Jump to content

Διακοπή ρεύματος


Θάνος

Recommended Posts

Καλώς σας βρήκα.

Λοιπόν , έχω ένα ενυδρείο 400 λίτρων με 6 δίσκους .Μάλλον είχα 6 δίσκους.

Γυρίζοντας χτες από διακοπές αρκετών ημερών , είδα ένα θέαμα τραγικό.Όλα άρχισαν πριν 2 μήνες όταν έβαλα για λόγους ασφάλειας ένα ρελέ διαρροής στον πίνακα του ηλ. ρεύματος. Κάθε 3 και λίγο ο διακόπτης έπεφτε.Ο ηλεκτρολόγος το ξανακοίταξε και είπε ότι θα είναι εντάξει.

Επειδή έχω χρόνια δίσκους και μάλιστα τους 3 από τους 6, ετοίμαζα πάντα το ενυδρείο πριν τις διακοπές και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Γυρίζοντας λοιπόν χθες ρεύμα δεν υπήρχε.Οι 2 δίσκοι είχαν σχεδόν διαλυθεί .Οι άλλοι 4 στην επιφάνεια προσπαθούσαν να αναπνεύσουν με δυσκολία.Ανοίγω γρήγορα τον διακόπτη επανέρχεται το ρεύμα , δουλευει το σύστημα και αρχίζω αλλαγές νερού , καθαριότητα και τα σχετικά.Ένας τρίτος δίσκος δεν τα καταφέρνει Από τους 3 που μείναν ο ένας δεν δέχεται τροφή και κάθεται ακίνητος.Οι άλλοι 2 φαίνεται ότι θα την γλυτώσουν.

Καμιά πρόταση;

Συγγνώμη για το μεγάλο θέμα , αλλά κάπου έπρεπε να μιλήσω...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά καλώς όρισες φίλε Θάνο. Τώρα ότι κι αν πει κανείς είναι λίγο, φοβερή ατυχία. :lmao: Ίσως έπρεπε να κάνεις κάτι πιο δραστικό με το ρελέ, πχ παράλληλα ένα δεύτερο διακόπτη τώρα που έλειπες... Κατόπιν εορτής όμως πολλά λέγονται.

Από κει και πέρα θεωρώ ότι δεν έχουν μείνει πολλά να κάνεις, αλλαγές νερού, ταίζεις με φειδώ (μην ξεχνάς ότι από βιολογία είσαι dead) και ό,τι προκύψει.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Αυτός που κάθεται ακίνητος και δεν τρώει τι μπορώ να του κάνω;Κάποιο φάρμακο;

Τον έχω 6,5 χρόνια. Κρίμα ρε παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Φάρμακο για τι βρε Θάνο? Σα να λέμε ραπανάκια για την όρεξη, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι σχετικό. Αν είναι δυνατό το ψάρι και μπορέσει να ξεπεράσει το σοκ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το μόνο που πρέπει να σε φοβίζει είναι οι παρενέργειες της τοξικής για τα ψάρια αμμωνίας και να μην έχουν υποστεί βλάβες τα ζωτικά τους όργανα. Υπομονή και καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως αν ρίχνεις απευθείας στο νερό βιταμίνες να βοηθήσεις την κατάσταση!

Σίγουρα η άψογη ποιότητα του νερού μπορεί να βοηθήσει χωρίς όμως να μπορεί να σου υποσχεθεί κάποιος ότι δεν έχει γίνει κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά!

Καλωσόρισες κοντά μας και ελπίζω να γίνει καλά το ψάρι μια και δείχνει υπέροχο!

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται καλή η ιδέα για τις βιταμίνες.Κάτι άλλο τώρα.Στο συγκεκριμένο ψάρι εμφανίστηκαν μαύρα στίγματα.Δεν έχουν εμφανιστεί άλλη φορά.Τι μπορεί να φανερώνει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλωσηρθες και απο εμενα!

