leyko xrysopsaro to opoio emeine konta mou 3 oloklhra xronia kai vrhke tragiko thanato apo kairika fainomena.

Shmera exw ena enydriaki 20lt peripoy to opoio phyloxenei 2 thilika guppy, ena saligari, ena glyfth (latinikh onomasia akoma de xerw) kai mexri xthes kai ena arseniko guppy to opoio den antexe th zesth (30 C). Filtro, thermostath kai thermometro exw sto enydriaki moy alla de xerw an xreiazetai kai kati akoma. Ta fyta moy an kai pykna (vash fotogrrafiwn apo to site apo sxediash vithou eimai ok) alla plastika kai tha epimenw sta plastika giati den theloun katholou peripoihsh. Graftika edw me skopo na mathw perisotera pragmata gia th swsth synthrhsh kai tis apaithseis enos enydreioy me skopo ton Oktwbrio, pou tha exei pesei kai h themrokrasia logika, na paw gia 60lt enydreio kai polla guppy!

Tha xarw na mou dwsete symvoules giati tis exw anagh!

Xarhka pou sas vrhka!

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες στο Aquazone!

Εδώ θα βρεις πολλές πληροφορίες (δες τα άρθρα που υπάρχουν για αρχή) και πολλούς έμπειρους χομπίστες, πρόθυμους, να λύσουν τις τυχόν απορίες σου!

Είσαι η πρώτη που συναντάω εδώ και είσαι από την Σύρο!

Μπορείς να με πάρεις τηλέφωνο και να κανονίσουμε κάποια συνάντηση για να τα πούμε από κοντά και να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ!

Σου στέλνω με ΠΜ το κινητό μου και ότι χρειαστείς να μην διστάσεις να με ενοχλήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Βρε καλώς το Arielάκι.... 11 8 80... :lmao::lmao:

Αντί να πάς σε 60λτ θα σου πρότεινα να ανέβεις ένα σκαλί παραπέρα,δηλ 80/100λτ.

Όπως και να'χει... Καλή διαμονή!

Έγινε επεξεργασία - nikoskon
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες και από εμένα Ariel στο Aquazone. Σου εύχομαι καλή διαμονή και όλες οι επιθυμίες σου να πραγματοποιηθούν.

Θα συμφωνήσω και εγώ για τα 80/100 λίτρα, μιας και θα έχεις πολύ περισσότερες επιλογές, χωρίς να ανεβάσεις το κόστος :lmao:

και πάλι :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Me to 80lt h 100lt omws den tha pesw... sta vathia?

Ena 60lt pou eida to vrhka 70E, Vevaia den epsaxa kai allou giati akoma to... epexergazomai.

Link to comment
Share on other sites

Η πρόταση για μεγαλύτερα λίτρα είναι για να σε διευκολύνει μια και το μεγαλύτερο ενυδρείο έχει πιο εύκολη συντήρηση και είναι πιο σταθερό σαν σύστημα!

Γενικά να προτιμάς ενυδρεία πάνω από 90 λίτρα μια και στο τέλος έχεις καθαρά πολύ λιγότερα (περίπου 70)!

Αν θες να βάλεις μέσα Guppy καλό θα είναι να προβλέψεις και τις μελλοντικές γέννες και την αύξηση του πληθυσμού που αυτές συνεπάγονται!

Αν και με λιγότερα λίτρα θα κανείς την δουλειά σου μόνο αν κρατάς των αριθμό τους υπό έλεγχο!

Link to comment
Share on other sites

Η πρόταση για μεγαλύτερα λίτρα είναι για να σε διευκολύνει μια και το μεγαλύτερο ενυδρείο έχει πιο εύκολη συντήρηση και είναι πιο σταθερό σαν σύστημα!

32821[/snapback]

Έτσι ακριβώς

Link to comment
Share on other sites

:lmao: και απο εμενα.

