Jump to content

Άρρωστο Platy. Help!!!!!!!!!!!


Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Έχω ξεκινήσει εδώ και 3 περίπου μήνες ένα ενυδρείο 60lt με 2 platy και 4 αρσενικά guppy.

Χθες, έκανα τον καθαρισμό του. Άδειασμα, ξέπλυμα φίλτρου,σκούπισμα και ξαναγεμισμα. Σήμερα το πρωί λοιπόν, παρατήρησα το θυληκό platy να έχει πρησμένα μάτια, άσπρα σημαδάκια στην ουρά του και να κάθεται κυρίως στο βυθό ή κρυμένο μέσα σε μια από τις καρύδες που έχω τοποθετήσει για κρυψώνα.Ξέρω οτι είναι θυληκό, γιατί έχει γεννήσει πριν από 3 βδομάδες. Μέχρι χθες, φαινόταν καλά και κινητικότατο. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και χωρίς λοιπές γνώσεις ιχθιολογίας ή ανάλογης εμπειρίας στο παρελθόν, κατάλαβα οτι πρόκειται πιθανόν για κάποια μόλυνση ίσως από το στρες του καθαρισμού? ή ό,τι άλλο.

Πήγα λοιπόν στο κοντινό pet shop, εξήγησα στον άνθρωπο τα παραπάνω και μου έδωσε ένα φάρμακο, το Baktopur της sera, το οποίο στις οδηγείες του γράφει οντως οτι καταπολεμάει τα βακτηρίδια που ευθύνονται για τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Μου είπε επίσης να το ρίξω απ'ευθείας μέσα στο ενυδρείο και οχι να απομονώσω το ψάρι και να επαναλάβω πάλι σε 2 μέρες, γιατί πιθανόν να έχουν μολυνθεί και τα υπόλοιπα. Η απορία μου λοιπόν, προς όποιον έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, είναι αν θα επηρεάσει τη βιολογία του φίλτρου,πράγμα που δε σκέφτηκα ρίχνοντας το φάρμακο. Όσο για το ψαράκι εύχομαι να μη δείξει η νεκροψία.

Αλλάζω 20lt περίπου νερό κάθε βδομάδα και κάνω καθαρισμό κάθε 2. Μετράω αμμωνία με υγρό τεστ sera

η οποία από καιρό είναι σε μηδενικά επίπεδα και τις υπόλοιοες παραμέτρους με stic JBL που επίσης κατά προσέγγηση βγαίνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Link to comment
Share on other sites

φωτογραφίες και αν μπορείς συμπλήρωσε την φόρμα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

Επίσης περίεγραωε λίγο ποιο αναλυτικά τί έκανες στον καθαρισμό και τα υλικά του φίλτρου σου

Πολλά φάρμακα επηρεάζουν όντως την βιολογία στο ενυδρείο σου. Ήταν λάθος να ρίξεις φάρμακο αμέσως μετά τον καθαρισμό του φίλτρου σου γιατί η αποικία των βακτηρίων ήταν ήδη αποδυμανωμένη απο το καθάρισμα και με το φάρμακο αποδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο και τα υλικά του το ξέπλυνες με νερό βρύσης η με νερό απο το ενυδρείο σου; Ρωτάω επειδή το χλώριο που περιέχει το νερό της βρύσης σκοτώνει τα βακτήρια του φίλτρου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...