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι τωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτ'αλλο απο το να περιμενεις να επανελθει πληρως η βιολογικη ισορροπια.Τεραστια λοιπον προσοχη στο ταισμα και καλο θα ηταν να προσθετεις για καποιο διαστημα ζωντανα βακτηριδια στο ενυδρειο σου.Απο εκει και περα η εμφανηση μαυρων στιγματων στους δισκους ειναι συνεπεια μη σωστων συνθηκων νερου κατι που σε εσενα ειναι σιγουρο.

Υπομονη λοιπον και μεγαλη προσοχη μεχρι να επελθει πληρης ισορροπια στο νερο σου!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Λόγω 15Αυγούστου δεν μπόρεσα να βρω βιταμίνες , οπότε αύριο.Ο δίσκος είναι στα μαύρα του τα χάλια.Πάντως προσπάθησε κάτι να φάει αλλά το έφτυσε αμέσως και κρύφτηκε στο μέρος του.

Αυτά τα στίγματα εξαφανίζονται αργότερα; Αν βέβαια πάνε όλα καλά, αν και δεν το βλέπω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα στίγματα εξαφανίζονται  αργότερα;

32969[/snapback]

Συνηθως φευγουνε!!!!

Ευχομαι να πανε ολα καλα......

Link to comment
Share on other sites

Μετά 5 μέρες το ψαράκι δίνει ακόμη τη μάχη του αλλά δεν βλέπω καμιά βελτίωση, ίσα - ίσα το πράγμα χειροτερεύει και δεν μπορώ να βοηθήσω.Πρέπει να το πάρω απόφαση αλλά είναι πολύ δύσκολο .Μετά από τόσα χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες και απο εμενα και κουραγιο και υπομονη.

Ευχομαι και εγω να πανε ολα καλα και να την γλυτωσει το ψαρακι σου. ;)B)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες και απο μενα!!

Ευχομαι και γω να πανε ολα καλα,λιγη υπομονη!!

Link to comment
Share on other sites

Καλωσηρθες και απο μενα επλιζω να πανε ολα καλα με το ψαρακι σου γιατι 6,5, χρονια που τον εχεις καταλαβαινω πληρως πως νιωθεις.Βαζε ζωντανα βακτηρια που σου ειπε ο nidan σε καθε αλαγη νερου και κανε 2 αλλαγες νερου την εβδομαδα και ασε τον χρονο να δειξει

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Φίλε Θάνος, παρόλο που ξεκίνησες την επικοινωνία σου με δυσάρεστα.

Εύχομαι να ξεπεραστούν οι δυσκολίες σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο.

Γενικά, όπως γνωρίζεις, οι δίσκοι είναι πολύ ειαίσθητα ψάρια και πολλές φορές οι βλάβες που τους προξενούνται, από διάφορες αιτίες, είναι αρκετά δύσκολο να εξαληφθούν.

Θα πρότεινα να δώσεις τους δίσκους, που εμφανίζουν προβήματα, αφού η βιολογική ισορροπία του συστήματός σου δεν έχει επανέλθει ακόμα, σε κάποιον Φίλο που διαθέτει καραντίνα σε λειτουργία. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τις πιθανότητες επαναφοράς των ψαριών σου.

Εύχομαι το καλύτερο

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το ψαράκι δεν τα κατάφερε και τώρα είναι θαμμένο σε κάποια γλάστρα στο μπαλκόνι.Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση και εύχομαι να μην βρεθείται σε παρόμοια θέση.

Μάλλον πρέπει να αλλάξω και την φωτό με κάποιον άλλο από τους 2 που τελικά έμειναν.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το ψαράκι  δεν τα κατάφερε και τώρα είναι θαμμένο σε κάποια γλάστρα στο μπαλκόνι.Σας ευχαριστώ όλους  για την συμπαράσταση  και εύχομαι να μην βρεθείται σε παρόμοια θέση.

Μάλλον πρέπει να αλλάξω και την φωτό με κάποιον  άλλο από τους 2 που τελικά έμειναν.

33588[/snapback]

Πραγματικα λυπαμε φιλε Θανο ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...