προτεινω και εγω 80αρι η 100αρι.μη νομιζεις πως θα πεσεις στα βαθια, ισα ισα που η περιποιηση θα ειναι ευκολοτερη. για να μη σου πω πως αν παρεις το 60αρι μετα απο λιγο καιρο θα το μετανιωσεις και θα θες μεγαλυτερο....! :lmao:

Link to comment
Share on other sites

WELCOME to AQUAZONE ariel ... ;):DB)

Καλη συνεχεια και οπως σου ειπανε και τα παιδια καλο θα ηταν να πας σε κατι μεγαλητερο γιατι θα ειναι καλητερα και για σενα και θα αργησεις λιγο να θες να πας μετα στα 200 λιτρα :thumbup:

Υ.Γ. Αν θες γραφε με Ελληνικους χαρακτηρες γιατι ειναι καλητερο για ολους μας ... :D

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα σας ακούσω και θα πάω για μεγαλύτερο... Ένας γνωστός μου έδωσε μερικά guppy. Είχα ζητήσει 1 αρσενικό και 2 θηλυκά για να τα φέρω σε ισορροπία αλλά μου έδωσε αρκετά, με σωστή αναλογία αρσενικών θηλυκών ευτυχώς. Στην αγορά της Σύρου δεν έχει καθόλου guppy λόγο ζέστης. Περιμένω απο γνωστό μου μαγαζάτορα να μου παραγγείλει ενυδρείο. Θα κάνω στήσιμο χαλικάκι - φυτά (ψεύτικα πάντα), ενεργοποίηση φίλτρου, θα το αφήσω να προσαρμοστεί για 15 ημέρες (συμβουλή από κάποιον ο οποίος έχει μαγαζί στη Σύρο μόνο με ενυδρεία) και μετά θα μετακομίσω τα guppy μου. Έχω όμως πρόβλημα με τη ζέστη, το θερμόμετρο δεν πέφτει κάτω από τους 30 C και ακούω διάφορες συμβουλές - αλχημείες με παγάκια στο νερό, παγοκύστες ή μπουκαλάκι με πάγο. Δεν ξέρω όμως τι είναι σωστό και τι όχι. Όπως το βλέπω εγώ δεν μπορώ να βάλω μέσα ένα μπουκαλάκι πάγο και να φύγω από το σπίτι για τη δουλειά! Αν πέσει πολύ η θερμοκρασία? Οπότε και εδώ περιμένω την πολύτιμη συμβουλή σας.

Link to comment
Share on other sites

Το πως θα στρωσεις το καινουριο σου ενυδρειο μπορεις να δεις πολυ ευκολα απο δω και να διαλεξεις ειτε με μπολιασμα ειτε με αμμωνια ...

Στρωσιμο ενυδρειου

Υπαρχουν πολλοι τροποι για να ριξει καποιος τη θερμοκρασια ... ο πιο ευκολος ειναι το aircodition (φυσικα αν υπαρχει ) ή με ανεμιστιρακια αυτα που εχουν και τα p/c μονο που θα εχεις λιγη εξατμιση ... Οι λυσεις με τις παγοκυστες δεν ειναι και η καλητερη λυση ... B)

Φιλικα

Dartman ;)

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά σου έδωσε πάνω από 3 ψαριά!

Μέχρι να έρθει το καινούργιο σου ενυδρείο και να το στρώσεις (αν βάλεις αμμωνία θα χρειαστείς πάνω από μήνα) θα πρέπει να ελέγχεις συχνά τις τιμές σου και να κάνεις συχνές αλλαγές νερού!

Τα ψαράκια σου είναι αρκετά για τα λίτρα σου και ίσως να ανεβάσεις αμμωνία!

Έγινε επεξεργασία - kouzman
Link to comment
Share on other sites

Σύνολο τώρα είναι 7 ψάρια. Τα ποσοστά τα ελέγχο και είναι πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα. Air codition δεν έχω γιατί με ενοχλεί πόλύ στην αναπνοή. Τα ανεμιστηράκια κάνουν καλή δουλειά? Σημείωση: Δεν ξέρω από p/c πάρα πολλά γιατί και στη δουλειά και στο σπίτι δουλεύω σε Mac τα οποία προφανώς δεν θα έχουν ανεμιστηράκια γιατί δεν έχουν κεντρική μονάδα. Τώρα αν πέταξα πατάτα... sorry.

Link to comment
Share on other sites

Αν συνεχίσεις να μετράς αμμωνία 0 τότε έχεις αρκετό βιολογικό υλικό για να σηκώσει όλα αυτά τα ψάρια!

Αλλά δεν γίνεται να μην ανέβουν λίγο τα ΝΟ3!

Κοίταξε το αυτό και κάνε αλλαγές νερού αν χρειαστεί!

Για ανεμιστήρακια μπορείς να δεις στα ποστ που έχουν γίνει και να ανοίξεις ένα άλλο θέμα για να πάρεις περισσότερες γνώμες!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να μου βγήκε καλό που δεν άκουσα όταν μου είπαν να κάνω αλλαγή 2 φορές το μήνα. Μπορεί να οφείλεται και σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...