Jump to content

τυχερά σκαλαράκια


froso

Recommended Posts

Φίλοι μου είμαι χαρούμενηηηηηηη.

Ζητάω τις συμβουλές σας για να ταίσω τα μικράμου.

Το χρονικό έχει ως εξής.Γεννήσανε τα σκαλάρια μου για πρώτη φορά.Κυριακή πρωί βλέπω ουρίτσες στη σωλήνα του φίλτρου.Αμέσως επειδή το ενυδρείο είναι κοινόβιο και δέν υπήρχε καμμιά ελπίδα γιαυτά τα μωρά τα ρουφήξαμε με ένα σωληνάκι και μπήκαν σε μια γεννήστρα απο τούλι.Σήμερα περίπου 50 μωρά είναι ελεύθεροι κολυμβητές ;) και πεινασμένοι.Δε βγήκαν πολύ γρήγορα¨?Εχω βάλει αρτέμια για να ταίσω αύριο.Υπάρχει τροφή σε υγρή μορφή στα μαγαζίά????

ΥΓ

Πρέπει να κάνω αλλαγές νερού τη στιγμή που τα έχω μαζί με τη γεννήστρα σε ενυδρείο 80 λίτρων μόνα τους????

Φωτο αργότερα μη μου τα......ματιάσετε

Ευχαριστώ και στα δικάσας B):thumbup::D

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζησουν τα μωρουλια Φροσω ;) Υγρη τροφη υπαρχει της wartley αλλα να ξερεις πως βρωμιζει πολυ το νερο αλλα να ξερεις πως το καλυτερο ειναι η ζωνατνη αρτεμια, υπαρχει και κατεψυγμενη νεοεκκολαυθησα αρτεμια (αν παρεις κοιτα να ειναι οντως αυτη και οχι κυκλοπες γιατι μια φορα πηγαν να μου δωσουν λαθος πραγμα γιατι δεν ειχαν αρτεμια). Αλλαγες νερου δεν θα κανεις αλλα θα πρεπει να καθαριζεις οποσδηποτε τον πατο της γεννηστρα. Περιμενουμε νεα σου απ τα μωρουλια

Link to comment
Share on other sites

να σου ζησουν τα μωρακια. ;)B) θελουμε φωτο τους

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο βρε Φρόσω μου. Λες να το γυρίσω σε σκαλάρια, αφού οι δίσκοι όλο γεννάνε και τα τρώνε ? ;)

Link to comment
Share on other sites

Φρόσω να σας ζήσουν τα μωρά σκαλαράκια. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον τα μικρά έχουν γίνει free swimming και άρα έχουν καταναλώσει τον λεκιθικό σάκο είναι όπως ξέρεις και εσύ η καλιέργεια αρτέμιας και τάισμα με αυτήν. Ξέρω ότι είναι αρκετά επίπονη διαδικασία και χρονοβόρα αλλά αν θέλεις να σου ζήσουν πολλά από τα μωρά και να μην έχεις απώλειες είναι μονόδρομός. Το καλύτερο θα είναι να έχεις 2 παράλληλες καλιέργειες που θα έχουν ξεκινήσει με διαφορά 1 ημέρας.

Τώρα σχετικά με τις υγρές τροφές θα βρείς εκτός από αυτήν που σου αναφέρει η Τζίνια και αντίστοιχα πολύ καλή την JBL NobilFluid Artemia. Επίσης καλό θα ήταν να τους ρίχνεις και λίγη πούδρα από σπιρουλίνα που έχει η SERA και τα βοηθάει στην ανάπτυξη αν και εφόσον την δεχτούν κάποια από αυτά.

Καλή συνέχεια και κράτα μας ενήμερους για την ανάπτυξη των μικρών σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ που συμμεριστήκατε τη χαράμου.

Αποφάσισα μέχρι να μεγαλώσουν λίγο να δίνω μονο αρτέμια φτιάχνοντας 2 καλλιέργιες οπως σωστά είπες JDP.

Γιάννη είδα κι απόειδα με τους δίσκους και....μωρά ακόμη δε βλέπω,ετσι λοιπόν έσωσα τα σκαλαράκια.

Είναι γλυκούλια και πολύ μικροσκοπικά,σήμερα το μεσημέρι φάγανε το πρώτο τους φαγητό.Μιά χαρά τα πάμε μέχρι τώρα και τελικά είναι πάνω από 50 ;)

Link to comment
Share on other sites

Sugxaritiria Froso gia ta mikroulia sou,i dikh mou gnomh einai na ta edines kai frost trofes,opos Daphnia kai Artemia(gia na min pedeuesai ki esu kafe mera,me tis anaparagoges).Autes tis dio, gia arxi kai se kamia ebdomada mporeis na sunexiseis kai me.Maures larves kounoupion,kokkines akomi kai aspri.... An dextoune einai kala.ME auton tropo exeis poikoilia +(fusika auta pou proteinan oi proilalisantes)kai to kefali sou isuxo.Epeisis bale kai kanena Saligaraki, gia to kafarisma tuxon apolumaton ton trofon.Telos na sumioso pos SYMANTIKO einai i agora trofon NA GEINAITE MONO APO EPONYMON ETAIRION .Auti itan apla i gnomi mou panta filika Stratos..... Kai san epilogos ena apospasma apo ti selida tou k. Tsami (Κατεψυγμένη τροφή..........

Με αυτό το ορισμό εννοούμε κατεψυγμένη ζωντανή τροφή ή μέρη από τέτοια τροφή. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τέτοιες τροφές στα μαγαζιά και η συντήρηση τους είναι ίδια με αυτή των κατεψυγμένων τροφίμων για τους ανθρώπους. Αν οι τροφές αυτές είναι σωστά επεξεργασμένες και δεν έχουν βρεθεί κάποια στιγμή εκτός ψύξης, έχουν την ίδια θρεπτική αξία με τις ζωντανές τροφές.

Link to comment
Share on other sites

Τα συγχαρητήριά μου αγαπητή Φρόσω!!΄

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τα νεώτερα της εξέλιξης των μικρών.

Επίσης φωτογραφίες με το χρονικό, που πιστεύω να έχεις βγάλει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...